عنوان پایان‌نامه

شناسایی فرصتهای کارآفرینی در زمینه انرژی های جدید پذیر در کشور



    دانشجو در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "شناسایی فرصتهای کارآفرینی در زمینه انرژی های جدید پذیر در کشور" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 46839
    تاریخ دفاع
    ۱۵ مهر ۱۳۸۸

    انرژی و تولید آن به عنوان محرک توسعه و پیشرفت جوامع مختلف از دیرباز در تفکرات انسانی برای تدوین برنامه زندگی خود همواره نقشی اساسی داشته است که در دورانهای مختلف با اتکا به تجربه پیشینیان منابعی یا روشهای جدید برای استحصال آن بکار رفته است. با این حال در چند صده اخیر و با صنعتی تر شدن شیوه زندگی بشر دسترسی به انرژی به عنوان رمز بقای ملل و دول بسیار حیاتی تر شده و چه بسیار مجادلات و جنگ هایی که بر سر این منابع در جهان درگرفته است. لذا ماهیت بسیار راهبردی دسترسی به منابع انرژی به عنوان حوزه ای از فعالیت های علمی و اقتصادی درآمد که بسیار مورد توجه دولتمردان قرار گرفت. در این راستا زغال سنگ، نفت و سپس گاز به عنوان منابع فسیلی انرژی نقش محوری در تامین انرژی دنیا بازی مینمایند. با این حال مصرف فزاینده آنها به همراه خسارات بعضا جبران ناپذیری که به محیط زیست به عنوان تنها مأمن زندگی بشری وارد میسازند از یک طرف و عدم امکان دسترسی به منابع مذکور برای همه ملل از طرف دیگر و همچنین نامحدود و پایدار نبودن آنها، کشورهای دنیا را برآن داشته است که جایگزین های پاکتر، پایدارتر و مطمئن تر استفاده نمایند. به عبارت دیگر منابعی که علاوه بر تامین نیازهای جوامع به حفظ محیط زیست و بهداشت روانی و جسمانی نوع بشر نیز یاری رساند. این منابع عبارتند از منابع مختلف انرژی¬های تجدیدپذیر از جمله انرژی باد، خورشید، گرمای زمین و زیست-توده( که خود شامل انواع مختلف بوده و این منابع بعضا مرتفع کننده برخی از خسارات زیست محیطی از جمله زباله ها و زائدات کشاورزی و غیره نیز میباشند. ) این گزارش در بردارنده اطلاعات جمع آوری شده از طریق پرسشنامه تکمیل شده بوسیله خبرگان انرژی در ایران میباشد که بر اساس مدلهای مفهومی ارائه شده پنج ضلعی و شش ضلعی در تشخیص فرصت ، به تعریف مفاهیم نظری در تشخیص و ارزیابی فرصت در شناسایی ، تولید و مصرف انرژی¬های تجدیدپذیر پرداخته و ارتباط هرکدام از پارامترهای مطرح شده را با این سه مفهوم از دیدگاه توسعه کارآفرینی در انرژی¬های تجدیدپذیر به عنوان متغیر وابسته مورد بررسی قرار داده و در این راستا هرکدام از چهار نوع انرژی تجدیدپذیر را با منابع فسیلی مورد مقایسه قرار داده است. برای چهل و یک پرسش در این تحقیق تعداد 137 پاسخ دهنده حاضر بودند که به صورت آماره-های تک متغیره (جداول یک بعدی)
    Abstract
    Although conventional energy sources (fossils) play critical role in the world's development race, increasing their consumption along with inevitable damages they impose on the biological environment as the only safe human dwelling place and the lack of access to these resources for all nations on the other hand, as well as being limited and unstable, caused countries to endeavor to replace them by cleaner, more sustainable and more reliable alternatives. The major sources consist of various types of renewable energies, including wind, solar, geothermal and biomass energies. This paper contains information collected through questionnaires filled by some energy experts in Iran, based on conceptual models including Pentagon and Hexagon models presented by David Rae (2007) on opportunity identification processes in order to apply the defined theoretical concepts in opportunity recognition, assessment and identification in the fields of the renewable energy exploration, production and consumption. The study is based on these three parameters as dependent variables and discussions are made in relating the concepts from entrepreneurship development viewpoint to the renewable energy sources and each of the four compared to each others and to the fossil sources.