تعیین نیاز آرژنین مرغ مادر گوشتی در انتهای دوره تولید و ارزش جایگزینی گوانیدینواستیک اسید
- دانشجو
- لیدا اسمعیلی نیا
- استاد راهنما
- مجتبی زاغری
- رشته تحصیلی
- تغذیه دام- تغذیه طیور
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6195;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66776
- تاریخ دفاع
- ۱۶ دی ۱۳۹۳
- چکیده
- مطالعه حاضر برای ارزیابی مجدد نیاز آرژنین در جیره¬های کاربردی مرغ مادرگوشتی و امکان یدکشدن آرژنین توسط گوانیدینواستیک اسید(GAA) انجام شد. آزمایش با 320 قطعه مرغ مادر سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل، شامل دو سطح GAA(صفر و 12/0% جیره) و چهار سطح آرژنین افزوده(0، 3/0، 6/0 و 9/0% جیره) با چهار تکرار در دوره سنی 54 تا 63 هفتگی انجام شد. نیاز آرژنین با استفاده از تابعیت خطی و غیرخطی برای صفات عملکردی از آرژنین خوراک تعیین شد. اثرمتقابل آرژنین و GAA بر غلظت گلوکز، تریگلیسیرید، لنفوسیتها و مجموع گلبولهای سفید خون و باروری معنیدار بود(05/0>p). تابعیت برخی فراسنجههای خونی شامل کراتین، LDL، هموگلوبین و ایمونوگلوبولینG و نفوذ اسپرم در لایه پری ویتلین از سطوح افزایشی آرژنین معنیدار بود(05/0>p). اثر آرژنین افزوده و GAA بر سرانه تخممرغ تولیدی و قابل جوجهکشی کل دوره، وضعیت پوشش پر، فراسنجههای لاشه، ریختشناسی تخمدان، غلظت استرادیول، کلسترول و HDL خون معنیدار نبود(05/0>p). هرچند افزودن آرژنین باعث افت 26درصدی کلسترول و افزایش فراوانی پرندگان با پوشش کامل پر(امتیاز 5) شد. و بیشترین سرانه تخم¬مرغ تولیدی در سطح 3/0% آرژنین افزوده همراه با GAA حاصل شد. با افزایش میزان آرژنین افزوده تا 6/0 و 9/0%، مدت زمان مصرف جیره روزانه به طور معنی¬دار تا دو برابر افزایش یافت. نیاز آرژنین قابل هضم برای سرانه کل تخم¬مرغ تولیدی، سرانه کل تخممرغ قابل جوجهکشی، نفوذ اسپرم در لایهپریویتلین و ایمونوگلوبولینG با احتساب آرژنین جیره پایه به ترتیب 85/0، 87/0، 03/1 و 34/1 % برآورد شد. با اعمال 12/0%GAA، نیاز آرژنین افزوده برای موارد مذبور به ترتیب 02/1، 91/0، 00/1 و 27/1% برآورد شد. براساس نتایج این آزمایش، مقدار آرژنین توصیه شده توسط راهنمای پرورش مرغ مادرگوشتی سویه راس 308، تکافوی نیاز این پرندهها را نمینماید. GAA جایگزین بخشی از آرژنین جیره برای صفات باروری و ایمنی در سطح کمبود آرژنین بود.
- Abstract
- Current study was conducted for evaluating arginine requirement in practical diet of broiler breeder hens and investigating the spare effect of guanidinoacetic acid(GAA) for arginine, as well. A total of 320 Ross 308 broiler breeder hens in a factorial arrangements were assigned to eight diet treatments (two concentrations of GAA (0 and 0.12%) × four concentrations of L-Arginine (0, 0.3, 0.6, and 0.9%) with four replicates. The experiment was conducted during 54 to 63 wk of age. Arginine requirement was determined by using linear and non-linear regressions. Interaction of arginine and GAA was significant in plasma concentration of glucose, triglyceride, lymphocyte, and total white cells and fertility(p<0.05).Regresion of blood concentration of creatinine, LDL, hemoglobin and IgG and sperm penetration in elevated levels of arginine were significant. Effects of added arginine and GAA on the total hen housed egg production, hen housed haching egg production, feather coverage, carcass parameters, ovarian morphology, blood concentration of estradiol, cholesterol and HDL was not significant(p<0.05). Although the addition of arginine caused a drop of 26% in cholesterol and increased frequency of birds with full back feather coverage(feather score of 5) The most hen housed total egg production was resulted in 0.3% added arginine supplemented with GAA. Clean up time of daily feed intake was significantly become longer about two times, in 0.6% and 0.9% of added arginine. Digestible arginine required for hen housed total egg production, hen housed haching egg production, sperm penetration and IgG, about 0.85, 0.87, 1.03 and 1.34% respectively. By applying 0.12% of GAA, arginine requirements for privieus factors were 1.02, 0.91, 1.00 and 1.27% respectively. The results of this study revealed that, recommendation of Ross 308 management guide was underestimated arginine requirement for these broiler breeder hens. GAA spare arginine deficiency in the immune and fertility.