عنوان پایان‌نامه

بررسی تولید آزمایشگاهی و مطالعه عملکرد گرمایی ترکی



    دانشجو در تاریخ ۰۱ مهر ۱۳۸۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تولید آزمایشگاهی و مطالعه عملکرد گرمایی ترکی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 35748;کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 665.
    تاریخ دفاع
    ۰۱ مهر ۱۳۸۶
    دانشجو
    کمیل کیهانی

    در صنایع نفت گاز پتروشیمی و صنایع وابسته همواره خطر ایجاد حریق و گسترش آن بهد صورت بالقوه وجود دارد به ویژه اینکه ایجاد حریق موجب تخریب سازه های موجود که اکثرا" فولادی هستند گشته و می تواند خسارات زیادی به بار آورد. دو نوع پوشش ضد حریق برای محافظت در مقابل انواع حریق در صنعت وجود دارد. پوشش های ساخته شده بر پایه مواد آلی متورم شونده ( Intumeascent) که غالبا" برای آتش سوزی های سلولزی و در منازل مسکونی استفاده می گردد و تا درجه حرارتهای زیر 1000 درجه سانتی گراد مناسب است و پوشش های ساخته شده بر پایه مواد معدنی به ویژه میکا و ورمیکولیت که غالبا" برای آتش سوزی های هیدروکربنی و در صنایع استفاده می گردد و برای درجه حرارتهای بالای 1000 درجه سانتی گردا مناسب می باشند. وجود سیستم های ایمنی و اطفاء حریق در درجه اول بسیار حائز اهمیت بوده ولی ایجاد سیستم های مقابله با حریق و پیش گیری از آسیب رساندن آن به سازه نمی تواند مورد بررسی و اهمیت قرار نگیرد. چرا که وقفه های زمانی بین ایجاد حریق و اطفاؤ آن ممکن است چند ساعتی به طول بیانجامد که در این زمان سازه به کلی تخریب می شود. پس برای مقابله با شوک اولیه حریق و به تعویق انداختن زمان اثر گذاری آتش بر سازه (زمان رسیدن به دمای 450 که دمای نرم شدن فولاد تحت بار است) ایجاد را کارهای اساسی و قابل اجرا ضروری به نظر می رسد در این راستا پوشش های ضد حریق که به انواع آلی و معدنی تقسیم بندی شده اند. ساخته شده است و قابلیت اجرا در روی انواع سطوح در بسیاری از شرایط محیطی را دارند مورد توجه هستند. در این تحقیق ساخت و تهیه نوعی از این پوشش ها که بر پایه مواد معدنی به خصوص ورمیکولیت و میکا که در نهایت به صورت اسپری و توسط فشار هوا روی سازه ها اجرا می شوند و توانایی ایجاد مقاومت حدود چهار ساعت در مقابل حریق هیدروکربنی را دارند مورد بررسی قرار گرفته است. در این پروژه پس از ساخت انواع متنوعی از فرمولاسیون ها و انجام آزمایشات گوناگون و مقایسه با نمونه مرجع یک فرمولاسیون نهایی با ضریب رسانش گرمائی 22/. و طرفیت حرارتی 21/745 می باشد که بسیار به استاندارد مرجع نزدیک است. بدست می آید مدت زمان انجام آزمایشات 180 دقیقه و مدت زمان اندازه گیری هر 2دقیقه می باشد.
    Abstract
    There is always the danger of fire in petroleum and gas industries Fire destroys the steel structures of equipments There are two methods to protect the equipments and steel structures against fire One type of coatings is hased on intumesce organic materials which are used for commercial and residential buildings and resist up to 1000 C The second type of coatings are based on inorganic material such as mica and vermiculite which are use in the industry and are suitable for temperatures over 1000 C. The aim of this investigaiton was to study the mineral based coatings and by analyzing a commercial sample various formulaitons were produced and investigated for fire protection properties by a direct flame experiment From x-ray analysis of the commercial sample it was seem that the main compounds for such coating were Vermiculite Mica and other components . Various percentages of these materials were mixed in order to produce a formulaiton and sample resembling the sample. A gas fired torch was directly used to heat one side of the samples having diameter 20 Cm and thickness 3 Cm. Three K-type thermocouples were used to measure the temperature on the other side of the samples In all nine formulaiton were tested and two meanest were to have properties very similar to the imported commercial sample.