مدیریت مصرف نهاده های کود و سم در سبزی و صیفی جات در استان البرز
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - مدیریت کشاورزی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6239;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67427
- تاریخ دفاع
- ۲۲ دی ۱۳۹۳
- دانشجو
- زهره سیفی کلیشمی
- استاد راهنما
- ژیلا دانشورعامری
- چکیده
- سموم و کود های شیمیایی به عنوان یکی از نهاده های مهم در تولیدات کشاورزی و یکی از عوامل مهم در افزایش تولید محسوب می شوند ، انسان ها برای تامین غذا که جزء مهم ترین نیازهای اوست به عبارتی برای رسیدن به امنیت غذایی می بایستی از تمام عوامل موثر در تولید غذا استفاده کند . با توجه به رابطه مستقیم مواد غذایی با بخش کشاورزی و همچنین افزایش جمعیت ، بخش کشاورزی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد . مصرف کود های شیمیایی در جهان تقریبا از50 سال پیش آغاز گردید به این صورت که با افزایش مصرف کود که باعث افزایش عملکرد در واحد سطح شده تمایل به مصرف آن بیش تر شد . از طرفی دیگر افزایش رقابت بین سبزی وصیفی کاران در تولید بیش تر سبزجات و صیفی جات برای جمعیت درحال رشد ، افزایش درآمد و افزایش استفاده از سموم و کود های شیمیایی در بسیاری از نقاط جهان برخی از دلایل مهمی هستند تا نگاهی شود به اینکه به چه شیوه ای مصرف سموم وکود های شیمیایی مدیریت گردد . مصرف سم و کود شیمیایی در تولید سبزی جات وصیفی جات گر چه سبب افزایش عملکرد و ارتقاء محصول می شود ولی به دنبال خود آثار مخربی را به همراه دارد که نمی توان آن را نادیده گرفت .از این رو در این پژوهش به بررسی مدیریت مصرف نهاده های سم و کود در سبزی وصیفی جات استان البرز طی سالهای 93-92 پرداخته شد . طبق نتایج به دست آمده سموم وکود های شیمیایی بیش از حد بهینه در استان استفاده می شود البته لازم به ذکر است که سموم به حد بهینه نزدیک تر است که دلیل این امر را می توان گران بودن و تعلق نگرفتن یارانه به این نهاده ذکر کرد. آمار نشان می دهد که در ایران ، از بین کل سموم شیمیایی مصرفی در بخش کشاورزی ، علف کش ها بالاترین میزان مصرف را به خود اختصاص داده اند ، به طوری که 474/0 از کل میزان مصرف سموم شیمیایی مربوط به علف کش ها است ، پس از آن حشره کش ها ، قارچ کش ها ، کنه کش ها و سایر سموم شیمیایی در اولویت های بعدی میزان مصرف قرار دارند.طبق آمار بیش ترین مصرف کود نیز مربوط به کود ازته که با میانگین 300 کیلوگرم در هر هکتار 46 درصد کود های شیمیایی مصرفی توسط سبزی وصیفی کاران را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر مصرف کود های شیمیایی در ایران بالاتر از مصرف جهانی (110کیلوگرم در هکتار) و معادل میانگین مصرف در کشورهای توسعه یافته است (116کیلوگرم در هکتار) اما تولید در واحد سطح عمدتاً به دلیل عدم آگاهی سبزی وصیفی کاران ، عدم شناخت نیاز کودی سبزی جات وصیفی جات ، عدم عرضه کود به تناسب نیاز و عدم رعایت تعادل بین عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف خیلی پایین تر از عملکرد در کشورهای توسعه یافته است. کلمات کلیدی : مدیریت ، مصرف بهینه ، سم و کود ، سبزی و صیفی جات ، استان البرز
- Abstract
- Pesticides and chemical fertilizersas a major factor in agricultural production wiki are important factors in increasing production.for human food supply that is to say, one of the most important requirements for achieving food security needs of all the factors affecting food production. Given the direct relationship between food zone agriculture as well as the increase in population, agriculture must be given priority .use of chemical fertilizers in the world, began almost 50 years ago, so that an increased use of fertilizers to increase yield per unit area tend to consume more on the other hand, increased competition among farmers in the production of agricultural for the growing population, rising incomes and increasing use of chemicals in many parts of the world are some important reasons what a way to look at the management of Pesticides and chemical fertilizers. poison Pesticides and chemical fertilizers although increased agricultural turnover bring gradation quality agricultural products, however bah rear self debris there can not be dissembie. Hence, in this study, pesticide and fertilizer inputs consumption management in vegetable crops describe Alborz Province 93-92 years paid. Try results pesticides and chemical fertilizers are used than optimal in the Alborz Province it should be noted that the pesticides that are closer to the optimum for this can be expensive and lack of subsidies paid to the inputs mentioned. Statistics show that in Iran, the total chemical pesticides used in agriculture, herbicides have the highest rate of consumption, so that 0.474 of the total amount of herbicides use of pesticide-related Is after that, insecticides, fungicides, herbicides and other chemical pesticides in his next priority of the highest fertilizer consumption Darnd statistics related to the average of 300 kg N fertilizers used byfarmers to hektar 46% allocated . Currently the use of chemical fertilizers in higher consumption (110 kg per hectare), equivalent to the average consumption in developed countries (116 kg per hectare) however manufacture unit mainly due to lack of knowledge of farmers, lack of recognition of the need for fertilizer plants, not fertilizer supply to fit the needs of non-compliance with the mineral nutrient balance and low consumption in developed countries is much lower than the performance.