عنوان پایاننامه
تاثیر ۱۶ هفته تمرین استقامتی با رژیم غذایی پر چرب بر سطوح پلاسمایی آمیلین و اینترلوکین ۶ رت های نر ویستار
- رشته تحصیلی
- تربیت بدنی و علوم ورزشی - فیزیولوژیورزشی
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی شماره ثبت: 862;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 53782
- تاریخ دفاع
- ۰۸ اسفند ۱۳۹۰
- دانشجو
- فرزانه ملکی
- استاد راهنما
- محمدرضا کردی
- چکیده
- هدف این پژوهش، بررسی تأثیر 16 هفته تمرین استقامتی با رژیم غذایی پرچرب بر وزن و سطوح پلاسمایی آمیلین و IL-6 رتهای نر ویستار بود. نمونه های پژوهش 24 سر رت نر نژاد ویستار جوان، با دامنه سنی 50 تا 60 روز و میانگین وزنی 10±160 گرم بودند. از هشت سر رت در همان ابتدای شروع پروتکل، برای اندازه گیری مقادیر پایه خونگیری شد. 16 رت دیگر به دو گروه 8 تایی شامل یک گروه کنترل و یک گروه تمرین استقامتی تقسیم شدند. رژیم غذایی در دسترس پرچرب، شامل 60 درصد انرژی دریافتی از چربی (مشتق شده از روغن سویا)، 16 درصد انرژی دریافتی از پروتئین و 24 درصد انرژی دریافتی از کربوهیدرات بود. رت های گروه تمرینی 5 روز در هفته (شنبه تا چهارشنبه) به مدت شانزده هفته روی تردمیل دویدند. پروتکل شامل 5 روز آشناسازی حیوان با محیط و دستگاه تردمیل با 10 دقیقه دویدن با سرعت 15 متر در دقیقه و شیب صفر درصد بود. به صورت هفتگی، 10 دقیقه به مدت تمرین و 5 متر در دقیقه به سرعت اضافه شد، تا به مدت 50 دقیقه و سرعت 25 متر در دقیقه رسید. پروتکل تا هفته سوم تکمیل شد و به مدت 13 هفته دیگر با همین روال ادامه داشت. در انتهای هر برنامه تمرینی، برای سرد نمودن آزمودنی ها سرعت دستگاه به آرامی تا حدی کاسته شد که به حدود 10 متر در دقیقه رسید. همچنین در ابتدای هر جلسه گرم کردن آزمودنی ها به مدت 3 دقیقه با سرعت 8 متر در دقیقه صورت گرفت، سپس هر دقیقه به سرعت دستگاه 2 متر در دقیقه و در بخش آخر 3 متر در دقیقه افزوده شد تا به سرعت مورد نظر رسید. مدت مرحله سرد کردن در حدود 5 دقیقه طول کشید. خونگیری، در حالت ناشتا (12 ساعت) و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین صورت گرفت. از تی مستقل برای بررسی تفاوت تغییرات هر یک از شاخص ها در دو گروه استفاده گردید. سطح معنی داری (آلفا) 05/0 در نظر گرفته شد. همچنین برای تعیین ارتباط بین دو متغیر، از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. تجزیه و تحلیل نتایج تفاوت معنی داری در میانگین آمیلین (002/0=P)، اینترلوکین 6 (039/0=P) و وزن (00/0=P) گروه کنترل و تمرین پس از 16 هفته تمرین نشان داد و مقادیر به دست آمده در گروه تمرین، پایین تر بود. پس از 16 هفته، ارتباط تغییرات آمیلین و وزن معنی دار بود (00/0 = P ، 777/0= r) ولی بین تغییرات آمیلین و اینترلوکین 6 (11/0=P ، 41/0 = r) همچنین اینترلوکین 6 و وزن (86/0 = P ، 443/0= r) ارتباط معنی داری وجود نداشت.
- Abstract
- The purpose of the study was to determine the effects of 16 weeks of endurance training with high-fat diet on weight and amylin and IL-6 plasma levels of male Wistar rats. A total of 24 young male Wistar rats ranging in age 50 to 60 days (weight 160±10 g) were used. At the beginning of the protocol, to measure baseline values, blood was collected from 8 rats.16 rats divided into control group (n=8) and training group (n=8). High-fat diet with ad libitum access was contained 60% energy from fat (derived from soybean oil), 16% energy from protein and 24% energy from carbohydrates. Training Group ran on a treadmill for 5 days per week (Saturday to Wednesday) for 16 weeks. Familiarization with the treadmill was maintained in the animals by having each rat run on the treadmill (0% grade) 10 min/day, 5 days at a speed of 15 m/min. Running time was extended 10 min and speed was added 5 m/min each week until reached 50 min and 25 m/min. Initially, subjects performed warm up for 3 min with speed 8 m/min and cool down for 5 min with speed 10 m/min. after a rest period of 24 h after the last training session fasted blood sample was collected. Independent t-test was used to compare difference between two groups. the 0.05 level of significance was considered. Pearson correlation coefficient was used to determine the relations between two variables. Amylin (P=0.02), interleukin-6 (P=0.039) and weight (P=0.00) were significantly lower in training group in comparison with control group. After 16 weeks, there was significant relationship between amylin and weight changes (P=0.00, r=0.777), but there was no significant relationship between amylin and interleukin-6 changes (P=0.11, r=0.41), and interleukin-6 and weight changes (P=0.86, r=0.443).