عنوان پایان‌نامه

اثر تغذیه سطوح مختلف لسیتین بر پاسخ سامانه ایمنی در جوجه خروس گوشتی



    دانشجو در تاریخ ۲۱ دی ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "اثر تغذیه سطوح مختلف لسیتین بر پاسخ سامانه ایمنی در جوجه خروس گوشتی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6173;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66252
    تاریخ دفاع
    ۲۱ دی ۱۳۹۳
    استاد راهنما
    مهدی ژندی

    به منظور مطالعه اثرات استفاده از سطوح مختلف فسفولیپیدهای فعال بر پاسخ سامانه ایمنی جوجه‌های گوشتی آزمایشی در قالب طرح بلوک کاملأ تصادفی به مدت 47 روز با 180 قطعه جوجه خروس گوشتی سویه راس 308 انجام شد. جیره‌های آزمایشی برای سه دوره پرورش آغازین، رشد و پایانی با استفاده از 9 سطح لسیتین سویا ( 0، 2/0، 4/0، 6/0، 8/0، 1، 2/1، 4/1، 6/1 درصد) به نحوی تهیه شدند که انرژی قابل سوخت و ساز، پروتئین و سایر مواد مغذی در آنها یکسان بود. خون‌گیری در16 روزگی به منظور انجام تست نیوکاسل، 41 روزگی به منظور سنجش تفریقی گلبو‌ل‌های سفید و ارزیابی فراسنجه‌های بیوشیمیایی خون و 36و 45 روزگی به منظور انجام تست تیتر پادتن علیه پادگن گلبول قرمز گوسفند (SRBC) انجام شد. صفات افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در پایان دوره‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. فراسنجه‌هایی که در زمان تفکیک لاشه اندازی‌گیری شد عبارت بودند از: وزن لاشه، وزن کبد، وزن طحال و وزن بورس فابرسیوس. نتایج تجزیه و تحلیل آماری بدست آمده نشان داد که سطوح مختلف فسفولیپیدهای فعال موجود در لسیتین سویا اثر معنی‌داری بر هیچ یک از اندام‌های لنفاوی، تعداد هتروفیل و لنفوسیت‌ها و همچنین نسبت هتروفیل به لنفوسیت نداشت. همچنین اثر معنی‌داری از لسیتین سویا بر سایر فاکتورهای ایمنی در جوجه‌های تحت آزمایش مشاهده نشد. با افزایش سطح لسیتین در جیره، میزان کلسترول، تری‌گلیسرید و لیپوپروتئین با چگالی پایین کاهش ولی میزان لیپوپروتئین با چگالی بالای خون افزایش یافت (05/0>P). در نتیجه، لسیتین توانست پروفیل لیپیدهای خون را در جوجه‌‌ها به طور معنی‌دار تغییر دهد در حالی که اثر معنی‌داری روی سامانه ایمنی و عملکرد تولیدی نداشت.
    Abstract
    In order to study the effects of using different levels of active phospholipids on immune system response in broilers, a trial was conducted as complete randomized block design during 47 days on 180 rooster broilers of Ross 308 lineage. Experimental rations for 3 production periods of starter, grower and finisher with 9 levels of soybean lecithin (0, o.2, 0.4, 0.6, 0.8, 1, 1.2, 1.4, 1.6 %) were prepared in a way that Metabolizable energy, protein and other nutrients was the same in them. Blood sample collecting were done in days 16 for Newcastle test, day 41 for Differential measurement of white cells and evaluation of blood biochemical parameters and in days 36 and 45 in order to conduct SRBC test. The traits of weight gain, feed intake and feed conversion ratio (FCR) were evaluated at the end on different periods. The parameters of carcass weight, livery weight, spleen weight and bursa of Fabricius weight were measured at the time of carcass separation. The results of statistical analysis showed that different levels of active phospholipids in soybean lecithin have not significant effect on lymphoid organs, number of heterophils, lymphocytes and heterophil to lymphocyte ratio. Also no significant effect was observed from soybean lecithin on other immune factors in broilers. Whit increasing in the level of lecithin in ration, the amounts of cholesterol, triglycerides and low-density lipoprotein were reduced but the amount of high-density lipoprotein was increased. As a result, lecithin could significantly change blood lipids profile in broilers while it has no significant effect on immune system and productive performance.