عنوان پایان‌نامه

تاثیر اسانس گیاه آویشن باغی Thymus vulgaris بر روی رشد لاکتوکوکوس گارویه Lactococcus garvieae جداشده از قزل آلای رنگین کمان



    دانشجو در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تاثیر اسانس گیاه آویشن باغی Thymus vulgaris بر روی رشد لاکتوکوکوس گارویه Lactococcus garvieae جداشده از قزل آلای رنگین کمان" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    بهداشت آبزیان
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 34 ارشد;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67322;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 34 ارشد
    تاریخ دفاع
    ۲۹ بهمن ۱۳۹۳

    لاکتوکوکوس گارویه به عنوان یک پاتوژن مهم مشترک بین ماهی و انسان است که در گونه‌های متعددی از ماهیان ایجاد بیماری می‌کند. با توجه به اینکه اکثر باکتری‌ها نسبت به آنتی بیوتیک‌های تجاری، مقاومت داروئی پیدا کرده اند یافتن جایگزین برای این داروها امری مهم و ضروری به نظر می‌رسد و از این رو داروهای گیاهی با خاصیت آنتی بیوتیکی اخیرا مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته اند. بدین منظور در این تحقیق اثر گیاه داروئی آویشن باغی Thymus vulgaris در مقایسه با چهار آنتی بیوتیک (انروفلوکساسین، اریترومایسین، فلورفنیکل و کلرامفنیکل) بر روی شش ایزوله مختلف لاکتوکوکوس گارویه G.T1 ,G.K1 ,160A ,G.T2 ,G.K2) و(F1A مورد سنجش قرار گرفت. این آزمایش با روش و تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس آویشن باغی و نیز تعیین الگوی رشد ایزوله‌های باکتری در دماهای مختلف (20، 25 و 30 درجه سانتیگراد) و زمان‌های مختلف (1، 3، 6، 9، 12، 24، 48 و 92 ساعت پس از شروع آزمایش) مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد که اسانس آویشن باغی دارای اثرات ضد لاکتوکوکوس گارویه موثری می‌باشد بطوریکه در آزمایش دیسک در مقایسه با سایر آنتی بیوتیک‌ها تاثیرات قابل قبول و موثرتریی داشت (05/0P<). حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) اسانس در اکثر ایزوله‌های مورد مطالعه برابر 6/1 میکرولیتر بر میلی لیتر به دست آمد و حداقل غلظت کشندگی (MBC) اسانس از غلظت 2/3 تا 8/12 میکرولیتر بر میلی لیتر، (بسته به نوع ایزوله) متغیر بود. الگوی رشد باکتری تحت تاثیر اسانس با الگوی رشد باکتری بدون اسانس متفاوت و در این اسانس قابلیت رشد باکتری را در همه درجه حرارتهای مورد مطالعه کاهش داد. بهرحال با افزایش دما قدرت ضد باکتریایی اسانس کاهش نشان داد.نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که استفاده از اسانس آویشن باغی به کنترل لاکتوکوکوزیس در مزارع ماهیان کمک نماید .
    Abstract
    This study performed to compare the antimicrobial activities of Thymus vulgaris essential oil and four antibacterial drugs, (Florfenicol, chloramphenicol, erythromycin and enrofloxacin) against six isolates (G.T1 ,G.K1 ,160A ,G.T2 ,G.K2, F1A) of Lactococcus garvieae, etiological agent of lactococcosis in rainbow trout (O. mykiss), via disk diffusion method. The study also aimed to determine the minimum inhibition concentration (MIC) of T. vulgaris essential oil against mentioned isolates of L. garvieae and minimum bactericidal concentration (MBC) by broth microdilution (liquid dilution) and to assess the growth behavior of them at different time (1, 3, 6, 9, 12, 24, 48 and 96 hr post-inoculation) and temperature ranges (20oC, 25oC and 30oC). The inhibitory zone of bacterial growth around the wells containing T. vulgaris showed significant difference in compare to all used antibactrial drugs (p<0.05). Furthermore, the minimum inhibition concentration (MIC) of T. vulgaris essential oil against all isolates approximately was same as 1.6 ?l/ml. Also, the minimum bactericidal concentration (MBC) ranged from 3.2 to 12.8 ?l/ml. According to disk diffusion assay results, antimicrobial activity of T. vulgaris essential oil is significantly higher than florfenicol, chloramphenicol, erythromycin and enrofloxacin. However, its activity was reduced by increasing the temperature. In conclusion, our finding indicated that the essential oil of T. vulgaris has strong antibacterial activity against L. garvieae. Therefore, it might be used for inhibition of lactococcosis in Rainbow trout farms. However, further researches needed to find out the effective use in vivo of it with special reference to timing, dosage and method of administration in fish.