عنوان پایاننامه
بررسی اثر روی (ZN) بر عملکرد و خصوصیات شیمیایی دور رقم گندم(Triticum aestivum) تحت تنش شوری
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 4220;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 47301
- تاریخ دفاع
- ۱۱ بهمن ۱۳۸۹
- دانشجو
- روح اله کامرانی
- چکیده
- این مطالعه به منظور بررسی تاثیر روی (Zn) بر عملکرد و خصوصیات شیمیایی (عناصر غذایی) دو رقم گندم قدس و اترک (Triticum aestivum L.) در شرایط شوری خاک انجام گرفت. آزمایش بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد. استفاده از روی در شرایط شور موجب افزایش عملکرد اندام هوایی در گندم شد. عملکرد دانه در گلدان نشان داد که با افزایش روی مصرفی در هر سطح شوری وزن دانه افزایش یافت. اثرمتقابل روی و شوری نشان داد افزودن روی موجب افزایش درصد پروتئین دانه شد. همچنین نتایج بررسی نشان داد که شوری موجب کاهش غلظت بعضی عناصر از جمله روی، آهن، منگنز و مس در حالیکه منجر به افزایش غلظت سدیم و کلر در اندام هوایی شد. این در حالی است که افزودن روی منجر به افزایش غلظت روی و آهن در اندام هوایی شد در مقابل دو عنصر منگنز و مس رفتار خاصی نداشتند. همچنین استفاده از روی در سطوح مختلف شوری موجب کاهش غلظت عناصر سدیم و کلر در اندام هوایی شد. نتایج بررسی نشان داد که رقم اترک نسبت به رقم قدس تحمل بیشتری نسبت به شوری دارد.
- Abstract
- ندارد