عنوان پایان‌نامه

بررسی تحمل گیاه وتیورگراس به شرایط شوری



    دانشجو در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی تحمل گیاه وتیورگراس به شرایط شوری" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73028;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 73028
    تاریخ دفاع
    ۲۵ بهمن ۱۳۹۳
    دانشجو
    زهرا نورائی
    استاد راهنما
    حمیدرضا ناصری

    با توجه به روند افزایشی توسعه اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب برای کشاورزی، شناسایی گیاهان مقاوم به شوری ازجمله وتیور گراس، که یکی از پرکاربردترین گیاهان در عرصه¬ی منابع طبیعی محسوب می شود، از اهمیت زیادی برخوردار است، بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک¬های کامل تصادفی بر روی وتیور گراس با پنج سطح شوری کلرید سدیم (67/2، 15، 20، 30و 45 دسی زیمنس بر متر ) و 3 تکرار در چهار زمان برداشت ( هفته¬ی اول، هفته¬ی¬ دوم، هفته¬ی سوم، هفته¬ی چهارم) به صورت کشت در گلدان های پلی اتیلنی در ایستگاه تحقیقات بین المللی بیابان دانشگاه تهران در استان سمنان انجام شد. نتایج حاصل حاکی از آن است که با افزایش سطوح شوری مقدار یون سدیم و مقدار یون کلر به طوری معنی داری در اندام هوایی و ریشه¬ی گیاه در چهار مرحله¬ی¬ برداشت افزایش پیدا کرده است و می¬توان گفت که با افزایش تنش شوری گیاه سدیم و کلر را با مکانیسم های در بافت های خود ذخیره می کنند و هم چنین در تیمارهای 30 و 45 دسی زیمنس بر متر جوانه های سبز بر روی گیاه دیده شده و می توان گفت گیاه در تیمارهای بالا هم چنان زنده باقی مانده است.
    Abstract
    Due to the increasing trend of saline land and lack of good farming for agriculture, Identify plants resistant to salinity, such as Vetiver Grass, One of the most versatile plants in the field of natural resources is considered, Of great importance For this purpose a factorial experiment in a randomized complete block design with five levels of NaCl salinity on Vetiver Grass (2/67 ds / m , 15 ds / m , 20 ds / m , 30 ds / m and 45 ds / m) and 3 replications in four harvest (The first week, second week, third week, fourth week) in cultivated areas in Polyethylene pot in the International Desert Research Station in Semnan, Tehran University was conducted. The results indicate that with increasing levels of salinity Na ion and Cl ion in shoots and roots of the plant so significantly in the four stages of harvest has increased. It can be said that with increasing salinity stress plant, sodium and chlorine with the mechanisms of tissue stores and also in treatments 30 ds / m and 45 ds / m green buds on the plant and the plant can be said in the above treatment still remains alive. Key Words: Vetiver Grass, sodium chloride, salinity stress