عنوان پایان‌نامه

بررسِی پتروفِیزیکِی پارامترهاِی مخزنِی ِیکِی ازمِ



    دانشجو در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسِی پتروفِیزیکِی پارامترهاِی مخزنِی ِیکِی ازمِ" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 35755
    تاریخ دفاع
    ۲۸ شهریور ۱۳۸۶
    دانشجو
    علی سیمی

    ارزیابی پتروفیزیکی میدان و بسط نتایج حاصل، افقی نسبتاً واضح جهت انتخاب زونهایی با تخلخل و تراوایی بالا، زونهای مستعد بهره‌ دهی و همچنین نحوه عملکرد این زونها در طول میدان را مشخص می‌کند. این نتایج به تنهایی و یا با استفاده از نرم‌افزارهای شبیه ساز زمین‌شناسی و مخزن کمک شایانی به برنامه ریزی در تعیین محل و نحوه حفاری چاههای جدید می‌نماید. از این رو در این پروژه سعی بر این است تا با استفاده از لاگهای مختلف چاه‌نگاری از قبیل مقاومت الکتریکی، صوتی، نوترون، چگالی، گاما، توریوم، پتاسیم و ... و استفاده از نرم‌افزار ژئولاگ که یکی از بهترین و جدیدترین نرم‌افزارهای تفسیر پترفیزیکی می‌باشد، پارامترهای مخزنی از جمله تخلخل، درجه اشباع آب، زونهای هیدروکربن‌دار، سنگ‌شناسی و حدود برش این پارامترها در مخزن بررسی ‌شود و با تحلیل نتایج حاصل از ارزیابی، توسعه پارامترهای پتروفیزیکی در میدان مورد بررسی قرار گیرد و با توجه به دردست بودن نتایجی چند از آنالیز مغزه و روش آماری تسترمن صحت ارزیابی بررسی شده و از طرفی دقت نرم‌افزار نوشته شده بر اساس روش تسترمن نیز به خودی خود، با توجه به وجود شباهتها و تطابقاتی در زون‌بندی توسط این روش با زون‌بندی ژئولاگ مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت نیل به مراحل فوق ابتدا به بررسی پتروفیزیکی پنج چاه از میدان نفتی پازنان با استفاده از لاگهای موجود، تصحیحات مورد نیاز بر روی این لاگها و مقایسه نتایج بدست آمده با نتایج آنالیز مغزه پرداخته شد و در ادامه توزیع سنگ‌شناسی و پارامترهای پتروفیزیکی حاصل از ارزیابی و حدبرش این پارامترها در میدان مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت به معرفی روش جدید زون‌بندی تسترمن(روش آنالیز واریانس)که توسط روشهای آماری و بصورت برنامه نویسی و بشکل نرم‌افزار در آورده شده است، پرداخته شده است و نتایج حاصل با نتایج زون‌بندی ژئولاگ مقایسه شدند
    Abstract
    Petrophysical interpretation and developing the results will reveal the zones of high porosity, permeability and behavior of productive zones along the reservoir. These results along with geological and reservoir simulation softwares help to obtain petrophysical parameters, locating and choosing proper drilling method of new wells. The main purpose of this study is to use well log (such as resistivity, neutron, density, sonic, radioactive logs). and Geolog software to obtain reservoir parameters such as porosity, water saturation, hydrocarbonic zones, lithology and cut offs and using core analysis data and statistical Testerman zonation method the precision of this interpretation is discussed and by this comparison the output of Geolog software will be judged. In this respect petrophysical investigation is carried out in five wells of Pazanan oil field using well logs and compare the results with core analysis, followed by discussion on lithological distribution, petrophysical parameters and their cut offs. Finally statistical and programmed Testerman zonation method is used to compare with output results of Geolog software.