عنوان پایاننامه
مطالعه اثر گوانیدینو استیک اسید (GAA) روی عملکرد مرغ های مادر گوشتی در مرحله پایانی چرخه تولید
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه طیور
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6237;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 67043
- تاریخ دفاع
- ۲۱ بهمن ۱۳۹۳
- دانشجو
- ابوالفضل محسنی
- استاد راهنما
- مجتبی زاغری
- چکیده
- تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل گوانیدینواستیک اسید بر عملکرد، صفات لاشه، ریختشناسی تخمدان، پاسخ ایمنی و باروری مرغ¬های مادر گوشتی انجام شد. تعداد 200 قطعه مرغ و 20 قطعه خروس مادر گوشتی سویه رأس 308 در دوره سنی 54 تا 63 هفتگی به 4 گروه تیماری با 5 تکرار و 10 قطعه مرغ و یک خروس در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارهای آزمایشی شامل ¬چهار سطح مکمل گوانیدینواستیک اسید (0، 6/0، 2/1، 8/1 گرم در کیلوگرم) 2800 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم و 7/13 درصد پروتئین بود. تعداد تخممرغ تولیدی، تعداد تخممرغ قابل هچ، وزن تخممرغ، وزن زرده تخممرغ، وزن بدن، مدتزمان مصرف خوراک، وزن کبد، تخمدان، تخم¬راه،چربی محوطه بطنی،سلسلهمراتب فولیکولی، اسکور پر، فرا سنجههای خونی شامل گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی پایین، هماتوکریت، هموگلوبین، استرادیول، کراتین، شمار گلبول¬های سفید، میزان ایمونوگلوبین¬G و ایمونوگلوبینM تحت تأثیر سطوح مختلف مکمل گوانیدینواستیک اسید قرار نگرفت. درحالیکه نتایج حاصل از این مطالعه تأثیر معنی¬دار مکمل گوانیدینواستیک اسید را روی لیپوپروتئین با چگالی بالا و نیز نفوذ پذیری اسپرم در لایه پری ویتلین زرده و درنهایت درصد باروری نشان داد (05/0>P). سطح 8/1 گرم در کیلوگرم مکمل گوانیدینواستیک اسید باعث کاهش غلظت لیپوپروتئین با چگالی بالا در پلاسما شد (9 میلی گرم بر دسی لیتر در مقایسه با گروه شاهد با 17 میلی گرم بر دسی لیتر). بررسی میزاننفوذ¬پذیری اسپرم در سه و هفت روز پس از تلقیح مصنوعی صورت گرفت. میزان نفوذ پذیری اسپرم در روز سوم معنی¬دار بود، بهگونهای که سطح 8/1 -گرم در کیلوگرم مکمل گوانیدینواستیک اسید دارای بیشترین نفوذپذیری بود.بالاترین درصد باروری در سطح 8/1 گرم در کیلوگرم مکمل گوانیدینواستیک اسید مشاهده شد.روندتأثیراین مکمل بر باروری در سطوح دیگر بهصورت خطی بود.احتمالاً گوانیدینواستیک اسید با تأمین کراتین، متابولیسم اسپرماتوزوآ را بهبود بخشید. به این ترتیب توزیع گوانیدینواستیک اسید در تأمین شرایط محیطی بهینه برای ذخیره اسپرماتوزوآ در لوله ذخیره اسپرم نقش دارند.بنابر نتایج بهدستآمده در این آزمایش مکمل گوانیدینواستیک اسیدسبب بهبود صفات باروری و تولیدمثلی مرغ¬های¬ مادر گوشتی بود.مهمترین نتیجه بهدستآمده در این آزمایش، عدم تأثیرگذاری مکمل گوایدینواستیک اسید بر تولید تخممرغ مرغ¬های مادر گوشتی بود.
- Abstract
- The current experiment was conducted to evaluate the effects of feeding Guanidinoacetic acid (GAA) with different levels on performance, carcass characteristics, ovarian morphology, blood parameters, immune response, fertility and sperm penetration (SP) of broiler breeder hens. A total of200 broiler breeder hens (Ross 308) and 20 broiler breeder roosters (Ross 308), at 54 to 64wks of age were used, and randomly distributed into four dietary treatments (0, 0.6, 1.2 and 1.8 g GAA/kg) each in five replicates. Hens received a diet contained 2800 kcal ME/kg and 13.7% CP. The effects of aforementioned treatments failed to show significance in egg production, hatchability, egg weight, yolk weight, whole-body weight, feed intake time, liver weight, ovary and oviduct weight, abdominal fat, follicular hierarchy, feather scoreand blood parameters including glucose, cholesterol, triglyceride, LDL, hematocrit, hemoglobin, estradiol, creatin, number of leukocytes, IgG, and IgM. However, plasma HDL, fertility and sperm penetration were significantly affected by treatments, Based on Tukey comparison (p<0.05). The diet contained 1.8% GAA supplementation caused a lower plasma HDL in comparison to the control group (9 mg/dL and 17mg/dL respectively). Investigation of sperm penetration ability were accomplished in coming three and seven days after AI. Sperm penetration rate was significant in the third day and Guanidinoacetic acid at 1.8% was the sole level revealed the greatest fertility in comparison with others, and there was a linear trend between supplementation and fertility in the other levels.The experiment demonstrated a possible effect of Guanidinoacetic acid on spermatozoa metabolism through supplying the creatin. It seems as though, Guanidinoacetic acid is beneficial in providing an appropriate condition for sperm storage in oviduct. It was concluded that Guanidinoacetic acid was capable to improve fertility and reproduction in broilers breeder hens. Supplementation with GAA, was ineffective in egg production trait which was the key finding of this experiment.