عنوان پایان‌نامه

تهیه نانو کامپوزیت نشاسته ، رس و کربنات کلسیم برای کنترل فساد میکروبی ماهی کپور نقره ای نگهداری شده در دمای یخچال



    دانشجو در تاریخ ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تهیه نانو کامپوزیت نشاسته ، رس و کربنات کلسیم برای کنترل فساد میکروبی ماهی کپور نقره ای نگهداری شده در دمای یخچال" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68575;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6379
    تاریخ دفاع
    ۲۸ بهمن ۱۳۹۳

    کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) یک گونه با ارزش اقتصادی ماهیان پرورشی می باشد. ماهیان به عنوان منابع مهم پروتئین، ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی ، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 شناخته شده اند. از طرفی این ماده غذایی ارزشمند در مقابل فساد شیمیایی و میکروبی حساس بوده که در نتیجه ارزش غذایی آن دستخوش تغییراتی گشته و از کیفیت اولیه آن کاسته شده و طعم نامطلوب و ترکیبات نامطلوب و بعضاً سمی در آن شکل می گیرد. لذا استفاده از روش های عمل آوری مناسب و تعیین نقاط بحرانی خطر، در تولید، نگهداری، توزیع و فروش مواد غذایی سرد شده ضروری است، و به دلیل تقاضای مصرف کنندگان به مواد غذایی سرد شده تازه و با ماندگاری بالا تحقیقات قابل ملاحظه و جهت داری در استفاده از استراتژی های مختلف نگهداری برای حفظ و طولانی نمودن تازگی انجام شده است تا ایمنی مواد غذایی مانند محصولات شیلاتی را تضمیین نمایند.در این تحقیق اثر بسته بندی فیله ماهی کپور نقره¬ای با نانوکامپوزیت نشاسته، رس و کربنات¬کلسیم برای کنترل فساد میکروبی ماهی نگهداری شده در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های بسته بندی شده با پوشش¬های نشاسته، نشاسته-نانورس، نشاسته- نانوکربنات کلسیم و نشاسته_نانورس_نانوکربنات کلسیم از نظر فساد شیمیایی از طریق شاخص¬های pH، میزان بازهای ازته فرار (TVB-N)، میزان تیوباربیتوریک اسید و فساد میکروبی از طریق اندازه گیری میزان بار باکتریایی کل، باکتری¬های سرما دوست،اسید لاکتیک، اینتروباکتریاسه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که قابلیت ماندگاری نمونه¬های پوششی با نشاسته و نشاسته- نانوکربنات کلسیم افزایش یافت (05/0P<). اندازه گیری شاخص¬های ذکر شده نشان می دهد نمونه¬ پوششی با نشاسته-نانورس تاثیر معنی داری بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقره¬ای ندارد. در مجموع می توان بیان نمود که بسته بندی با پوشش زیست تخریب پذیر نشاسته، نشاسته- کربنات کلسیم تاثیر مثبتی بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقره ای دارد.