عنوان پایان‌نامه

تاثیر توسعه برند بر تصویر ذهنی مصرف کنندگان برند پگاه



    دانشجو در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر توسعه برند بر تصویر ذهنی مصرف کنندگان برند پگاه" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه پردیس البرز شماره ثبت: 404;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67654
    تاریخ دفاع
    ۲۰ بهمن ۱۳۹۳
    دانشجو
    مریم پدمرنگ
    استاد راهنما
    محمد حقیقی

    هدف این پژوهش، مطالعه و بررسی تاثیر توسعه برند محصولات لبنی پگاه بر تصویر ذهنی مصرف¬کنندگان بوده است. جامعه آماری این پژوهش مصرف¬کنندگان محصولات لبنی پگاه در مناطقی از غرب تهران، شامل مناطق 5، 9، 21، 22 بود .حجم نمونه برابر با 385 نفر، که برای بدست آوردن آن از روش نمونه‏گیری تصادفی ساده و فرمول جامعه نامحدود استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش، پرسشنامه استاندارد بود که برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. همچنین در این پژوهش برای گردآوری اطلاعات، روش کتابخانه‏ای و میدانی به کار گرفته شد. پژوهش حاضر بر اساس هدف، کاربردی و همچنین براساس چگونگی بدست آوردن داده¬های مورد نیاز، از نوع پژوهش¬های توصیفی و همبستگی است. برای تجزیه و تحلیل داده¬های پرسشنامه در بخش آمار استنباطی از آزمون¬های تحلیل عاملی اکتشافی و تأئیدی، تحلیل مسیر و مدل معادلات ساختاری با روش کوواریانس، با استفاده از نرم افزار SPSS 20 و LISREL 8.80 استفاده شد. نتایج حاصل از آزمون فرضیات حاکی از آن است که نگرش به توسعه برند پگاه و تائیر آن بر تصویر نهایی این برند، به طور اساسی تحت تاثیر مستقیم عوامل آشنایی با برند به میزان بسیار زیاد و تصویر ذهنی اولیه برند و نوآوری مصرف¬کننده در حد کمتری می¬باشد. اگر چه نگرش به توسعه برند، می¬تواند در تلفیق کلیه عوامل تاثیرگذار بر تصویر ذهنی نهایی برند پگاه نقش موثری داشته باشد و طبق مبانی نظری پژوهش، دو عامل تناسب طبقه و تصویر ذهنی جزء عوامل اصلی تاثیر¬گذار بر موفقیت توسعه برند می-باشند، اما فرضیات مرتبط با این دو عامل در پژوهش حاضر تائید نگردید.
    Abstract
    The purpose of this study is to examine the effect of Pegah brand extension on its current image in dairy products sector. The model adopted for the study is based on that developed by Martinez & Pina, (2009). Questionnaire consisted of seven construct (Familiarity, initial brand image, category fit, image fit, extension attitude and final brand image). Data were obtained from 385 respondents. Structural equation modeling was used to test the proposed 6 hypothesis. Also, the model estimated through path analysis method. In this study, general brand image was examined only after extension of brand had been occurred. The results indicated the positive effect of brand familiarity, initial brand associations and consumer innovativeness on consumer attitude. Whereas the low fit (category & image) between the parent brand & extension increases negative effects. Brand familiarity also shows indirect effects. Due to the sample size, the study has its own limitations in term of external validity and the brand was tested only in some part of Tehran which may lack of generalization. The study extends previous research by proposing a complete framework that considers the factors influence either the attitude to extension or attitude to the extended brand and it is first of its kind from the dairy sector.