عنوان پایاننامه
تهیه و بررسی خواص شبکه های پلیمری درهم رفته بر پایه ژلاتین و پلی( آکریل آمید) از طریق فرآیند نوری
- رشته تحصیلی
- شیمی کاربردی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس علوم شماره ثبت: 5244;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 61134
- تاریخ دفاع
- ۲۳ دی ۱۳۹۲
- دانشجو
- سوده سلیمان فرهانی
- استاد راهنما
- حسین مهدوی
- چکیده
- شبکه ی پلیمری درهم رفته (IPN)، ماده ای شامل دو یا چند پلیمر شبکه ای است که در مقیاس مولکولی در هم آمیخته شده اند اما با پیوند کوالانسی به هم متصل نشده اند. در این کار پژوهشی، شبکه پلیمری در هم رفته ژلاتین و پلی (اکریل آمید) تهیه شد و خواص آن مورد بررسی قرار گرفت. ژلاتین، پلیمری زیست تخریب پذیر، زیست سازگار و محلول در آب است که به صورت ژل خوراکی یا به عنوان یک ماده ی اصلی یا افزودنی در صنایع غذایی، داروسازی، عکاسی و لوازم آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. پلی (اکریل آمید) نیز پلیمری به شدت آب دوست است که به عنوان ژل الکتروکوچی و هم چنین در مهندسی بافت کاربرد دارد. با این وجود، استفاده از پلی (اکریل آمید) به دلیل خاصیت ضعیف فیلم پذیری با محدودیت مواجه است. هدف از این پژوهش، کاهش این مشکل از طریق اختلاط شبکه پلی (اکریل آمید) با ژلاتین است که خاصیت تشکیل فیلم بسیار خوبی دارد. برای این منظور، مخلوط آبی ژلاتین و پلی (اکریل آمید) در نسبت های مختلف به کمک متیلن بیس ( اکریل آمید) به عنوان عامل اتصال دهنده در یک شبکه ای کردن نوری استفاده شد. فیلم های IPN توسط آزمون های تورم، آنالیز حرارتی، مکانیکی و کدری سنجی بررسی شد. نتایج آزمون تورم نشان داد که با افزایش پلی(اکریل آمید) نسبت به ژلاتین، نسبت تورم افزایش می یابد. آنالیز حرارتی نشان داد که با ایجاد اتصالات عرضی و تولید IPN، پیک دمای شیشه ای IPN ژلاتین/ پلی (اکریل آمید) در محدوده ی بین دماهای شیشه ای ژلاتین خالص شبکه ای شده و پلی (اکریل آمید) خالص شبکه ای شده قرار می گیرد. خاصیت مکانیکی شبکه های در هم رفته ژلاتین/ پلی (اکریل آمید) کاهش پیدا می کند، و شفافیت با افزایش پلی (اکریل آمید) افزایش می یابد. کلمات کلیدی: پلی (اکریل آمید)- ژلاتین- شبکه های پلیمری در هم رفته- فرایند نوری- اتصالات عرضی
- Abstract
- An Interpenetrating polymer network (IPN) is a polymer comprising two or more networks which are at least partially interlaced on a polymer scale but not covalently bonded to each other. Gelatin and poly acrylamide are two component of IPN. Gelatin is a colorless, brittle (when dry), flavorless solid substance, derived from collagen obtained from various animal by-products. It is biodegradable, biocompatible, water soluble and edible used as a gelling agent in food, pharmaceuticals, photography, and cosmetic manufacturing. Polyacrylamide is highly water-absorbent used in applications such as polyacrylamide gel electrophoresis and in manufacturing soft contact lenses. In spite of widespread use, because of poor film formation of PAAm, preparation and using PAAm films has been strongly limited. In this study a new type of PAAm and gelatin was prepared which has very good film forming properties. For this instance the mixture of gelatin and PAAm in different ratios were cross linked using methylene¬¬ ¬bis (acryl amide) (MBA) as crosslink agent in a photo initiation process. IPNs films were characterized by a swelling test, DSC, stress-strain measurements and opacity test. Swelling test revealed that with increasing amount of PAA to gelatin, swelling was increased significantly. DSC results indicate that glass temperature peak of gelatin/PAA was between glass temperature of crosslinked pure gelatin and crosslinked pure poly (acrylamide). The mechanical properties of IPNs have been changed with using different percentage of each polymer. Furthermore with increasing PAA, opacity of IPNs was decreased. Keywords: poly (acrylamide), gelatin, interpenetrating polymer network, photo initation process, crosslink.