عنوان پایاننامه
بررسی تاثیر سافرانال استخراج شده از گیه زعفران بر روی پلیمریزاسیون و د پلیمریزاسیون میکروتوبول در شرایط آزمایشگاهی
- رشته تحصیلی
- بیوشیمی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک شماره ثبت: 10938ب;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 48557
- تاریخ دفاع
- ۳۰ آذر ۱۳۸۹
- دانشجو
- علی نقشینه
- استاد راهنما
- غلامحسین ریاضی
- چکیده
- زعفران، یکی از قدیمی ترین ادویه های مورد استفاده توسط بشر خواص دارویی و درمانی بسیاری دارد. به ویژه در دهه های اخیر ویژگی های زیست پزشکی این گیاه با ارزش توجه محققین را به خود جلب کرده است. از جمله فوایدی که این گیاه دارد می توان به اثر ضد سرطان، ضد تشنج، ضد افسردگی و تقویت کنندگی حافظه و یادگیری و... اشاره کرد. استفاده از عصاره های مختلف زعفران بر علیه انواع مختلفی از تومورها و سرطان ها گزارش شده است. از طرفی بسیاری از داروهای ضد سرطان بر پلیمریزاسیون میکروتوبولها تاثیر می گذارند. در این تحقیق برای بررسی تاثیر ماده استخراجی از زعفران بنام سافرانال روی سرطان و حافظه، تاثیر سافرانال بر روی پلیمریزاسیون و دپلیمریزاسیون میکروتوبولها در شرایط invitro بررسی شد. میکروتوبولها از جمله مهمترین عناصر سلولی می باشند که نقش اساسی در تقسیم سلولی، نقل و انتقالات آکسونی و اسکلت سلولی دارند. در مطالعات کدورت سنجی کاهش در میزان پلیمریزاسیون میکروتوبولها مشاهده شد. در تصاویری که از میکروسکوپ الکترونی نیز دیده شد موید همین مطلب بود که سافرانال اثری مهاری بر میزان پلیمریزاسیون میکروتوبولها دارد. به این صورت که رشته های پروتوفیلامنت در عکس قابل مشاهده است ولی رشته های میکروتوبول دیده نمی شود. برای بررسی اینکه آیا این ماده روی توبولین مستقیما تاثیر دارد یا بر روی پروتئین های کمکی آن، پروتئین را از ستون فسفوسلولز عبور داده تا توبولین خالص تهیه شود و سپس آزمایش های فلورسانس ذاتی و ANS روی پروتئین به همراه سافرانال انجام گرفت که نتایج فلورسانس ذاتی حاکی از تغییر در ساختار سوم پروتئین در غلظت های بالا دارد و نتایج فلورسانس به همراه ANS نیز نشان دهنده اشغال برخی از جایگاه ها روی توبولین می باشد که هرچه غلظت سافرانال بیشتر می شود سطوح هیدروفوب به سمت داخل پروتئین رفته و کمتر در دسترس قرار می گیرند. (که در مجموع نشان دهنده تغییرات ساختاری دیمرهای توبولین در حضور سافرانال می باشد.) همچنین نتایج طیف سنجی دو رنگ نمایی نشان دهنده این مطلب است که این مولکول تاثیر چندانی بر روی ساختار سوم پروتئین ندارد. باتوجه به تصور مردم که زعفران گیاهی نشاط آور است و اثر ضد تشنج و افسردگی نیز دارد و همچنین باتوجه به ساختار هیدروفوبی قوی که دارد، برای بررسی بیشتر این که این مولکول تاثیرات مثبت خود را از
- Abstract
- Saffron, one of the early food additive used by men, has many therapeutic value. Biomedical characteristics of this plant was causative factor for scientists to pay more. Athention to this plant specially during recent decades. Benfecial effect of this plant comprise of anticarcinogen, anti seizure and their passitive effect on memory and learning. Administration of various extracts of it agains and cancers has been reported. On the other hand many anticarcinogenic drugs act as agents that impede microtubule polymerization. In this study, effect of safranal a compound extracted from saffron, on cancer, memory and microtubule polymerization and depolymerization in vitro conditions evaluation. Microtubule having prominent role in cell devisson axon trafficking and cytoskeleton. In turbidometry study decrease in microtubule polymerization was noted. In electron microscopy examination, safranal had inhibitory effect on microtubule polymerization. In this micrographs protofilaments are visible but microtubule filament can not be seen. To asses whether this compound has direct effect on tubulin or its associated proteins, proteins were isolate using phosphor cellulose column chromatography. Then, intrinsic fluorescence and ANS assay were perfarmed on the protein in the presence of safranal results of intrinsic florescence confirmed that in high concentration protein undergoes change tertiary structure. ANS florescence assay results also showed occupation of certain sites on tubulins higher concentration of safranal resulted in exclusion of hydrophobic residues from salvent and their movement to the core of proteins. (In sum, these results suggest that tubulin dimmers undergoes structural changes in presence safranal). CD spectrophotometry results re enforced the fact that this molecule does not have effect on structure of proteins. Common belief is that saffron has invigorating antiscizure and anti depression properties. Since this component has hydrophobic stra