عنوان پایان‌نامه

مقایسه روشهای طبقه بندی اقلیمی کشاورزی محصولات گندم ، ذرت و نیشکر در دو استان کرمانشاه و خوزستان



    دانشجو در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مقایسه روشهای طبقه بندی اقلیمی کشاورزی محصولات گندم ، ذرت و نیشکر در دو استان کرمانشاه و خوزستان" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66263;کتابخانه دانشکده جغرافیا شماره ثبت: 1911
    تاریخ دفاع
    ۱۴ دی ۱۳۹۳
    استاد راهنما
    سعید بازگیر

    یکی از مهمترین ابزارهای برنامه ریزی به منظور تأمین محصولات زراعی،توان سنجی اقلیمی آن ها در مناطق مختلف می باشد. مقایسه روش های طبقه بندی اقلیمی – کشاورزی محصولات گندم دیم و ذرّت در استانهای کرمانشاه و خوزستان و نیشکر در استان خوزستان موضوع تحقیق جاری است. در ابتدا از میان روش های طبقه بندی اقلیمی - کشاورزی ، سه روش فائو(FAO)، پاپاداکیس و یونسکو انتخاب گردید و سپس ایستگاههای مورد مطالعه در دو استان کرمانشاه و خوزستان به ترتیب با طول دوره آماری 23 ساله (2013-1991) و 20 ساله (2013-1994) با در نظر داشتن اینکه هر ایستگاه نماینده آن منطقه است به منظور طبقه بندی انتخاب شدند. از دو روش فائو و پاپاداکیس برای طبقه بندی ایستگاهها از لحاظ کاشت هر سه محصول و از روش یونسکو که بیشتر در رابطه با محصولات دیم است برای گندم دیم استفاده شد. نتایج حاصل از سه روش مذکور در خصوص توان سنجی کشت گندم دیم در بیشتر موارد یکسان بوده و با واقعیت های منطقه در دو استان، نیز مطابقت داشت . نتایج طبقه بندی اقلیمی –کشاورزی ایستگاههای استان خوزستان از نظر کشت نیشکر که با دو روش فائو و پاپاداکیس انجام گرفت نیز یکسان بود و اکثر ایستگاههای مورد مطالعه شرایط اقلیمی کشت نیشکر را دارا بودند اما برای ذرت آبی نتایج بدست آمده از هر دو روش متفاوت بود. براساس نتایج روش فائو تمامی ایستگاه های مورد مطالعه در استان کرمانشاه برای کشت ذرت آبی دارای وضعیت مناسبی بودند درحالیکه باتوجه به نتایج روش پاپاداکیس به جز در ایستگاه سرپل ذهاباشاره ای به امکان کاشت ذرت آبی در سایر ایستگاه های استان براساس نوع رده اقلیمی که در آن قرار گرفته اند، نشده است. در روش فائو هیچکدام از ایستگاههای استان خوزستان به جز ایستگاه ایذه برای کاشت ذرت مناسب نبودند درحالیکه براساس روش پاپاداکیس تمامی ایستگاههای مورد مطالعه به جز سه ایستگاه آبادان ، بندر ماهشهر و بستان شرایط مناسب کشت ذرت آبی را داشتند و نتایج این روش با واقعیت های منطقه بیشتر مطابقت داشت. کلمات کلیدی : روش های طبقه بندی اقلیمی-کشاورزی، فائو ، پاپاداکیس ، یونسکو
    Abstract
    One of the most important planning tools to ensure that gaining high crop productivity is the climate surveys in different areas.Comparison of agro-climatic classification for rainfed wheat and irrigated corn in Kermanshah and Khuzestan province and irrigated sugar cane in Khuzestan province is object of current research.At first, among the agro-climatic classification methods, FAO, Papadakis and UNESCO were selected.A 23-year period (1991-2013) and 20 year period (1994-2013) meteorological data of stations in Kermanshah and Khozestan provinces were used, respectively. Each station takes into account as representative of the region in order to be classified.Two methods of FAO and Papadakis were used for classification each crop and the method of UNESCO which is more concerned about the rainfed products was used for rainfed wheat. The analysis of the three methods showedthe same results for rainfed wheat in which is identical with realities of the region in two provinces.The results of the classification of agricultural climate stations in Khuzestan province for planting of sugar cane which was done by FAO and Papadakis was also identical and most studied stations had climate conditions for cultivation of sugarcane but for irrigated corn results from both methods were different. According to FAO method, all stations in Kermanshah province for irrigated corn had a good potentialfor cultivation while on the basis ofPapadakis results, except for the Sarpolzohab station, the possibility of planting irrigated corn have not been mentioned in other stations. FAO method of any stations in Khuzestan province except Izeh station was not suitable for planting corn.While based on Papadakis all stations with the exception for three stations Abadan, Bandarmahshahr and Bostan conditions were irrigated corn and the results of this approach is more consistent with the realities of the region. Key Words: Agro-Climatic Methods, FAO,Papadakis,UNESCO