عنوان پایاننامه
تاثیر یک روش کاهش وزن منتخب بر سطوح گرلین پلاسما لپتین هورمون ها ولیپو پروتئین های منتخب در دانش آموزان پسر ۱۷-۱۵ ساله دارای اضافه وزن
- رشته تحصیلی
- تربیت بدنی و علوم ورزشی - فیزیولوژیورزشی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 44079;کتابخانه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی شماره ثبت: 1213
- تاریخ دفاع
- ۰۴ مهر ۱۳۸۸
- دانشجو
- علیرضا عباسی
- استاد راهنما
- علی اصغر رواسی
- چکیده
- چکیده: هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر یک روش کاهش وزن منتخب بر سطوح گرلین پلاسما ، لپتین،هورمون ها و لیپوپروتئین های منتخب در دانش آموزان پسر 17-15 ساله دارای اضافه وزن می باشد.در تحقیق پیشرو18 آزمودنی از بین دانش آموزان پسر دبیرستان البرز واقع در منطقه 6 شهر تهران، دارای اضافه وزن و دارای BMI >25 انتخاب و پس از تعیین توان هوازی بیشینه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند(1-گروه فعالیت ورزشی + رژیم غذایی.2- گروه کنترل).سپس در دو مرحله از این آزمودنی ها نمونه خونی تهیه شد(قبل از دوره کاهش وزن،بعد از دوره کاهش وزن،)برای اندازه گیری متغیر های ترکیب بدنی از وسایل مربوط به سنجش قد و وزن و اندازه گیری درصد چربی بدن استفاده شد (دستگاه قد سنج، ترازو و دستگاه ترکیب بدن و کالیپر).برای تعیین توان هوازی بیشینه از تست بروس(modified)استفاده شد.در ابتدا یک نمونه خونی از آزمودنی ها گرفته شد ( ناشتای 8ساعته)،برای تعیین توان هوازی آزمودنی ها، افراد روی تردمیل قرار گرفتند و طبق برنامه تمرینی طراحی شده فعالیت خود را انجام دادند.طول زمان انجام پروتکل کاهش وزن طی هشت هفته هر هفته سه جلسه بود. الگوی غذایی در یافتی گروه فعالیت و رژیم غذایی با توجه به کالری مورد نیاز ومصرفی روزانه (هزینه انرژی ومیزان متابولیسم پایه)تنظیم شد. برای سنجش پاسخ گرلین پلاسمایی از روش ELISA و توسط کیت مربوطه استفاده شد. برای اندازگیری هورمون های منتخب از کیتهای تجارتی آنها استفاده شد.داده های آزمودنی ها توسط آزمون t زوجی مورد بررسی قرار گرفت(قبل از آزمون داده ها را از حیث نرمال بودن با استفاده از آزمون KS مورد بررسی قرار گرفت.لازم به ذکراست که اختلاف میانگین تغییرات گرلین پلاسما خون آزمودنیهای گروه تجربی، قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار می باشد در صورتی که اختلاف میانگین تغییرات گرلین پلاسما خون آزمودنیهای گروه کنترل قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار نمی باشد وهمچنین در مورد لپتین نتایج حاصله بدین صورت است که اختلاف میانگین تغییرات لپتین سرم خون آزمودنیهای در گروه تجربی قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار می باشد در مقابل، اختلاف میانگین تغییرات لپتین سرم خون آزمودنیهای در گروه کنترل قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار نمی باشد همچنین اختلاف میانگین تغییرات LDL ،HDLوکلسترل خون آزمودنیهای در دو گروه قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار نمی باشدو همچنین اختلاف میانگین تغییرات انسولین خون آزمودنیهای در گروه تجربی قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار نمی باشد در مقابل ، اختلاف میانگین تغییرات انسولین خون آزمودنیهای در گروه کنترل قبل و بعد از دوره کاهش وزن معنی دار می باشد و در آخر اختلاف میانگین تغییرات هورمون رشد خون آزمودنیهای در گروه کنترل قبل و بعد از تمرین معنی دار نمی باشد اما اختلاف میانگین تغییرات هورمون رشد خون آزمودنیهای در گروه تجربی معنی دار می باشد. کلید واژه:گرلین،لپتین؛دوره کاهش وزن منتخب
- Abstract
- Abstract The purpose of this study was survey the effects of a selected weight loss method on plasma ghrelin, leptin and selected lipoproteins(LDL-C, HDL-C, Cholesterol) in male overweight students of 15-17 years old. Therefore eighteen students (mean age: 15.4 and mean BMI: 29.29 with overweight (BMI>25) selected from ALBORZ high school, in 6 zone of Tehran. Then, student randomly divided based measurement of aerobic power, in two group, 1-Combined regime and exercise training group (CRET,n=10), 2- control group (C, n=8). CRET group participated in selected aerobic continues training,90 min and intensity of 55–75% of VO2max three times a week for 8 weeks and, diet regime was based on daily calorie needs 50-55% carbohydrate, 25-30% fat and, 15-25% protein.ELISA method and kit (biovendor) used for measurement of plasma ghrelin and also leptin , by DRG kit and lipoproteins byELISA method. Paired –sample t test used for data analysis. There are a significant difference in plasma ghrelin before and after program, in CRET group (p=0.038) in comparison with C group (p=0.324), also blood leptin significantly decreased in CRET group (p=0.006)in comparison with C group (p=0.289). Other results indicates, there are not significantly mean variation of LDL-C concentration before and after program in two groups (CRET, p=0.891, C, p=0.554 ), and also HDL-C(CRET, p=0.11, C, p=0.154 ) ,cholesterol (CRET, p=0.777, C, p=0.276 ),insulin(CRET, p=0.261, C, p=0.01 ),GH(CRET, p=0.044, C, p=0.48 ). In summary, current study indicates positive effects of combined exercise training and diet regime on novel appetites hormones, ghrelin and leptin.These results can be used for design programs in clinical weight settings. Key words: exercise training, diet regime, ghrelin, leptin, weight loss.