عنوان پایاننامه
برسی تاثیر استفاده ار آنزیم ناتو زایم پلاس بر میزان انرژی قابل سوخت وساز جیره و عملکرد جوجه گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 44391;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 341
- تاریخ دفاع
- ۱۲ بهمن ۱۳۸۸
- دانشجو
- گلستان گلستانی میلانلو
- استاد راهنما
- سیدداود شریفی
- چکیده
- چکیده این آزمایش به منظور بررسی اثر مکمل آنزیمی ناتوزایم پلاس در جیره¬های حاوی گندم و کنجاله کلزا بر میزان انرژی قابل سوخت و ساز جیره، بررسی خصوصیات مورفولوژیکی روده، میزان ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش، فلور میکربی روده¬های کور و عملکرد جوجه¬های گوشتی انجام شد. به همین منظور از 336 قطعه جوجه¬ گوشتی سویه¬ی تجاری آربراکرز در قالب طرح کاملاَ تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار و 14 پرنده در هر تکرار، استفاده شد. جیره¬های آزمایشی بر اساس احتیاجات غذایی توصیه شده در NRC(1994) و بر پایه ذرت و سویا، حاوی 30 درصد گندم و حاوی20 درصد گندم +10 درصد کنجاله کلزا تهیه شد. آنزیم ناتوزایم پلاس به مقدار 350 گرم در تن به جیره¬های مذکور اضافه شد. میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه به طور هفتگی اندازه¬گیری شدند. در پایان دوره از محتویات روده¬¬های کور برای تعیین فراوانی گونه¬های باکتریایی لاکتوباسیلوس و بیفیدوباکتریوم استفاده شد. در دوره آغازین و کل دوره افزودن آنزیم به جیره¬ی حاوی گندم و کنجاله کلزا، مقدار خوراک مصرفی، میزان افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی را به طور معنی¬داری بهبود داد (01/0p<). استفاده از ناتوزایم در جیره، میزان ویسکوزیته دستگاه گوارش در دوره آغازین و وزن نسبی اندام¬های گوارشی را در کل دوره به طور معنی¬داری کاهش داد (05/0p<). ارتفاع خمل¬های روده در جوجه¬هایی که در جیره خود آنزیم دریافت کرده بودند به طور معنی¬داری افزایش یافت (05/0 p<). در دوره آغازین، تکمیل جیره با آنزیم ناتوزایم، قابلیت هضم پروتئین و میزان AME را در جیره¬های حاوی گندم و کنجاله کلزا، به طور معنی¬داری افزایش داد (05/0p<). افزودن ناتوزایم، تنها باعث افزایش معنی¬دار در تعداد بیفیدوباکتریوم¬های جوجه-های تغذیه شده با تیمار حاوی گندم و کنجاله کلزا شد(05/0p<). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از آنزیم ناتوزایم پلاس در جیره¬های حاوی گندم و کنجاله کلزا، با کاهش ویسکوزیته محتویات روده و افزایش ابعاد خمل¬های روده باریک، باعث بهبود قابلیت هضم و افزایش جذب مواد مغذی شده و بر عملکرد جوجه¬های گوشتی اثر مثبت دارد. واژه های کلیدی: ناتوزایم پلاس، جوجه گوشتی، عملکرد، کنجاله کلزا، گندم
- Abstract
- This study was carried out to investigate the effects of Natuzyme Plus in diets containing wheat and canola meal on AME and Protein digestibility, intestinal morphology characteristics, intestinal viscosity, bacterial growth of Lactobacillus and Bifidobacterium in caeca and broiler performance. For this, 336 one-day old Arbor Acres broiler chicks were used in 6 treatments, with 4 replicates and 14 birds per each replicate in a completely randomized design. Natuzyme 300 g/ton added to of: soy-corn based diet (control); diet containing 30% wheat and diet containing 20? wheat +10? canola. All diets met the National Research Council (NRC, 1994) recommendations. Body weight gain and feed intake, vere recorded weekly. Results showed that Natuzyme supplemented diet containing wheat and canola meal increased significantly feed intake and weight gain at starter and overall rearing period (P<0.01). Natuzyme Plus in diets reduced significantly the relative weight of digestive organs. Enzyme preparation reduced digesta viscosity in the ileum of 21-day-old broiler chickens (P<0.05). At starter, enzyme supplementation diet containing wheat or wheat and canola meal increased AME and protein digestibility, significantly (p<0.05). The addition of Natuzyme to the diets significantly increased villus height. Natuzyme had significant effect only on Bifidobacterium numbers in the chicks of fed with wheat and canola meal. The results of this study indicate that the performance of broiler chickens fed to diets containing wheat or canola meal could be improve by supplementing with Natuzyme plus preparations. Key words: Natuzyme Plus, Broiler, Performance, canola meal, wheat