عنوان پایاننامه
تاثیر تیمار قبل و پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) بر سرما زدگی پس از برداشت گل شاخه بریده آنتوریوم
- مقطع تحصیلی
- دکتری تخصصی PhD
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 6603;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 71151
- تاریخ دفاع
- ۲۷ آبان ۱۳۹۴
- دانشجو
- مرتضی سلیمانی اقدم
- استاد راهنما
- روح انگیز نادری, محمدعلی عسگری سرچشمه
- چکیده
- به دلیل حساسیت گلهای شاخه بریده آنتوریوم به سرمازدگی، دمای بهینه نگهداری آنها 5/12 تا 20 درجه سانتیگراد میباشد. در این پژوهش، تاثیر تیمار گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) در غلظتهای صفر (شاهد)، 1، 5، 10، 15 و 20 میلی مولار به صورت اسپری قبل از برداشت و غوطهوری انتهای ساقه پس از برداشت (15 دقیقه در دمای 20 درجه سانتیگراد) در سرمازدگی پس از برداشت گل شاخه بریده آنتوریوم رقم Sirion نگهداری شده در دمای 4 درجه سانتیگراد به مدت 21 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار قبل و پس از برداشت GABA به صورت کرتهای خرد شده برای زمان بر پایه طرح کاملا تصادفی با کرت اصلی زمانهای نمونه برداری و کرت فرعی غلظتهای GABA با سه تکرار و هر تکرار شامل 40 شاخه گل برای تیمار قبل از برداشت و 30 شاخه گل برای تیمار پس از برداشت انجام گردید. تجزیه واریانس دادهها با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. مقایسه میانگین دادهها با استفاده از آزمون توکی در سطح احتمال 5 درصد انجام گردید. سرمازدگی در گل شاخه بریده آنتوریوم با قهوهای شدن اسپات به همراه افزایش نشت یونی و تجمع مالون دی آلدئید (MDA) همراه بود. تیمار GABA در غلظتهای 1 و 5 میلی مولار، قبل و پس از برداشت، موجب کاهش قهوهای شدن اسپات گردید و افزایش نشت یونی و تجمع MDA را به تاخیر انداخت. گلهای شاخه بریده آنتوریوم تیمارشده با GABA دارای فعالیت بالای آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز (PAL) و فعالیت پایین آنزیم پلیفنل اکسیداز (PPO) بودند. فعالیت بالای آنزیم PAL در گلهای شاخه بریده آنتوریوم تیمارشده با GABA با افزایش فنل کل همراه بود که منجر به افزایش ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال DPPH• گردید. تیمار GABA موجب افزایش تجمع پرولین در گلهای شاخه بریده آنتوریوم در دمای 4 درجه سانتیگراد گردید. گلهای شاخه بریده آنتوریوم تیمارشده با GABA در طول نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد دارای فعالیت پایین آنزیمهای فسفولیپاز D (PLD) و لیپوکسیژناز (LOX) بودند که منجر به حفظ نسبت بالای اسیدهای چرب غیراشباع به اشباع (unSFA/SFA) گردید. نتایج این پژوهش پیشنهاد میکند که تیمار GABA میتواند به عنوان یک تیمار امیدبخش برای افزایش مقاومت گلهای شاخه بریده آنتوریوم به سرمازدگی پس از برداشت از طریق کاهش فعالیت آنزیمهای PLD و LOX به همراه افزایش تجمع پرولین و فنل کل که مو
- Abstract
- The optimum temperature storage of anthurium flowers is 12.5–20 ?C because they are very sensitive to chilling injury. In this study, the effects of 0, 1, 5, 10, 15 and 20 mM ?-aminobutyric acid (GABA) treatment applied by preharvest spraying or postharvest stem-end dipping (15 min at 20 ?C) on chilling injury of anthurium flowers (cv. Sirion) stored at 4 ?C for 21 days was investigated. The pre and postharvest treatment was arranged as split plots for time on the basis of completely randomized design with three replications, 40 flowers for preharvest and 30 flower for postharvest in each replicate. Analysis of variance (ANOVA) was carried out with SPSS software. Differences between means were assessed by Tukey test with differences being considered significant at P < 0.05. Chilling symptoms were accompanied by spathe browning and increase in electrolyte leakage as well as malondialdehyde (MDA) content. GABA treatment at 1 and 5 mM by pre and postharvest treatment, respectively, delayed spathe browning and increases in electrolyte leakage and MDA accumulation. The GABA treated anthurium cut flowers exhibited significantly higher phenylalanine ammonia-lyase (PAL) enzyme activity, associated with lower polyphenol oxidase (PPO) activity. Higher PAL enzyme activity in anthurium cut flowers treated with GABA coincided with higher total phenol accumulation and higher DPPH• scavenging activity than control flowers during storage at 4 ?C. Also, proline content in anthurium cut flowers treated with GABA was significantly higher than control flowers during storage at 4 ?C. The GABA treated anthurium cut flowers exhibited significantly lower phospholipase D (PLD) and lipoxygenase (LOX) activities, which coincided with a higher unsaturated fatty acids/saturated fatty acids (unSFA/SFA) ratio. These results suggest that GABA treatment can be used as a promising technology for enhancing tolerance of anthurium cut flowers to postharvest chilling injury by decreasing PLD and LOX ac