عنوان پایاننامه
بررسی دخالت سیستم نیتریک اکساید هیپوکامپ پشتی بر یادگیری وابسته به حالت اتانول
- رشته تحصیلی
- زیست شناسی-علوم گیاهی- فیزیولوژی گیاهی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 32464
- تاریخ دفاع
- ۳۱ شهریور ۱۳۸۷
- دانشجو
- مریم کاوندی
- استاد راهنما
- آمنه رضایوف
- چکیده
- شوری عامل بسیار مهمی در محدود کردن رشد گیاهان بخصوص در گونه های حساس به شوری محسوب می شود. لوبیا یک گیاه حساس به شوری است که شوری بالاتر از 50 میلی مولار رشد آن را به شدت کاهش می دهد. سالیسیلیک اسید به عنوان یک ماده شبه هورمونی نقش مهمی در تنظیم رشد و نمو گیاهان دارد. شواهد زیادی به دست آمده که غلظت های مختلف SA و مدت زمان تاثیر گذاری آن فعل و انفعالات متعددی را در گیاهان سبب می شود. همچنین در کاهش اثرات شوری بر گیاهان و توسعه دادن استراتژی های ضدتنشی در سلولهای گیاهی نقش موثری دارد. پژوهش حاضر جهت بررسی بر هم کنش NaC1 و سالیسیلیک اسید ( SA) و اثر تیمارهای مختلف NaC1 )50,100,150,200), صفر میلی مولار) و SA ( 50,100,150, صفر میکرومولار) روی درصد جوانه زنی بذر و رشد دانه رستهای لوبیا و میزان رشد کالوسها و سنجش کمی و کیفی پروتئین کل و فعالیت آنزیم پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز و هم چنین تغییر محتوای پرولین در کالوسهای حاصل از قطعات جدا کشت محور زیر لپه لوبیا در محیط MS صورت گرفت و فعالیت سینتیکی و الگوی الکتروفورزی PAGE آنزیم پراکسیداز در کالوسهای حاصل از محور زیرلپه لوبیا مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که تیمارهای مختلف هورمونی از نظر غلظت اثرات متفاوتی بر رشد و ظاهر کالوسها دارند. جهت بررسی اثر شوری و SA برکالزائی محور زیرلپه لوبیا در محیط کشت MS , از نسبت هورمونی Kin=./5 و, 1=D -2-4میلی گرم در لیتر استفاده شد. نتایج حاصل از بررسی اثر SA بر جوانه زنی بذر نشان داد که غلظت 50 میکرومولار SA بیشترین اثر را بر درصد جوانه زنی بذر و رشد دانه رستها داشت. در حالی که غلظت های بالاتر موجب کاهش درصد جوانه زنی و رشد و نمو دانه رستهای لوبیا نسبت به گروه شاهد می شود.
- Abstract
- Salinity is a limitting factor in growth of plants, Salicylic acid (SA) is a phenolic compound with an antistress sterategy in plant cells. In the present research interaction of NaC1 (0,50,100.15,200 mM) and SA (0,50,100,150 uM) on seed germination and growth of bean seedlings was studied. an attempt was also made to study the growth of calli, quantitative and qualitative protein content, activity of peroxidase (PoD) and polyphenol oxidas (PoD) and also proline content changes in calli producted from explants of hypocotyl of bean (Phaseolus vulgaris), Kinetic activity and electrophoresis pattern PAGE of peroxidase in calli was also studied. The highest percentage of seed germination and growth of seedlings was observed in the mmedia with 50 uM SA. When more concentration of SA (150 uM) reduced percentage of germination and growth of seedlings. Its was observed that when salinity of media increased the fresh weight of calli decreased But by addition of SA to the media increased. Formation and growth of calli increased in the mmedia, while increased in the media without salinity but containing SA up to 100 uM.