عنوان پایان‌نامه

بررسی سیاست علم و فناوری در برنامه چهارم توسعه



    دانشجو در تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی سیاست علم و فناوری در برنامه چهارم توسعه" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2858;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 49650
    تاریخ دفاع
    ۱۵ آذر ۱۳۸۹
    دانشجو
    یوسف ثریا
    استاد راهنما
    کیومرث اشتریان

    سیاست گذاری در عرصه علم و فناوری به ضرورتی راهبردی در همه کشورها به خصوص در کشورهایی در حال توسعه مانند ایران تبدیل شده و نخستین مرحله در روند سازندگی اجتماعی است که برنامه گذاران وسیاست گذاران می توانند از آن برای توسعه پایدار یاری بگیرند . در کشورما سند بالادستی چشم انداز بیست ساله بر دستیابی به جایگاه نخست علمی و فناوری در منطقه در افق 1404 تاکید می کند . این امر مستلزم این است که اولویت های علمی کشور در برنامه های پنج ساله به عنوان اسناد پایین دستی مورد توجه قرار گیرد. برنامه چهارم توسعه، نخستین برنامه پنج ساله بود که براساس سند چشم انداز تدوین و ابلاغ و به مقوله توسعه علم و فناوری توجهی جدی شد . برنامه چهارم توسعه فرصت مناسبی بود تا بسیاری از سازوکارها برای نزدیک شدن به افق ترسیم شده در سند در آن تعبیه شود. اما نوع نگاه و رویکرد دولت به برنامه چهارم توسعه از یک سو و تدوین این برنامه در دولت پیشین از سوی دیگر، موجب شد که دولت جدید خود را ملزم به اجرای برنامه و در نتیجه تحقق اهداف تعیین شده از جمله در حوزه علم و فناوری ملزم نداند
    Abstract
    Policy in scope of science and Technology is now a stratigical necessity – and it is of a more importance in developing countries like Iran. In Iran the top standing document;”Sanade-e-cheshmandaze 20 sale” consists on the importance of gaining the first place of science and technology by the year 2025 in Middle Eastern. The 4th developmental program was the first 5years program which involved the priority of the main desires of The ”Sanad” which we could follow the necessity of gaining a level of development in science and technology. Despite the proper possibilities of The4th program, there where problems in its implementation. The government‘s point of view and the fact that it has been written by the previous government which was the main reason of its being and executed.