عنوان پایاننامه
هیدرولیزانتخابی روغن ماهی با کمک لیپاز به منظور تولید گلیسریدهای غنی اسیدهای چرب امگا ۳
- رشته تحصیلی
- مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 969.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 46419
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۸۹
- دانشجو
- زینب رحیمی نهوجی
- استاد راهنما
- محمدحسین صراف زاده
- چکیده
- تغلیظ اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-3 یک روغن خوراکی نظیر روغن ماهی به روش های مختلفی می تواند انجام پذیرد.. در این تحقیق روش هیدرولیز آنزیمی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است. در هیدرولیز آنزیمی، روغن ماهی و یا بطورکلی ماده روغنی تحت اثر یک لیپاز میکروبی مناسب قرار می گیرد. لیپاز میکروبی از میان اسیدهای چرب اشباع و اسیدهای چرب غیراشباع ، بطور انتخابی تنها پیوند اسیدهای چرب اشباع و تک غیراشباع را از اسکلت گلیسریدی جدا می کند و بدین ترتیب سبب افزایش غلظت اسیدهای چرب غیراشباع (مانند امگا-3) در ماده روغنی می¬گردد. در این پژوهش، روغن ماهی کیلکای دریای خزر با استفاده از یک لیپاز به نام علمی candida antractica تحت هیدرولیز آنزیمی قرار گرفت. در طی آزمایشات، اثر پارامترهای "غلظت آنزیم" و "زمان واکنش" بر روی نتایج آزمایش مورد بررسی قرار گرفته است، این نتایج نشان می دهدکه اثر زمان واکنش بر روی نتایج حاصله اثر مثبتی در فرایند تغلیظ داشته و زمان، فاکتور موثری در هیدرولیز اسیدهای چرب بوده است. بر اساس تحلیل نتایج اثرات این فاکتور ، تا زمان 30 ساعت حالت صعودی و اثر مثبت بر روی نمونه های آزمایش داشته است. اثر غلظت آنزیم در مقادیر 200، 500 ،1000 ، 2000 (unit/6ml ) بر روی نمونه های مختلف مورد مطالعه قرار گرفته است. Enzyme unit واحد آنزیمی می باشد که معادل است با مقدار آنزیمی که قادر است یک میکرومول از پیش ماده را در مدت یک دقیقه کاتالیز نماید. براساس آزمایشات انجام گرفته غلظت 1000 (unit/6ml )، غلظت بهینه برای تغلیظ اسیدهای چرب امگا-3 با استفاده از لیپاز candida antractica می باشد.تحت شرایط بهینه تغلیظ، غلظت اسیدهای چرب امگا-3 در نمونه روغن ماهی به میزان 36% افزایش یافت.
- Abstract
- There are several methods for enrichment of the poly unsaturated fatty acid (concentrating these materials from marine oils). The marine oil (material oil) is enzymatically hydrolyzed using a sufficient microbial lipase. Because, only the bond of unsaturated Fatty Acids and saturated Fatty Acids are selected by microbial lipase among existing bonds of Triglyceride structure, concentration of poly un saturated fatty acid will be increased. In this search,Kylkay fish oil of the Caspian sea was hydrolyzed with microbial lipase "candida antractica". The effect of concentration of Enzyme and extraction time on the results of experimental is also investigated. The results showed that concentrating process will be improved with increasing the extraction time; hence, the time is an effective factor on the enzymatic hydrolysis of fatty acids. Analysis of these results also indicate that enzyme used in this experiment, have a good effect on the experimental samples. Experiment was carried out with different concentration of favorable samples 200,500,1000 and 2000 (unit/6ml), respectively. One can show that optimum concentration for concentrating poly unsaturated fatty acid is equal to 1000 (unit/ml). Under optimum concentration, Concentration of omega-3 fatty acids in samples was increased to 36%.