عنوان پایان‌نامه

تاثیر استفاده از سطوح مختلف کنسانتره پروتئینی کانولای تخمیر شده در جیره غذایی بر برخی شاخص های زیستی ارگانولپتیکی ماهی قزل آلای رنگین کمان Oncorhynchus mykiss




    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5381;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 58570
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۳۹۱
    استاد راهنما
    مهرداد فرهنگی

    طی مدت شش هفته، آزمایشی به منظور ارزیابی تأثیرات استفاده از کنسانتره پروتئینی کانولا (CPC) در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر رشد، بافت روده و کبد، آنزیم های ناحیه نوار مسواکی روده، آنزیم های متابولیکی کبد، فلور میکروبی روده و ویژگی های حسی انجام شد. دوازده تانک آزمایشی هریک توسط 30 قطعه ماهی ذخیره سازی شدند. ماهی ها جیره های غذایی حاوی 0، 30، 40 و 50% (شامل به ترتیب تیمار شاهد/A، B، C و D) کنسانتره پروتئینی کانولا با میزان نیتروژن و انرژی برابر دریافت کردند. ماهی ها روزانه دو مرتبه در حد اشتها غذادهی شدند. نتایج نشان داد استفاده از CPC تا سطح 40 % در جیره غذایی فاقد تأثیر منفی بر ضریب رشد ویژه و شاخص رشد روزانه است. سطح هورمون رشد در پلاسما تحت تأثیر جیره غذایی قرار نگرفت و تغییر نکرد. استفاده از CPC در سطح 50 % موجب تغییر در بافت روده میانی بصورت کاهش تعداد سلول های جامی و همچنین کاهش تعداد واکوئل های جذبی و از بین رفتن شکل یکپارچه ناحیه نوار مسواکی در بافت روده خلفی شد. بافت کبد تحت تأثیر جیره غذایی قرار نگرفت. افزایش استفاده از CPC در جیره غذایی موجب افزایش فعالیت آنزیم های آلکالین فسفاتاز، لوسین آمینو پپتیداز و مالتاز شد. غلظت آنزیم های آلانین آمینو ترانسفراز و آسپاراتات آمینو ترانسفراز نیز تحت تأثیر منبع و میزان پروتئین جیره غذایی قرار گرفت. افزودن CPC موجب تغییر فلور میکروبی روده و افزایش معنی دار (05/0>P) جمعیت باکتری های اسید لاکتیک شد. کیفیت بافت و مزه در تیمار D نسبت به تیمار شاهد کاهش معنی داری (05/0>P) داشت. کیفیت ظاهر در لاشه ماهیان تحت تأثیر منبع پروتئینی جیره غذایی قرار گرفت و در تیمار شاهد در مقایسه با سایر تیمارها بصورت معنی داری (05/0>P) بهتر بود.
    Abstract
    A 6-week feeding trial was conducted to evaluate the effects of dietary canola protein concentrate (CPC) on growth, gut and liver histology, brush border and metabolical enzymes, intestinal microflora and organoleptic characteristics in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Twelve experimental tanks were stocked with 30 fish each. Fish received isonitrogenous and isoenergetics experimental diets with 0, 30, 40 and 50% (designated as control/A, B, C and D) inclusion of CPC. Fish were fed twice daily to satiation. The results showed that inclusion of 40%> CPC has no negative impact on specific growth rate and daily growth coefficient. Plasma growth hormone level was not affected by diet and did not change. Inclusion of CPC in the level of 50% caused histological changes in mid gut as decreasing the number of goblet cells and absorptive vacuoles and also caused abnormalities in brush border part of hindgut. Liver was not effected by diet. Increasing the level of dietary CPC caused increment the activity of alkaline phosphatase, leucine aminopeptidase and maltase. The concentration of alanine amino transferase and asparatate amino transferase also affected by dietary protein source and level. Inclusion of CPC induced changes in intestinal microflora and the population of lactic acid bacteria increased significantly (P<0.05). The significantly (P<0.05) lower quality of tissue and taste obtained in the treatment of D as compared to that of control treatment. Appearance of fish flash was affected by dietary protein source and had significantly (P<0.05) better quality in control diet as compared to other treatments.