عنوان پایاننامه
بررسی استفاده از برخی مواد جانبی در فرمول بندی داروی پروتئینی اینترفرون بتا ا- بی به منظور کاهش تشکیل توده
- رشته تحصیلی
- مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 1572.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68052
- تاریخ دفاع
- ۰۱ بهمن ۱۳۹۳
- دانشجو
- زهرا ابراهیمی
- چکیده
- در میان مسیرهای فیزیکی و شیمیایی که به از هم پاشیدگی ساختار و شکل پروتئین میانجامند، تشکیل توده¬ی پروتئین جزو رایجترین و نگرانکننده¬ترین ناپایداری پروتئین است وتقریباً در تمام مراحل توسعهی داروی پروتئینی این چالش وجود دارد. حضور تودههای نامحلول در داروهای پروتئینی، عرضهی محصول را با مشکل مواجه میسازد. در این مطالعه ممانعت از تشکیل توده¬ی اینترفرون بتا یک- بی تاخورده به کمک برخی مواد جانبی مورد بررسی قرار گرفت. از روش¬های ایجاد تنش حرارتی و مکانیکی برای تسریع در تشکیل توده¬ی پروتئین استفاده شد و از روش کدورت سنجی برای تشخیص توده¬ی پروتئینی و رشد آن استفاده شد. داده¬های تجربی حاصل از آزمایش¬ها به خوبی با مدل خودکاتالیزوری منطبق بودند. از این مدل برای به دست آوردن ثوابت سینتیکی تشکیل توده در حالت¬های مختلف و مقایسه¬ی آن¬ها با یکدیگر در حضور مواد جانبی استفاده شد. اثر غلظت¬های مختلف مواد تویین- 20، تویین- 80، پلورونیک اف- 127 و سوکروز بر محلول پروتئین اینترفرون بتا یک- بی تحت تنش حرارت و تنش مکانیکی مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی اثر این مواد و مقایسه¬ی آن¬ها با یکدیگر ثوابت سینتیکی با استفاده از برازش مدل خودکاتالیزوری بر داده¬ها به دست آمد. در میان این مواد تویین- 20 در به میزان 01/0% (وزنی/ حجمی) بهترین نتیجه را در کاهش تشکیل توده از خود نشان داد. استفاده از این ماده به میزان 01/0% (وزنی/ حجمی) در تنش حرارتی باعث کاهش چشمگیر ثابت هسته زایی از (min-1)3-10×7/8 به ((min-16-10×14/4 شد که نشان دهنده¬ی کاهش تشکیل توده¬ی پروتئین در محلول است.
- Abstract
- Among the different Physical and chemical pathways which lead to denaturation of the structure and the shape of the protein, the aggregation of protein is the most prevalent and the most disturbing kind of instability, and this challenge exists in almost every stage of the development of protein drug. The presence of insoluble aggregations in protein drugs will make the supply of the product a tough job. This study identifies the inhibition of the folded Interferon beta 1-b’s aggregation with the assistance of some excipients. It uses some thermal stress and mechanical methods to accelerate the aggregation, and also the spectroscopic method to identify the protein aggregation and its growth. Experimental data of the tests show compliance with the autocatalytic model. This model has been used to obtain the Kinetic constants of aggregation in different states and to make comparison with one another in the presence of excipients. The effect of different concentrations of Tween-20, Tween-80, Pluronic-F-127, and Sucrose on protein solution of Interferon beta 1-b, was identified under thermal and mechanical stress. In order to investigate the effect of the excipients and to make comparison among them, the Kinetic constants were obtained by fitting the Autocatalytic model on data. Among these excipients, Tween-20 of 0.01% (w/v) showed the best result in decreasing the aggregation. Using this excipient of 0.01% (w/v) in thermal stress causes dramatic reduction of Nucleation constant from 8.3× 10-3(min-1) to 4.14× 10-6 (min-1), which shows decrease of protein aggregation in the solution.