عنوان پایان‌نامه

مدیریت پر شدگی در سیستمهای قدرت تجدید ساختار یافته



    دانشجو در تاریخ ۳۰ بهمن ۱۳۸۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مدیریت پر شدگی در سیستمهای قدرت تجدید ساختار یافته" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده برق و کامپیوتر شماره ثبت: E1430;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 38154;کتابخانه مرکزی پردیس 2 فنی شماره ثبت: E 1430
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۳۸۶
    دانشجو
    احسان کرمی

    تجدید ساختار صنعت برق در سالهای اخیر منجر به جداسازی سه مؤلفه اساسی شبکه قدرت یعنی تولید، انتقال و توزیع از یکدیگر شده است. تفکیک بخش‌های تولید و انتقال از یکدیگر در راستای فراهم آمدن دسترسی آزاد و غیرتبعیض‌آمیز کلیه شرکت‌کنندگان در بازار انرژی به شبکه انتقال است. اما قیود حاکم بر شبکه انتقال می‌توانند مانع از تحقق این هدف گردند. چون در هنگام پرشدگی تجهیز انتقال، قابلیت انتقال توان اضافی از آن وجود ندارد، لذا جهت تأمین بار ممکن است مجبور به وارد کردن واحدهای تولیدی کم بازده در سمت بار شویم که این امر بنوبه خود منجر به دور شدن از حالت بهینه اقتصادی می‌شود. با توجه به این مهم، مدیریت این وضعیت و تخصیص عادلانه هزینه‌های ناشی از پرشدگی به استفاده‌کنندگان از شبکه انتقال امری ضروری است. در این پایان‌نامه، با هدف رسیدن به یک روش مناسب برای مدیریت پرشدگی، روش‌های مختلف مدیریت پرشدگی مورد بررسی قرار گرفته است. در مدیریت پرشدگی، تعیین سهم هرکدام از تبادلات در پرشدگی تجهیز حائز اهمیت است. لذا روش‌های مختلف ردیابی توان به منظور تعیین سهم هرکدام از تبادلات در مسأله پرشدگی با جزئیات مورد توجه قرار گرفته است. از آنجایی که روش‌های ردیابی بر خطی بودن شبکه تکیه دارند، لذا با استفاده از شاخص‌های قابلیت اطمینان, سهم محاسبه شده توسط این روش‌ها اصلاح شده است. نتایج ناشی از به کارگیری روش پیشنهادی در یک شبکه قدرت نمونه حاکی از کارآیی روش پیشنهادی در مدیریت پرشدگی و تخصیص هزینه پرشدگی به تبادلات است. واژگان کلیدی: پخش بار اقتصادی، حقوق قطعی انتقال، قیمت‌های محلی نهایی، مدیریت پرشدگی.