عنوان پایان‌نامه

تاثیر مکمل سازی حاد شکلات تلخ بر ظرفیت آنتی اکسیدانی ومالون دی آلدئید سرمی پس از یک جلسه فعالیت استقامتی وامانده ساز در مردان جوان سالم




    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی شماره ثبت: 1460;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81618;کتابخانه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی شماره ثبت: 1460;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81618
    تاریخ دفاع
    ۲۹ شهریور ۱۳۹۶
    دانشجو
    حمید ندری
    استاد راهنما
    فاطمه شب خیز

    چکیده هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر مکمل سازی حاد شکلات تلخ بر مالون دی آلدئید و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی سرمی پس از یک جلسه فعالیت استقامتی وامانده ساز در مردان جوان سالم بود. بدین منظور در این مطالعه نیمه تجربی، 30 دانشجوی پسر با دامنه سنی 20 تا 30 سال، به صورت تصادفی و مساوی در دو گروه مکمل شکلات تلخ- فعالیت استقامتی وامانده ساز (15 نفر) و گروه فعالیت استقامتی وامانده ساز (15 نفر) تقسیم شدند. مطالعه حاضر شامل سه مرحله خونگیری در شرایط پایه، بعد از مصرف مکمل (100 گرم شکلات تلخ 70% به همراه 100 گرم آب) یا دارونما (مصرف دارونما به همراه 100 گرم آب) و بعد از فعالیت استقامتی وامانده ساز (آزمون بالک) بود. داده ها به روش تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری و آزمون تعقیبی بنفرونی تحلیل شد. نتایج نشان داد که بعد از مصرف شکلات تلخ ظرفیت تام آنتی اکسیدانی افزایش معنی داری (0001/0sig=)، اما غلظت مالون دی آلدئید کاهش معنی داری (0001/0sig=) داشته است. اما فعالیت استقامتی وامانده ساز باعث کاهش معنی داری ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (0001/0sig=) و افزایش معنی داری غلظت مالون دی آلدئید (0001/0sig=) گردید.
    Abstract
    The purpose of current study was to examine the effect of acute dark chocolate supplementation on serum TAC and MDA after a exhaustive acute bout of endurance activity in healthy young males. For this purpose in semi experimental study, 30 male student with age range 20-30 years old were randomly located in two groups dark chocolate supplementation- exhaustive endurance activity (15 participants) and exhaustive endurance activity (15 participants). This study was included three blooding phases in baseline, after consumption dark chocolate supplementation or placebo and after exhaustive endurance activity (Balk test). Data analyzed with repeated measure and Bonferoni post hoc test statistical methods. The results indicated that the TAC had significant increase after consumption dark chocolate supplementation; But the MDA had significant decrease after consumption dark chocolate supplementation. But, exhaustive endurance activity result in significant decrease in TAC and significant increase in MDA.