بررسی تعیین تغییرات رنگ وبو در تخته خرده حاصل از باگاس
- رشته تحصیلی
- مهندسی منابع طبیعی -صنایع خمیر وکاغذ
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7249;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79023;کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 7249;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 79023
- تاریخ دفاع
- ۲۶ بهمن ۱۳۹۳
- دانشجو
- زهره عرازنیا
- استاد راهنما
- یحیی همزه, مهدی جنوبی
- چکیده
- در این مطالعه تعیین میزان تغییرات رنگ و بو در تخته خرده حاصل از باگاس شرکت نئوپان کارون مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور، از نمونه های باگاس ذخیره شده در یارد کارخانه تولید نئوپان در سه سطح (بالا، وسط و پایین) به مدت یک ماه (از اوایل آذر تا اوایل دی) و نمونه های ذخیره نشده به عنوان شاهد استفاده شد. سپس، میزان ترکیبات شیمیایی (لیگنین، سلولز و مواد استخراجی محلول در استون) و ضریب لاغری نمونه های باگاس و تغییرات رنگ تخته خرده باگاس حاصل از آنها اندازه گیری شد. همچنین شمارش و شناسایی نوع میکروارگانسیم های موجود در نمونه های باگاس ذخیره شده و ذخیره نشده انجام گردید. نتایج نشان داد، مقدار لیگنین در بین نمونه های ذخیره شده در سه سطح تفاوت داشت، اما تفاوت معنی داری در میزان سلولز و مواد استخراجی آنها مشاهده نشد. همچنین در ضریب لاغری نمونه ها تفاوتی ملاحظه نشد. میزان تغییر رنگ در تخته های ساخته شده از باگاس ذخیره شده بیشتر از نمونه های ذخیره نشده بود. بررسی های شناسایی نوع میکروارگانسیم های موجود در نمونه های باگاس ذخیره شده نشان داد که بیشترین آنها باکتری ها و مخمرها هستند.
- Abstract
- In this study, determination of the color and smell changes in the particleboard made from bagasse were studied. Samples were prepared from karun particleboard and investigation has been done in three different levels for one month. The content of the chemical composition (lignin, cellulose and acetone soluble extractives) and slenderness ratio of the bagasses were measured. In addition, the color changes of the particleboards were also measured. The identity and Enumeration of microorganisms was done in stored and unstored bagasses. The results showed that the content of lignin was different while the amount of cellulose and Extractives was similar among stored bagasse in three levels. The intensity of color changes in stored bagasses was more than that of unstored one. Identification of microorganisms in stored bagasse showed that most of them were bacteria and the yeast.