عنوان پایاننامه
اثر محلول پاشی هومیک اسید و سالیسیلیک اسید بر رشد رویشی عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی رقم کاماروسا
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5596;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 59815
- تاریخ دفاع
- ۱۱ بهمن ۱۳۹۱
- دانشجو
- فاطمه آقایی فرد
- استاد راهنما
- مصباح بابالار
- چکیده
- در این پژوهش آثار محلول پاشی برگی هیومیک اسید و سالیسیلیک اسید بر برخی از ویژگی¬های کمی و کیفی توت فرنگی رقم کاماروسا در طی سال¬های 1391-1390 در گلخانه و آزمایشگاه¬های گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران بررسی شد. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی، به صورت فاکتوریل با 2 فاکتور و 3 تکرار اجرا شد. هیومیک اسید در 4 سطح صفر، 25، 50 و 100 میلی گرم در لیتر و همچنین سالیسیلیک اسید در 4 سطح صفر، 1، 2 و 4 میلی مولار بر روی بوته¬های توت فرنگی هر ماه یکبار مه پاشی شد. نتایج نشان می¬دهد که محلول پاشی برگی هیومیک اسید بر عملکرد، وزن میوه، طول و قطر میوه، مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون تاثیر مثبتی داشته است، بالاترین میزان در فاکتورهای مذکور در تیمار هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر مشاهده شد. بوته هایی که با هیومیک اسید 100 میلی گرم در لیتر محلول پاشی شده بودند بالاترین میزان ویتامین ث، قرمزی میوه ( آنتوسیانین ) و تعداد میوه را داشته اند. همچنین در بوته هایی که با هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر محلول پاشی شده بودند بیشترین میزان ظرفیت آنتی اکسیدان، درصد رطوبت و شاخص طعم در شاهد مشاهده شد. کاربرد محلول پاشی برگی هیومیک اسید بر سفتی بافت و درخشندگی میوه و pH عصاره میوه معنی دار نبوده است. در بوته هایی که با سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار محلول پاشی شده بودند عملکرد، وزن میوه و ویتامین ث افزایش یافت. همچنین بالاترین میزان مواد جامد محلول، شاخص طعم، سفتی، ظرفیت آنتی اکسیدان و شدت قرمزی میوه ( آنتوسیانین ) با کاربرد سالیسیلیک اسید 2 میلی مولار نسبت به شاهد مشاهده شد. در بوته هایی که با سالیسیلیک اسید محلول پاشی شده بودند بالاترین درصد رطوبت میوه در شاهد مشاهده شد. کاربرد محلول پاشی برگی سالیسیلیک اسید بر تعداد میوه، طول و قطر میوه، درصد اسیدیته قابل تیتراسیون، درخشندگی میوه و pH معنی دار نبوده است. با کاربرد محلول پاشی برگی هیومیک اسید و سالیسیلیک اسید به صورت همزمان، بالاترین میزان عملکرد با هیومیک اسید 25 میلی گرم درلیتر، تعداد میوه با هیومیک اسید 100 میلی گرم در لیتر، بالاترین وزن میوه هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر، بالاترین درصد رطوبت با هیومیک اسید 50 میلی گرم در لیتر + سالیسیلیک اسید 1 میلی مولار ، بالاترین طول میوه با کاربرد هیومیک 25 میلی گرم در لیتر، بالاترین قطر میوه با هیومیک اسید 25+ سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار، بالاترین مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون با تیمار هیومیک 25 میلی گرم در لیتر + سالیسیلیک اسید 2 میلی مولار، بالاترین شاخص طعم با سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار، بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدان با تیمار سالیسیلیک اسید 2 میلی مولار و بالاترین میزان شدت قرمزی میوه ( آنتوسیانین ) با کاربرد سالیسیلیک اسید 2 میلی مولار بدست آمد. محلول پاشی بوته های توت فرنگی با هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر سبب افزایش درصد فسفر و پتاسیم و هیومیک اسید 50 میلی گرم در لیتر سبب افزایش درصد نیتروژن، کلسیم و منیزیم نسبت به شاهد شده است. سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار سبب کاهش درصد نیتروژن، سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار سبب افزایش درصد فسفر و سالیسیلیک 1 میلی مولار سبب افزایش درصد کلسیم نسبت به شاهد در برگ توت فرنگی شده است. با کاربرد همزمان 2 تیمار بیشترین میزان درصد نیتروژن با کاربرد هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر + سالیسیلیک اسید 1 میلی مولار، بیشترین درصد فسفر با کاربرد هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر + سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار، بیشترین درصد کلسیم با کاربرد هیومیک اسید 50 میلی گرم در لیتر + سالیسیلیک اسید 4 میلی مولار بیشترین میزان درصد پتاسیم با کاربرد هیومیک اسید 25 میلی گرم در لیتر + سالیسیلیک اسید 1 میلی مولار مشاهده شده است.
