امکان سنجی توسعه گردشگری کم شتاب با تاکید بر جذب گردشگر خارجی (مطالعه موردی: اصفهان)
- رشته تحصیلی
- برنامه ریزی گردشگری(توریسم)
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 66796;کتابخانه دانشکده علوم اجتماعی شماره ثبت: رس 4756
- تاریخ دفاع
- ۱۱ بهمن ۱۳۹۳
- دانشجو
- سیده خدیجه میری
- استاد راهنما
- علی اصغر سعیدی
- چکیده
- چکیده: گردشگری¬کم¬شتاب نوعی از گردشگرهای نوظهور می¬باشد که اخیرا مورد توجه قرار¬گرفته است و ریشه¬های آن از جنبش غذای¬کم¬شتاب می¬باشدکه¬در ایتالیا رشد پیدا کرده است. این نوع از گردشگری کیفیت در سفر را مورد توجه قرار می¬دهد. گردشگری¬کم¬شتاب به صورت واکنشی در برابر سرعت و شتاب جامعه مدرن و گردشگری انبوه شکل گرفته است و خطوط فکری خاص خود را دارد که تاکید بر کاهش شتاب در سفر و کیفیت تجربیات و اصالت در سفر، ارتباط با مردم محلی و تلاش در درک و شناخت فرهنگ و میراث، استفاده از غذا و رستوران¬های محلی، استفاده از وسایل نقلیه¬عمومی که مناسب برای محیط اطراف می¬باشد و اثرات کربن¬کمتر و پایداری بیشتری را به همراه دارد، می¬باشد. پژوهش حاضر با هدف امکان¬سنجی توسعه گردشگری¬کم¬شتاب در اصفهان، یک پژوهش بنیادی برای شناخت این نوع گردشگری و زمینه¬های توسعه آن شکل گرفته است و از روش¬های کیفی و تکنیک مشاهده و مصاحبه برای جمع¬آوری داده¬ها استفاده شده¬است. نتایج یافته¬های حاصل از آن نشان می¬دهد که اصفهان دارای پتانسیل¬های فراوانی برای توسعه گردشگری¬کم-شتاب می¬باشد از جمله جاذبه¬های تاریخی، فرهنگی و طبیعی فراوان و همچنین حضور و مشارکت فعال جامعه میزبان خود نقش اساسی را درتوسعه آن دارا می¬باشد. اما در کنار آن به نقاط ضعف و کمبودهای توسعه گردشگری کم¬شتاب نیز دست یافتیم که مهم¬ترین آنها شامل نبود آموزش کافی به فعالان عرصه گردشگری و همچنین ضعف در تبلیغات و آشنایی گردشگران با این جاذبه ها اشاره کرد. واژگان کلیدی : گردشگری، گردشگری کم شتاب، سیستم گردشگری، اصفهان
- Abstract
- Slow tourism is an emerging form of tourism that has recently received considerable attention and its roots is in the slow food movement which has grown in Italy. This type of tourism considered the quality of the trip. Slow tourism in response to the speed and acceleration of modern society and mass tourism has developed and its own strands emphasizes the deceleration in the speed of travel and quality of experiences and authenticity of tourism, communication with locals and trying to understand the culture and heritage, using the local foods and restaurants, using of public transportation that is good for environment and has lower carbon footprint. This is a fundamental research with the aim of feasibility of slow tourism development in Isfahan and qualitative methods and techniques of observation and interviews were used to collect data. The results shows great potential for the development of slow tourism in Isfahan such as historical, cultural, natural attractions and also the presence and active participation of their host society has a major role in the development of slow tourism. But the weaknesses and deficiencies of slow tourism development also found that most important of them include lack of training enough activists, as well as weakness in advertising and familiarity of tourist with these attractions. Keywords: tourism, slow tourism, tourism system, Isfahan