تهیه نانو کامپوزیت نشاسته ، رس و کربنات کلسیم برای کنترل فساد میکروبی ماهی کپور نقره ای نگهداری شده در دمای یخچال
- رشته تحصیلی
- مهندسی منابع طبیعی-فرآوری محصولات شیلاتی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 68575;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6379
- تاریخ دفاع
- ۲۸ بهمن ۱۳۹۳
- دانشجو
- علیرضا بهرامی راد
- استاد راهنما
- علیرضا میرواقفی
- چکیده
- کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) یک گونه با ارزش اقتصادی ماهیان پرورشی می باشد. ماهیان به عنوان منابع مهم پروتئین، ویتامین های محلول در آب و محلول در چربی ، مواد معدنی و اسیدهای چرب غیر اشباع امگا 3 شناخته شده اند. از طرفی این ماده غذایی ارزشمند در مقابل فساد شیمیایی و میکروبی حساس بوده که در نتیجه ارزش غذایی آن دستخوش تغییراتی گشته و از کیفیت اولیه آن کاسته شده و طعم نامطلوب و ترکیبات نامطلوب و بعضاً سمی در آن شکل می گیرد. لذا استفاده از روش های عمل آوری مناسب و تعیین نقاط بحرانی خطر، در تولید، نگهداری، توزیع و فروش مواد غذایی سرد شده ضروری است، و به دلیل تقاضای مصرف کنندگان به مواد غذایی سرد شده تازه و با ماندگاری بالا تحقیقات قابل ملاحظه و جهت داری در استفاده از استراتژی های مختلف نگهداری برای حفظ و طولانی نمودن تازگی انجام شده است تا ایمنی مواد غذایی مانند محصولات شیلاتی را تضمیین نمایند.در این تحقیق اثر بسته بندی فیله ماهی کپور نقره¬ای با نانوکامپوزیت نشاسته، رس و کربنات¬کلسیم برای کنترل فساد میکروبی ماهی نگهداری شده در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های بسته بندی شده با پوشش¬های نشاسته، نشاسته-نانورس، نشاسته- نانوکربنات کلسیم و نشاسته_نانورس_نانوکربنات کلسیم از نظر فساد شیمیایی از طریق شاخص¬های pH، میزان بازهای ازته فرار (TVB-N)، میزان تیوباربیتوریک اسید و فساد میکروبی از طریق اندازه گیری میزان بار باکتریایی کل، باکتری¬های سرما دوست،اسید لاکتیک، اینتروباکتریاسه مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که قابلیت ماندگاری نمونه¬های پوششی با نشاسته و نشاسته- نانوکربنات کلسیم افزایش یافت (05/0P<). اندازه گیری شاخص¬های ذکر شده نشان می دهد نمونه¬ پوششی با نشاسته-نانورس تاثیر معنی داری بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقره¬ای ندارد. در مجموع می توان بیان نمود که بسته بندی با پوشش زیست تخریب پذیر نشاسته، نشاسته- کربنات کلسیم تاثیر مثبتی بر ماندگاری فیله ماهی کپور نقره ای دارد.