عنوان پایاننامه
مطالعه اثر فیلم های بر پایه پلی لاکتیک اسید حاوی اسانس آویشن شیرازی، عصاره اتانولی بره موم و نانو ذرات سلولز بر میزان نگهداری کالباس بسته بندی شده در شرایط خلاء
- رشته تحصیلی
- بهداشت مواد غذایی
- مقطع تحصیلی
- دکتری تخصصی PhD
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 746 ت;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 746 ت;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 81722;کتابخانه دانشکده دامپزشکی شماره ثبت: 746 ت;کتابخانه دانشکده دامپزشکی - مخزن مرد آباد شماره ثبت: 746 ت;
- تاریخ دفاع
- ۰۲ مهر ۱۳۹۶
- دانشجو
- محمدرضا رضائی گلستانی
- استاد راهنما
- علی میثاقی, علی خنجری
- چکیده
- زیست تخریب پذیری و فعالیت ضد میکروبی مواد بستهبندی مواد غذایی از مهمترین پارامترهای صنایع مدرن بستهبندی مواد غذایی به شمار میآیند. برای توسعه و ارتقاء فیلمهای پلی لاکتیک اسید به نانوکامپوزیتهای فعال، غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی، عصاره اتانولی برهموم و نانوسلولز به کمک روش کستینگ به پلیمر اضافه گردید ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی فیلمهای حاصل با کمک تستهای استاندارد اندازهگیری و تعیین شدند. در مرحله دوم، اثرات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی فیلمها در تماس مستقیم با برشهای کالباس بستهبندی شده در خلاء در طول 50 روز نگهداری در دمای 4درجه سلسیوس مورد بررسی قرار گرفت. اضافه شدن اسانس آویشن شیرازی و عصاره برهموم به فیلمها آنها را به فیلمهایی همزمان نفوذپذیرتر و با انعطاف بیشتر تبدیل کرد. علاوه بر این، حضور نانوسلولز در ساختار فیلمها تقریبا تمامی فاکتورهای مکانیکی مورد آزمایش از جمله مقاومت کششی و مدول الاستیک را بهبود بخشید. نتایج آزمون نفوذ پذیری فیلمها به بخار آب نشان داد که ادغام 0/5 درصد (حجم/حجم) اسانس آویشن به محلول اولیه فیلمها نفوذپذیری آنها را در مقایسه با فیلم پلی لاکتیک اسید خالص کاهش داد. بر اساس ارزیابیهای میکروبی، شیمیایی و حسی کالباسهای مورد مطالعه، تمامی فیلمهای حاوی اسانس آویشن شیرازی (1 درصد حجم/حجم در محلول اولیه) و عصاره اتانولی برهموم عمر ماندگاری محصول را به بیش از 40 روز افزایش دادند. در میان فیلمهای فعال مختلف تولید شده در مطالعه حاضر، تمامی فیلمهای پلیلاکتیک اسید حاوی اسانس آویشن ظرفیت مناسبی برای محدود کردن رشد جمعیت میکروبی در کالباسها نشان دادند. همچنین فعالیت ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی سینرژیستی بین اسانس آویشن و عصاره برهموم مشاهده شد، که بیشترین اثرات ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی مربوط به کامپوزیتهای حاوی غلظت بالاتر از اسانس (1 درصد حجم/حجم) به همراه عصاره برهموم (2 درصد حجم/حجم) بود. بر اساس نتایج این مطالعه و سایر مطالعات مشابه، پلی مر زیست تخریب پذیر پلی لاکتیک اسید میتواند به عنوان یک پلیمر پایه مطلوب برای طراحی و توسعه فیلمهای ضد میکروبی نوین مخصوصاً در ترکیب با اسانسهای ضدمیکروبی گیاهی مطرح باشد.
- Abstract
- Biodegradability and antimicrobial activity of food packaging materials are among the most important parameters of the modern food packaging industry. For development of poly-lactic acid films to active nanocomposites, various concentrations of Zataria Multiflora Bioss. essential oil (ZME), propolis ethanolic extract and nanocellulose were added to the polymer using the solvent casting method. Physical and mechanical properties of the films were measured using standard tests. In the second step, the antimicrobial and antioxidant effects of the films were evaluated in direct contact with sausage slices packed in vacuum condition during 50 days of storage at 4 ° C. The addition of the ZME and propolis extract to the films made them more permeable and more flexible simontanously. In addition, the presence of nanocellulose in the film structure improved almost all the mechanical parameters tested, including tensile strength and elastic modulus. The water vapour permeability results of the composites showed that the integration of 0.5% (v/v) of (ZME) into the initial solution of the films reduced their permeability compared to neat PLA film. According to the microbiological, chemical and sensory evaluation of the studied sausages, all films containing ZME (1% v/v in the initial solution) and ethanolic extract increased the shelf-life of the product for more than 40 days. Among the various active films produced in the present study, all PLA films containing the essential oil showed a good capacity to limit the growth of the microbial population in the sausages. Antimicrobial and synergistic antioxidant activity was also observed between ZME and the extract. The most anti-bacterial and antioxidant effects were related to composites containing higher concentration of the ZME (1 %v/v) and extract (2%v/v). According to the results of this study and other similar studies, biodegradable poly-lactic acid polymer can be considered as an ideal base polymer for development of novel antimicrobial films, especially in combination with antimicrobial herbal essential oils. Keywords: Poly-lactic acid, Packaging film, Bioactive agent, Sausage, Nanocellulose