عنوان پایان‌نامه

تهیه میکروامولسیون برای سیستم های خوراکی انتقال دارو



    دانشجو در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۸۶ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تهیه میکروامولسیون برای سیستم های خوراکی انتقال دارو" را دفاع نموده است.


    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه پردیس یک فنی شماره ثبت: 871.;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 42828
    تاریخ دفاع
    ۲۰ بهمن ۱۳۸۶

    استفاده از میکروامولسیون، جهت دارورسانی خوراکی داروهای کم محلول در آب ، یکی از شیوه های نوین دارورسانی است. به کاربردن روغن گیاهان دارویی در این سامانه ، محلولی با خواص درمانی ،جهت حمل داروهای چربی دوست به دست می دهد. روغن تخم کدوی کاغذی Cucurbita Pepo. یکی ازروغنهای گیاهی است که خواص درمانی زیادی برای آن آمده است و بخصوص جهت درمان بیماری های خوش خیم پروستات استفاده می شود. این روغن میزان جذب قابل توجهی در بدن دارد. دراین تحقیق انتخاب مواد فعال و کمک فعال سطحی براساس ساختار اجزای تشکیل دهنده روغن کدو و فرموله کردن این مواد با روش های مختلف ، در شرایط متفاوت و سپس بررسی تکرارپذیری و پایداری نمونه ها و در نهایت سنجش اندازه ذرات و رفتار گرانروی محصول انجام شد. نتیجه گرفته شد که ، به توسط ماده فعال سطحی پلی سوربات 80 وبا استفاده ازشکر به عنوان کمک فعال سطحی می توان از روغن تخم کدوی کاغذی میکروامولسیون حاوی 10-5 درصد وزنی روغن در آب تهیه نمود. فرایند تولید ، شرایط دمایی و دور همزن بر تشکیل میکروامولسیون ، تکرار پذیری و پایداری آن تاثیر فراوان دارد. درمجموع به دلیل برهمکنش های مولکولی غیرقابل کنترل در سامانه که با توجه به گرانروی بالای نمونه تشدید می شود ، تکرار پذیری در حد مطلوبی نیست . در روشی که برای تهیه میکروامولسیون ارایه شده است تکرار پذیری و نیز پایداری، تا حد ممکن ارتقاء داده شده است.
    Abstract
    One of the modern Drug Delivery methods is the use of microemulsion for oral delivery of insoluble drugs .To use medicinal plants oil in these systems resulted in therapeutic solution for carrying lipophilic drugs. Pumpkin seed oil (Cucurbita Pepo.) is one of the plant oil with high therapeutic properties especially in Benign Prostatic Hyperplasix (BPH) treatment .The oil has significant absorption in the body. In this project the following has been done : • To choose surfactants and cosurfactants based on oil components structure • To formulate the ingredients with different methods in different conditions • To study the repeatability and stability of samples • To measure particle size • To study the reheologic behavior It was concluded that : • Pumpkin oil O/W microemulsion contained 5-10 % oil could be prepared by polysorbate 80 as a surfactant and sugar as a cosurfactant. • Production method , temperature and rotation speed affect on repeatability and stability On the whole, repeatability is not reliable because of the existence of uncontrollable molecular interactions which are intensified in this viscose system. Repeatability and stability are mostly improved in the final method of production , which has been proposed.