عنوان پایان‌نامه

مطالعه مقایسه ای محتواری پروتئینی برخی از عسل های ایران



    دانشجو در تاریخ ۱۴ مهر ۱۳۸۹ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مطالعه مقایسه ای محتواری پروتئینی برخی از عسل های ایران" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: ‎۴۱۲۷;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 46149
    تاریخ دفاع
    ۱۴ مهر ۱۳۸۹

    در مطالعه حاضر پارامتر های شیمی فیزیکی، گرده شناسی و محتوی پروتئینی 20 نمونه از عسل های ایران و همچنین ویژگی های درمانی برخی از این نمونه ها مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. بدین منظور پارامتر های شیمی فیزیکی چون pH، اسیدیته، Ash، محتوی هیدروکسی متیل فورفورال (HMF) و محتوی قندی نمونه ها تعیین و مورد مقایسه قرار گرفت. همچنین درحوزه گرده شناسی عسل گرده های موجود در نمونه ها استخراج، شمارش و با استفاده از روش استولیز رنگ آمیزی و مورد آنالیز قرار گرفتند. پروتئین های موجود در عسل نیز با استفاده از روش های دیالیز، سانتریفیوژ و رسوب با آمونیوم سولفات استخراج، تغلیظ و محتوی و تنوع پروتئینی به ترتیب با استفاده از روش برادفورد و SDS-PAGE مورد بررسی قرار گرفت. همچنین فعالیت آنزیم های آمیلاز، اینورتاز،گلوکز اکسیداز، کاتالاز و اسید فسفاتاز موجود در محلول پروتئینی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که پارامتر های شیمی فیزیکی، محتوی پروتئینی و ویژگی های درمانی عسل های مورد بررسی متفاوت است. با استناد به محتوی HMF کیفییت و تازگی نمونه ها تعیین گردید. بررسی های گرده شناسی نشان داد که با وجود تنوع گرده ای بالا در نمونه ها، گرده های غالب نمونه ها محدود و از تیره های نخود(Fabaceae)، کاسنی(Asteraceae)، جعفری(Apiaceae) ، نعناع(Aliaceae) و گل سرخ (Rosaceae)می باشند. نتایج حاصل از بررسی پروتئین ها نشان داد که عسل های مختلف الگوی الکتروفورزی مشابهی دارند در حالی که تنوع قابل ملاحظه ای را در محتوی پروتئینی و فعالیت آنزیماتیک نشان می دهند. به طورکلی فعالیت آنزیماتیک در نمونه های گروه M نسبت به گروه S بیشتر بود و در بین آنزیم ها فعالیت کاتالاز و اسید فسفاتاز نسبت به آنزیم های دیگر پائین تر بود. این موضوع نشان دهنده تاثیر شرایط محیطی بر فعالیت آنزیم های موجود در عسل است. نتایج حاصل از بررسی ویژگی های دارویی نیز اثر مهاری عسل بر روی باکتری های بیماری زا مورد مطالعه و همچنین تاثیر مثبت عسل در ترمیم زخم را نشان داد. همچنین مشخص شد که این ویژگی ها در عسل های مختلف متفاوت است. بررسی ها و نیز نتایج به دست آمده از این پزوهش اطلاعات مهمی را در ارتباط با ترکیبات و ویژگی های مختلف عسل ارائه می دهد که می تواند در تشخیص کیفیت و ویژگی های درمانی عسل مورد استفاده قرار گیرد. همچنین حاصل اطلاعات مفیدی را برای مطالعات بعدی در این زمینه فراهم می کند.
    Abstract
    In this study, the physicochemical parameters, paleontology and protein contents of 20 honey samples from Iran were studied and also therapeutic properties of some samples were investigated. In this survey, physicochemical parameters such as pH, acidity, ash, Hydroxymethylfurfural(HMF) content and sugar content of samples were determined and compared. In addition, in the field of melissopalynology, the extracted pollens were counted and then were stained and analyzed by acetolysis method. Upon extraction and concentration by dialysis, centrifuge and ammonium sulfate precipitation methods, the protein content and the variety of protein sample were detected by Bradford and SDS-PAGE analysis, respectively. Also, the activity of Amylase, invertase, glucose oxidase, catalase and acid phosphatase in protein solution were studied. The results of this study showed that the physicochemical parameters, protein contents and therapeutic properties of honey samples were different. Regarding HMF content, the quality and freshness of samples were determined. In spite of high pollen variety in samples, palynological studies showed that dominant pollens of sample were limited to Fabaceae, Asteraceae, Apiaceae, Aliaceae and Rosaceae families. The results of protein studies showed that different honey posses rather a similar pattern in electrophoresis, while presenting remarkable variation in their protein content and enzymatic activities. All in all, the enzyme activities in group M samples were higher than group S. and the activity of catalase and acid phosphatase was lower than other enzymes. This data indicates that the activity of honey enzymes was affected by environmental conditions. Therapeutic investigations of this study showed the inhibitory affect of honey on growth of pathogenic bacteria and confirmed its positive influence on wound healing. It should be noted that these properties were varied in different honeys. In conclusion, the results of this study have presented important information about honey compositions and its different properties. These data can be useful and also used in determination of honey quality and its therapeutic features and provide beneficial information for future studies in this field.