عنوان پایاننامه
تغلیظ محلول عصاره بابونه با استفاده از روش غشایی
- رشته تحصیلی
- مهندسی شیمی-داروسازی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 70724
- تاریخ دفاع
- ۲۷ بهمن ۱۳۹۳
- دانشجو
- مرضیه چوپانی
- استاد راهنما
- رضا ضرغامی
- چکیده
- گیاه بابونه از سالهای دور به علت داشتن مواد موثره مفید برای انسان در مصارف دارویی، غذایی و آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. هدف از تغلیظ عصاره بابونه بهوسیله غشا نانو فیلتراسیون انجام روش ساده، ارزان، با گزینش بهتر و بازدهی بالاتر و همچنین خودکارسازی آسان، مقیاس و زمان فرآیند کوتاهتر، هزینههای پایینتر و شرایط بهرهبرداری مطلوبتر هست. تغلیظ عصاره بابونه به روش غشا نانوفیلتراسیون در فشار و سرعت جریان متغیر بررسی شد. عصاره (30/70) به مقدار 1000 میلیلیتـــر به روش پرکولاسیون تهیه شد، هنگام عبور عصاره مایع اثر فشار در محدوده 6-8 بار در سرعت جریان 10 متر بر ثانیه بررسی شد، با توجه به منحنیهای شار برحسب زمــــان، شار عبوری از (lit/m².hr) 4/14-6/21 به ((lit/m2.hr 02/6-8/7 کاهش یافت. در فشار 7 بار و سرعت جریان 10-20 متر بر ثانیه میزان شار از ((lit/m2.hr4/14-72 به ((lit/m2. hr 8/7-9 رسید. غلظت ماده مؤثره آپیژنین در فشارثابت 7 بار و سرعت جریان 10-20 متر بر ثانیـــه از ppm 46/27 به ppm 13/10 رسید. در سرعت جریــان ثابت 10 متربرثانیــــــــه و فشار 6-8 بار غلظـــــــــت از ppm 70/30 به ppm 86/9 کاهش یافت. کاهش غلظت و کاهش شار و افزایش بازده دفع از 65-88 درصد با مشاهده تصــاویر گرفتهشده از سطح غشا نانوفیلتراسیون درنتیجه? ایجــــــــاد رسوب و گرفتــــگی و پدیده قطبش غلظتی در زمان انجام فرآیند است. با بهبود پارامتـــرهای غشا ازجمــــله فشار و سرعت جریان و از بین بـــردن رسوب و گرفتگی در سطح غشا، میتوان شار عبوری را افزایش داده و بازده دفع را کاهش داد.
- Abstract
- Abstract Due to having useful properties, Chamomile used in pharmaceutical, food and cosmetic industry since ancient times.The purpose of Chamomile extract concentration by using the nanofiltration membranes methods to achieve a way that will be more easy automation, more simple, cheaper, higher Efficiency, less cost ,Better selection, Scale and shorter process time and the better exploitation condition.Chamomile extract concentration by using the nanofiltration membranes method was investigated in variable pressure and variable flow velocity.1000ml of extract (70/30) was prepared by using Percolation method. Effect of pressure range 6 - 8 bar was investigated when the liquid extract was passing. According to the flux curves over time, the flux was reduced from 21/6-14-4 (lit/m².hr) to 7/8-6/2 (lit/m².hr). When pressure was constant (7 bar) and flow velocity was10-20m/s the flux decreased from 72-14/4 (lit/m².hr) to 9-7/8 (lit/m².hr) , as well as The concentration of Apigenin active ingredient was reduced from 27/46 (ppm) to 10/13 (ppm). At pressure range 6 - 8 (bar) and constant value of flow velocity(10m/s) concentration decreased from 30/ 70 to 9/86 (ppm).Concentration and flux reduction and rejection efficiency increasing that observed in images that had been taken from the surface of the nanofiltration membranes a result of create of fouling and concentration polarization phenomenon during the process time.by Improvement in Membrane parameters especially pressure and flow velocity and removing the fouling on the membrane surface , we are able to decrease the rejection efficiency and increase the flux. Keywords: chamomile , nanofiltration membrane , Apigenin, concentrate , flux, percolation.