عنوان پایان‌نامه

تهیه و بررسی خواص شبکه های پلیمری درهم رفته بر پایه ژلاتین و پلی( آکریل آمید) از طریق فرآیند شیمیایی



    دانشجو در تاریخ ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تهیه و بررسی خواص شبکه های پلیمری درهم رفته بر پایه ژلاتین و پلی( آکریل آمید) از طریق فرآیند شیمیایی" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    شیمی کاربردی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 5293;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 62819
    تاریخ دفاع
    ۰۷ بهمن ۱۳۹۲
    دانشجو
    بیتا محمدی
    استاد راهنما
    حسین مهدوی

    امروزه شبکه‌ای کردن پلیمرها و تهیه شبکه‌های درهم رونده به عنوان روشی برای بهبود خواص پلیمرها بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در این پژوهش نیز از این روش برای بهبود خواص ژلاتین که به عنوان یک پلیمر زیستی که کاربردهای صنعتی آن به واسطه‌ی مقاومت پایین در محیط آبی،خواص مکانیکی و حرارتی ضعیف، به طور جدی محدود شده است؛ استفاده شده است. در این روش، پلیمریزاسیون منومرهای آکریل آمید و شبکه ای شدن زنجیرهای هر دو پلیمر در یک فرایند هم زمان به کمک آغازگر و شبکه ای کننده‌ی مناسب انجام شده است. به منظور تشخیص بهترین ترکیب درصد برای داشتن محصولی همگن و بدون جدایی فازی تمام ترکیب درصدهای ممکن تهیه و از نظر ظاهری مورد بررسی قرار گرفت. برای تصدیق داشتن یک شبکه ی درهم رونده و شبکه ای شدن هر دو پلیمر از نمونه‌هایی که از نظر ظاهری یکنواخت و شفاف به نظر می‌رسیدند،آزمون گرما سنجی پویشی تفاضلی صورت پذیرفت. جابه جا شدن پیک‌های مشاهده شده برای دمای انتقال شیشه‌ای به سمت یکدیگر از علائم تشکیل شبکه‌ی درهم رونده است. همچنین از این نمونه‌ها آزمون تورم گرفته شد که نتایج این دو تست تصدیق کننده یک دیگر و مبین رفتار ترمودینامیکی پلیمرهاست. برای بررسی رفتار مکانیکی شبکه درهم رونده ژلاتین/پلی آکریل آمید از آزمون تنش-کرنش استفاده شد که از مقایسه نتایج آن با نمونه‌ی ژلاتین خالص می توان اثر مثبت شبکه‌ای شدن را بر بهبودخواص مشاهده کرد.آزمون کدری سنجی نیز برای مشخص نمودن میزان کریستالی بودن محصول انجام پذیرفت.
    Abstract
    Abstract Nowadays, polymer crosslinking and interpenetrating polymer netrwork’s prepration use as a way to improve the polymer’s properties is highly regarded placed.Inthisstudy, as well as a method for improving the properties of the biopolymer gelatin for industrial applications, that is seriously limited because of its poor resistance, Water absorption, thermal and mechanical properties. In this project,the acryl amide’s polymerization and polymer’s crooslinking accured simultaneously by using appropriate crosslinker and initiator. To identify the best composition for homogeneous products and no phase separation; all possible combinations percentages prepared and their appearance were examined. To authenticate interpenetrating networks of both polymer samples that looks uniform and transparent to be reached, differential scanning calorimetry test was performed. the observed peak‘s displacement for each polymer glass transition temperature identified presence of interpenetrating polymer network. Swelling test was also done. The results of these two tests confirmed one another and expressed the thermodynamic behavior of polymers. To investigate the mechanical behavior of gelatin/ poly¬acrylamide interpenetrating network stress – strain‘s test was used .IPN’s results in coprision with pure sample of gelatin has significantly improved. Opacity test for determining the amount of crystalline product survey was conducted.Keywords: Acrylamide, Gelatin, Interpenetrating polymer network,