عنوان پایان‌نامه

تعهدات دولتهای عضو کنوانسیون یشگیری و مجازات ژنوسید: آورده دیوان بین المللی دادگستری در را ۲۶‘۲۰۰۷



    دانشجو در تاریخ ۰۴ اسفند ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تعهدات دولتهای عضو کنوانسیون یشگیری و مجازات ژنوسید: آورده دیوان بین المللی دادگستری در را ۲۶‘۲۰۰۷" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    حقوق بین الملل
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 45680;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2595
    تاریخ دفاع
    ۰۴ اسفند ۱۳۸۸
    استاد راهنما
    سیدباقر میرعباسی

    اگر جامعه بین¬المللی حقیقتاً بر این باور باشد که حق حیات حقی است که به هر موجود و گروه بشری اعطاء شده، نمی¬تواند نقض آن را توسط دولت¬ها و حکومت¬های ناقض نادیده انگاشته و از شناسایی مسئولیّت برای دولت¬های ناقض خودداری نماید. کنوانسیون ژنوسید در سال 1948 در جهت حمایت از این حق و با هدف پیشگیری از وقوع ژنوسید و مجازات آن تصویب شد و در ماده یک خود دولت¬ها را متعهد به پیشگیری از جرم و مجازات عاملین و مرتکبین نمود. اما اعمال ژنوسیدی ارتکاب یافته شده پس از تصویب کنوانسیون و عدم مجازات عاملین و مرتکبین آن حاکی از این بوده که کنوانسیون در این هدف خود موفق نبوده است. دیوان بین¬المللی دادگستری در رأی 2007 خود در قضیه ژنوسید بوسنی برای نخستین بار به تحلیل و تفسیر این تعهدات پرداخت و با تفسیر موسع خود از کنوانسیون دولت¬ها را متعهد به عدم ارتکاب آن نیز نمود. بررسی رویکرد دیوان در تفسیر این تعهدات هدف اصلی این رساله می¬باشد.
    Abstract
    Believing deeply in the inherency of the right to live, the international society would not neglect its breach by the states and will not evade recognizing the responsibility for the breaching governments. In order to support this right, to prevent genocide from happening and to penalize the crime, the genocide convention was ratified in 1984. The convention obliged the signing states to prevent the crime and to penalize those committing it. However, the occurrence of genocidal crimes after the ratification of the above-mentioned convention, revealed how unsuccessful the convention was. The International Court of Justice in its 2007 ruling on the Bosnian genocide case, analyzed these commitments for the first time; and by its broad interpretation of the convention, the ICJ, forced the states not to commit the crime. An analysis of the ICJ's interpretation is the main goal of the present dissertation.