عنوان پایان‌نامه

آسیب شناسی سیاستهای مقابله با سکونت گاههای غیر رسمی



    دانشجو در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۸۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "آسیب شناسی سیاستهای مقابله با سکونت گاههای غیر رسمی" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 37580;کتابخانه دانشکده حقوق و علوم سیاسی شماره ثبت: LP2175
    تاریخ دفاع
    ۱۷ بهمن ۱۳۸۶

    یکی از مسایلی که جوامع شهری امروزی با آن روبرو هستند ظهور پدیده ای به نام سکونتگاههای غیررسمی یا در اصطلاح رایج آن، حاشیه نشینی است که به دنبال صنعتی شدن جوامع روستایی و مهاجرت های پرشتاب به سوی شهرها، به تدریج به یکی از معضلات جامعه شهری تبدیل گردید. گستره فراگیری این پدیده، محدود به کشور یا منطقه خاصی نبوده و در تمامی جهان شمال و جنوب، رد پای آن را می توان یافت. حاشیه نشینی اگرچه در نگاه اول، بار اصلی مفهومی و عملی خود را بر کالبد فیزیکی حیات شهری تحمیل می کند اما به سرعت، مرزهای این حوزه را درمی نوردد و با ورود در حوزه های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جوامع، نه تنها بر شدت مسایل از پیش موجود می افزاید بلکه خود در تولید و بازتولید معضلاتی با ماهیت موارد پیشین به عاملی اساسی تبدیل می گردد. از رهگذر آنچه شرحش گذشت نوشتار حاضر می کوشد تا با بررسی پدیده سکونتگاههای غیررسمی، پس از مقدمه ای شناختی در خصوص مفاهیم اولیه و مباحث نظری در این زمینه، ضمن تمرکز بر کلانشهر تهران، سیاست های وضع شده در این خصوص را از خلال نگاهی آسیب شناسانه مورد بررسی قرار دهد. سیاست های یاد شده نه تنها از منظر مسایل سکونتگاهی، بلکه از نگاه آسیب های اجتماعی و سیاسی بویژه جرایم تأثیرگذار بر حیات جوامع مورد کندوکاو قرار می گیرند. بررسی مطالعات مهم میدانی در خصوص آسیب های یاد شده، شواهدی بی بدیل را در این زمینه برای محققان فراهم می آورد. دست آخر، ارایه راهکارها و الزامات سیاستگذارانه، جنبه ای تجویزی از این نوشتار را به خود اختصاص می دهد. حاشیه نشینی و حاشیه نشینان، جنبه ای غیرقابل چشم پوشی از حیات جوامع شهری و کلانشهری امروزی هستند که سیاستگذاری در حوزه های متداخل و متنوع را می طلبد.
    Abstract
    Among the problems that Today's cities confront with is the emergence of what is called non-official residences which seems to be the direct consequence of industrialization and the big streams of immigration toward the cities in the past decades. Although this phenomenon had a physical aspect at it's emergence but it did not take a longtime for it to impose itself on social, political and economical sphere of the societies. Concerning all the above facts, this research tries to examine the effects of the different aspects of this phenomenon on the capital of Iran, Tehran, from a pathological view.