- Abstract
- This experiment was conducted to evaluate the effect of Humic acid and salicylic acid foliar spraying on some quantity and quality factors of Strawberry cv. Camarosa. This experiment was a Randomized Complete Design (RCD) with 2 factors (treatments) and 3 replications. This experiment has been done in the greenhouse and the laboratories of Department of Horticultural Science of University of Agriculture and Natural Resources, university of Tehran, during 2011-2012. Humic acid and Salicylic acid in different concentrations were sprayed on the strawberry leaves alternately and regularly every month. Humic acid was used in 4 levels (0, 25, 50 and 100 mg/L) and also salicylic acid was used in 4 levels (0, 1, 2 and 4 Mm) too. Our results revealed that Humic acid foliar application was positively effective in the factors such as yield, fruit weight, fruit length and diameter,TSS and TA, so that, the highest yield, fruit weight, fruit length and diameter and also the highest content of TSS and TA were obtained by Humic acid in 25 mg/L treatment. Humic acid in 100 mg/L concentration caused a significant increase in vitamin C, fruit redness (Antocyanin) and the number of fruit per bush. The leaves of strawberry fruits which were sprayed by Humic acid in 25mg/L, had the highest Antioxidan capacity, fruit relative humidity percentage and TSS/TA ratio were achieved in control. Fruit firmness, luminocity ( L*) and pH were not affected by Humic acid foliar application. The factors such as: yield, fruit weight and vitamin C content were increased, but the highest TSS, TSS/TA ratio, fruit firmness, Antioxidant capacity and fruit redness were achieved by salicylic acid in 2mM concentration. The plants sprayed by salicylic acid had the highest relative humidity percentage in control. The fruit number/push, fruit length and diameter, TA, pH and fruit luminosity (L*) were not affected by salicylic acid application. The plants which were treated by Humic acid and also salicylic acid in a combined form, the highest yield was obtained by Humic acid in 25 mg/L and the highest fruit number/ bush by humic acid in 100 mg/L, the highest fruit weight by Humic acid in 25 mg/l, the highest fruit relative humidity percentage by Humic acid in 50 mg/L+Salicylic acid in 1 mM, the highest fruit length by Humic acid in 25 mg/L, The highest fruit diameter by Humic acid in 25 mg/l+ salicylic acid in 4 mM, the highest TSS and TA by Humic acid in 25 mg/L+ Salicylic acid in 2 mM, the highest TSS/TA ratio by salicylic acid in 4 mM, the highest Antioxidant capacity by salicylic acid in 2 mM and the highest fruit redness ( Antocyanin ) by salicylic acid in 2mM were achieved. Humic acid foliar application in 25mg/L caused a significant increase in phosphorus and potassium percentage. Humic acid in 50mg/L caused an increase in nitrogen, calcium and magnesium percentage. There was an increase in phosphorus percentage by salicylic acid in 4 mM and calcium by salicylic acid in 1 mM, whereas the nitrogen percentage was decreased by Salicylic acid in 4 mM. The highest Nitrogen was by Humic acid in 25mg/L+ Salicylic acid in1 mM, the highest phosphorus by Humic acid in 25 mg/L+salicylic acid in 4 mM, the highest calcium was by Humic acid 50mg/L+ Salicylic acid 4mM and the highest potassium was obtained by Humic acid in 25mg/L+salicylic acid in 1 mM.