عنوان پایاننامه
ارزیابی کمی و کیفی بره موم در زمانهای مختلف برداشت از کلنی زنبورعسل (Apis mellifera )
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - پرورش زنبور عسل
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6924;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75101;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6924;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 75101
- تاریخ دفاع
- ۱۹ بهمن ۱۳۹۳
- استاد راهنما
- فاطمه غازیانی, غلامعلی نهضتی پاقلعه
- دانشجو
- لعیا پورآزادی
- چکیده
- برهموم عبارتست از یک ماده رزینی، با طیف رنگی مختلف که توسط زنبورعسل از جوانه و سایر بخشهای گیاهان مختلف از جمله سوزنی برگان جمعآوری میشود. ماده اولیه پس از جمعآوری تحت تاثیر آنزیمهای مترشحه از غدد بزاقی زنبورعسل هیدرولیز میشود. ترکیبات شیمیایی برهموم از نظر کمی و کیفی بسته به پوشش گیاهی در هر منطقه متغیر است. در حال حاضر برهموم، به عنوان یک داروی با ارزش طبیعی و یک افزودنی برای پیشگیری از بیماری و حفظ سلامتی انسان دارای مصارف زیادی میباشد. به منظور تعیین مقادیر کمی و کیفی ترکیبات شیمیایی و بررسی زمان مناسب برداشت برهموم پژوهشی بر روی کندوهای زنبورعسل مستقر در شهرستان کرج انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. برهمومهای مناطق مختلف کندو با سه تیمار (ورودی کندو، تله، بالای قاب) و شش تکرار (کندو) مورد بررسی قرار گرفت. برهمومهای تولید شده در زمانهای مختلف با سه تیمار (ماههای برداشت) و شش تکرار (کندو) و همچنین برهمومهای چند منطقه از کشور با چهار تیمار (مناطق مختلف) و 10 تکرار (نمونه برهموم) انجام شد. پس از برداشت نمونهها، از آنها عصاره اتانولی تهیه گردید و سپس با روشهای استاندارد جهت ارزیابی ترکیبات اقدام شد. جهت اندازهگیری میزان فنل از روش فولین، برای اندازهگیری فلاونویید از روش آلومینیوم کلراید، برای اندازهگیری قدرت آنتیاکسیدانی از روش FRAP و برای اندازهگیری فعالیت آنتیاکسیدانی از روش DPPH استفاده شد. دادههای جمعآوری شده با نرمافزار SAS و با رویه glm آنالیز گردید. بر اساس نتایج حاصله، برهموم برداشت شده از کندوها در مرداد ماه با میزان فنل 70/216 میلیگرم بر گرم و فلاونویید 69/61 میلیگرم بر گرم، قدرت آنتیاکسیدان molµ 27/3305 و درصد فعالیت آنتیاکسیدانی 42/52 درصد، کیفیت بالاتری نسبت به برهموم برداشت شده در ماههای خرداد و تیر داشته است. بره موم برداشت شده از مناطق مختلف کرج بالاترین میزان فنل کل 16/171 میلیگرم بر گرم، قدرت آنتیاکسیدانی30/2823میکرومول و بالاترین فلاونویید کل در رشت 92/57 میلیگرم بر گرم و بالاترین مقدار فعالیت آنتیاکسیدانی در برهموم همدان 12/52 درصد بوده است. در بین مناطق مختلف یک کندو تفاوت معنیداری مشاهده نشد اما تله دارای بیشترین مقدار قدرت آنتیاکسیدانی و فعالیت آنتیاکسیدانی بو
- Abstract
- Propolis is a resinous material collected by bees from the buds of conifers, poplar trees and other botanical sources. Propolis is a natural resine produced by honeybees with high biological value for human kind. It is a complex resinous product gathered by honeybees whose chemical composition is highly variable, depending strongly on the plant sources available to the bees at the site of collection. Our purpose aim in this study is to determine qualitative and quantitative chemicals of Propolis. For this purpose, through Completely Random Design at the different part of hive with 3 treatments (hive entrance, trap, top panel), and 6 repetitions (hive), the propolis from 6 hives were used in June, July, and August. Propolis produced at different times with three treatments (during harvest) and 6 reps (hives) and also propolis several regions of the country with 4 treatments (different parts) and 10 repetitions (propolis samples) were analyzed. After harvesting the samples ethanol extract was prepared, afterwards standard methods were used for evaluation. In order to gage Phenol level Pholin method, to measure Felavenoide Alominium Chloride, to measure Antioxidant power FRAP method, and to measure Antioxidant activity DPPH method were used. The collected data were analyzed with SAS software by GLM method. The results showed that the harvested propolis from the hives in August were 216.70 mg/gr phenols and 61.69 mg/gr Felavenoide, the antioxidant power was 3305.27 µmol, and antioxidant activity was 52.42% concluded higher quality in comparison with propolis harvested during June and July. the harvested propolis from different area, Karaj were highest phenols 171.16 mg/gr and antioxidant power 2823.30µmol, the highest total flavonoid in Rasht 57.92 mg/gr and Hamadan highest antioxidant activity 52.12 percent in propolis. There was no significant difference among different regions of the hive but the trap was the highest amount of antioxidant power and antioxidant act