عنوان پایان‌نامه

بررسی اثرات اسانس شیرین بیان بر عملکرد جوجه های گوشتی آرین



    دانشجو در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی اثرات اسانس شیرین بیان بر عملکرد جوجه های گوشتی آرین" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 889;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68806
    تاریخ دفاع
    ۱۳ بهمن ۱۳۹۳
    دانشجو
    مسلم گراوند
    استاد راهنما
    سیدداود شریفی

    چکیده این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف اسانس گیاه دارویی شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra) به عنوان جایگزین آنتی بیوتیک بر عملکرد،کیفیت گوشت، جمعیت میکروبی ایلئوم، صفات خونی و حساسیت به آسیت در جوجه‌های گوشتی انجام شد. برای انجام این آزمایش از 625 قطعه جوجه گوشتی یک روزه سویه آرین، در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار (200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم اسانس شیرین‌بیان، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک و شاهد) و پنج تکرار و 25 پرنده در هر تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد پرندگانی که با جیره حاوی میزان200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس شیرین‌بیان تغذیه شدند، افزایش وزن ، مصرف خوراک و ضریب تبدیل بهتری نسبت به پرندگانی که 400 میلی¬گرم در کیلوگرم اسانس شیرین‌بیان دریافت کرده بودند داشتند (05/0 P <). اثر تیمارهای آزمایشی بر بازده لاشه و وزن نسبی اندام‌های داخلی بدن معنی‌دار نبود. استفاده از سطوح مختلف اسانس شیرین‌بیان در جیره، غلظت مالون دی آلدهید را در گوشت ران کاهش داد (05/0P<). ظرفیت نگهداری آب در گوشت پرندگان تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. پرندگانی که در جیره خود آنتی بیوتیک دریافت کردند کمترین جمعیت لاکتو باسیل‌ها و ای کلای را در مقایسه با سایر تیمارها در ایلئوم خود داشتند (05/0P<). با این حال جمعیت لاکتوباسیل‌ها در روده پرندگانی که اسانس شیرین‌بیان در یافت کردند تمایل به افزایش داشت. تفاوتی بین تعداد گلبول های سفید خون، هتروفیل، لنفوسیت، گلبول های قرمز خون، منوسیت، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و هماتوکریت در پرندگان آزمایشی تیمارهای مختلف مشاهده نشد. سطوح مختلف اسانس شیرین‌بیان بر میزان TG، HDL ، LDL ، کلسیم، فسفر،آلکالین فسفاتاز، آلبومین و آمیلاز سرم معنی‌دار نبود. غلظت گلوبولین و پروتئین کل سرم در پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد و یا جیره حاوی 200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس شیرین‌بیان بیشتر از سایر تیمارها بود (05/0P<). اثر تیمارهای مختلف بر مقدار T3، T4، و نسبت وزن بطن راست به وزن کل قلب معنی‌دار بود (05/0 P <). به طوری که بیشترین غلظت T3، T4سرم و نسبت وزن بطن راست به وزن کل قلب مربوط به پرندگانی بود که با جیره حاوی 200 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس شیرین‌بیان تغذیه شدند (05/0P<). بیشترین و کمترین نسبت T4/T3 به ترتیب در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 400 میلی‌گرم در کیلوگرم اسانس شیرین‌بیان و پرندگان جیره شاهد و جیره آنتی بیوتیک مشاهده شد (05/0P<). با استفاده از نتایج حاصل، استفاده از سطوح اسانس شیرین‌بیان تأثیری بر عملکرد ندارد ولی موجب افزایش پایداری گوشت در برابر اکسیداسیون می‌شود. کلمات کلیدی: آنتی بیوتیک، اسانس گیاه دارویی شیرین‌بیان (Glycyrrhiza glabra) ، کیفیت گوشت، جمعیت میکروبی، صفات خونی
    Abstract
    Abstract This experiment was conducted to evaluate the effects of licorice essential oil (Glycyrrhiza glabra) as an alternative of antibiotic on performance of meat quality, Ileal microbial population, blood biochemical traits and ascites sensitivity in Aryan broiler chickens. A Total of 624 day-old broiler chicks were used in a completely randomized design with 5 treatments (200 and 400 mg/Kg licorice essential oil, antibiotics, probiotics and control) , 5 replicate and 25 birds per each. in Birds fed on diets containing 200 mg/kg licorice essential oil had better Weight gain, feed intake and FCR compared to birds received 400 mg/kg licorice essential oil diet(P<0.05). Dietary treatments had not significant effect on carcass yields and relative weight of internal organs of body. Malondialdehyde (MDA) concentration in thigh meat of birds received diet containing licorice essential oil was lower than control group(P<0.05). No significant difference observed on meat water holding capacity (WHC) of birds for all treatments. That birds fed on diet containing antibiotic, had the lower of lactobacilli and E-coli population in their ileum compared to other treatments (P<0.05). However, ileal population of lactobacilli, tend to increase in birds fed diet containing licorice essential oil. No significant difference was observed on white and red blood cells counts, heterophile, lymphocytes, blood cells, monocytes, heterophile: lymphocytes ratio and hematocrit in all treatments. Dietary treatments had no significant effects on sera concentration of TG, HDL, LDL, calcium, phosphorus, alkaline phosphatase, albumin and amylase. Sera concentration of globulin and total protein of birds received 200 mg / kg of licorice essential oil in diet, were higher compared to other treatments (P<0.05). Birds received 200 mg / kg of licorice essential oil in their diets, had the highest sera concentration of T3, T4 densities and right ventricular weight : weight of heart ratio(P<0.05). The highest and lowest T4/T3 ratio were observed in birds fed on diets containing 400 mg / kg of licorice essential oil and antibiotics or control diets, respectively(P<0.05). It can be concluded that the various level of licorice essential oil was not significant effect on performance but increased stability of meat against oxidation. Keywords: Antibiotics, licorice ¬¬ essential oils, Performance, Quality meat, Cecal microbial populations, blood parameters