عنوان پایاننامه
مطالعه ساختاری و گلایکه شدن آلبومین سرم انسانی تحت اثر مورفین و کدئین
- رشته تحصیلی
- بیوفیزیک
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47127
- تاریخ دفاع
- ۱۳ آذر ۱۳۸۹
- دانشجو
- محسن قاسمی علی اباد
- استاد راهنما
- علی اکبر موسوی موحدی
- چکیده
- مطالعات بسیاری بر روی فاکتورهای درگیر در آسیب¬شناسی عوارض دیابت انجام شده¬است که بیشتر آن¬ها به دنبال روش¬های موثر درمانی می¬باشند، اما منشا سلولی و مولکولی دقیق این عوارض هنوز به طور کامل شناخته نشده¬است. هایپرگلایسمی هنوز به عنوان عامل اصلی عوارض دیابت در نظر گرفته می¬شود. هایپرگلایسمی در بیماری دیابت باعث گلایکه¬شدن غیر¬آنزیمی گروه¬های آمین آزاد پروتئین¬ها می¬شود که منجر به تغییرات ساختاری و عملکردی آن¬ها می¬شود و در نتیجه باعث ایجاد عوارض دیابت می¬شود. هایپرگلایسمی باعث افزایش گلایکه¬شدن پروتئین¬ها و تشکیل محصولات اولیه و انتهایی گلایکه¬شدن(AGEs )می¬شود که عوامل اصلی در ایجاد عوارض دیابت می¬باشند. آلبومین سرم انسانی (HSA ) در حضور گلوکز برای تشکیل آلبومین سرم ¬انسانی ¬گلایکه-شده (GHSA ) انکوبه شد. تغییرات ساختاری GHSA در حضور و عدم حضور مورفین هیدروکلراید و کدئین¬فسفات بررسی شد. HSA در حضور گلوکز با غلظت 40 میلی¬مولار، در حضور و عدم حضور مورفین¬هیدروکلراید و کدئین¬فسفات در دمای 37 درجه سانتیگراد و به مدت 42 روز انکوبه شد. Far-UV-CD برای بررسی تغییرات ساختار دوم HSA و GHSA استفاده¬شد. روش طیف¬سنجی¬فلورسانس برای تشخیص تشکیل ترکیبات فلورسانت AGEs استفاده¬شد و طیف-سنجی UV برای مشخص کردن لیزین¬های واکنش¬یافته استفاده¬شد. آلبومین سرم انسانی گلایکه¬شده به خاطر تشکیل ترکیبات فلورسانت AGEs، افزایش در شدت فلورسانس نسبت به آلبومین سرم انسانی غیر گلایکه نشان می¬دهد. نتایج نشان می¬دهد که هر دو داروی مورفین¬هیدروکلراید و کدئین¬فسفات تشکیل ترکیبات AGEs را مهار می¬کنند و همچنین باعث کاهش تغییرات ساختاری آلبومین سرم انسانی در شرایط هایپرگلایسمی می¬شوند. به علاوه، مورفین¬هیدروکلراید و کدئین-فسفات واکنش لیزین¬ها با گلوکز را کاهش می¬دهند.
- Abstract
- A large number of studies have focused on the factors involved in the pathogenesis of diabetic complications, most seeking effective therapies, but the exact cellular or molecular basis of these complications has not yet been fully elucidated. Hyperglycemia is still considered the principal cause of diabetes complications. Hyperglycemia in diabetes causes non-enzymatic glycation of free amino groups (lysine residues) of proteins and leads to their structural and functional changes, resulting in complications of the diabetes. Hyperglycemia causes increased protein glycation and the formation of early glycation products and advanced glycation end products (AGEs) which are major factors responsible for the complications of diabetes. Human serum albumin (HSA) was incubated with glucose to form glycated HSA (GHSA). We examined the structural modifications of GHSA in the presence and the absence of morphine hydrochloride and also in the presence and the absence of codeine phosphate. We incubated HSA with glucose (40 mM) in presence and absence of morphine and codeine at 37°C for 42 days. To study the structural changes, Far-UV- CD was used to measure changes in the secondary structure of HSA and GHSA, fluorescence spectrophotometer for detection of fluorescent advanced glycation end products (AGEs) and UV spectrophotometer was used for quantification of the reacted lysine side-chains. The GHSA shows an increase in fluorescence intensity because of formation of AGEs and changes in secondary structure compared to non-glycated HSA. The results indicate that both morphine and codeine inhibits the formation of fluorescent AGEs and they can also reduce the changes of HSA structure in hyperglycemic condition. Furthermore, morphine and codeine reduce the amount of modified lysine side chains.