عنوان پایان‌نامه

بررسی مقایسه ایی آخر الزمان از دیدگاه آیین یهود و دین اسلام



    دانشجو در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی مقایسه ایی آخر الزمان از دیدگاه آیین یهود و دین اسلام" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    ادیان وعرفان
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه دانشکده الهیات و معارف اسلامی شماره ثبت: 1827ف;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 44520
    تاریخ دفاع
    ۲۵ شهریور ۱۳۸۸
    استاد راهنما
    قربان علمی

    چکیده: آخرالزمان، دوره ای از حیات تاریخ بشر است که طی آن دوره کنونی عالم به پایان رسیده و دوره ای جدید با ساختاری نو جایگزین آن خواهد شد. دوره ای که طی آن بعد از انحطاط همه جانبه عالم و انسان، خداوند متعال به عنوان نجات بخش بشر خود به مداخله در حیات بشر پرداخته و وی را به نجات ابدی و پایدار رهنمون می سازد که غالبا این فعل نجات بخشی را توسط منجی که برگزیده اوست انجام خواهد داد ، به همین دلیل از این آموزه تحت عنوان منجی گرایی و آینده گرایی یاد می شود. این آموزه بخش مهمی از باورداشت های ادیان بخصوص ادیان آسمانی را در برگرفته است و آیین یهود و دین اسلام نیز هر یک بخش اعظمی از عقاید خود را به این موضوع اختصاص داده اند. در این میان آنچه قابل توجه و حائز اهمیت است وجود شباهت ها و اشتراکات ضمن افتراقاتی است که این ادیان توحیدی در این زمینه دارند که این خود خبر از الهی بودن و وجود منشأ مشترک را دارد.
    Abstract
    Resurrection, the end of world, is a period of the history of man’s survival in which the time being has been winded up to a new era with a new foundation. A period after the man and world’s multilateral decline in which the omnipotent God as the sole savior enters the life of human beings and leads them to the eternal and everlasting deliverance . It will always be done by the one selected and accepted by God .This course is called providence and deliverance which is an important part of the religions’ beliefs specially the heavenly ones . Hebraism and Islam have allocated a great part of their philosophy to the mentioned issues . What is of high importance is that all the heavenly religions have similarities together with dissimilarities .This comes from being Godly and holy with a common source .