عنوان پایاننامه
استفاده از رشد افزا به عنوان پروبیوتیک در جیره جوجه های گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 37309;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 91
- تاریخ دفاع
- ۰۶ اسفند ۱۳۸۶
- دانشجو
- فرزانه عابدی
- استاد راهنما
- علی اکبر خادم, سیدداود شریفی
- چکیده
- هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات رشد افزا به عنوان یک پروبیوتیک حاوی دو گونه باکتری به نام های باسیلوس لنتوس و سودوموناس پوتیدا در جیره جوجه های گوشتی بود. تعداد 392 قطعه جوجه گوشتی نر نژاد راس سویه 308 در یک طرح بلوک های کامل تصادفی با هفت تیمار و چهار تکرار و 14 قطعه جوجه برای هر تکرار در سه دوره آغازین (14-1 روزگی), رشد (28-15 روزگی) و پایانی (40-29 روزگی) استفاده شد. رشد افزا در دوره های مختلف پرورش و در سطوح صفر, 5/0 و 5/2 گرم در کیلوگرم به جیره جوجه های گوشتی افزوده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که استفاده از رشد افزا در هیچ یک از سه دوره آغازین, رشد و پایانی تاثیر معنی داری بر عملکرد, در صد تلفات, میزان ابقاء فسفر و معدنی شدن استخوان ساق پا, وزن نسبی دستگاه گوارش و طحال, تعداد گلبول های سفید خود و تیتر آنتی بادی بیماری نیوکاسل جوجه ها نداشت. اما وقتی یافته ها برای کل دوره پرورش آنالیز گردید, مشخص شد که رشدافزا موجب کاهش رشد, نامناسب شدن ضریب تبدیل غذایی و وزن نسبی قلب جوجه ها شد( p<5%) بازده لاشه و وزن نسبی سنگدان و چربی بطنی تحت تاثیر رشد افزا قرار نگرفتند. استفاده از سطوح مختلف رشد افزا در دوره آغازین وزن نسبی کبد را افزایش داد ( p<5%) در دروه های آغازین و پایانی غلظت فسفر و کلسیم سرم خون جوجه ها در تیمارها به طور معنی داری (p<5% ) متفاوت بود اما روند منظمی در آن مشاهده نشد. به طور کلی, به نظر می رسد جهت نیل به اطمینان لازم در خصوص امکان استفاده از ترکیب رشد افزا در جیره طیور و یافتن راه هایی برای تثبیت جمعیت قابل توجه از سویه های باکتریائی آن در لوله گوارش به منظور بهبود عملکرد طیور, انجام آزمایش های تکمیلی ضروری باشد.
- Abstract
- This experiment was conducted to study the effects of Roshd-afza, containing Bacillus lentus and Pseudomonas putida, as probiotic in broiler diets. Three hundred and ninety two, day-old male broiler chicks (Ross 308) were used in a randomized complete block design with 7 treatments and 4 replicates each of 14 chicks. The experiment was lasted 40 days in three periods comprising starter (d1-d14), grower (d15-d28) and finisher (d29-d40). Three levels of Roshd-afza (0, 0.5 and 2.5 g/kg of diet) was offered to broilers during different rearing periods. Results showed that diets containing Roshd-afza had no significant effect on the performance and mortality rates of broilers. The phosphorus retention, leg bone mineralization, relative weight of gastrointestinal tract and spleen, number of white blood cells and the Newcastle antibody titer of broilers were also not affected by Roshd-afza. For total rearing period, relative weight of heart was significantly (P<0.05) increased. Low body weight gains and inappropriate feed conversion ratio (P<0.05) were observed in broilers fed on Roshd-afza added diets, but there was no significant difference between treatments for relative gizzard and abdominal fat pad weights and that of carcass yield. The relative weight of liver was significantly (P<0.05) increased during the starter period. Also, during the starter and finisher periods, the serum phosphorus and calcium concentrations were significantly (P<0.05) affected by Roshd-afza, but it did not follow a regular order. Key words: broiler, Roshd-afza, probiotic, performance, carcass yield. University