عنوان پایاننامه
بررسی اثرات سطوح مختلف لایزین و منبع امگا ۳ در جیره بر عملکرد و خصوصیات کیفی لاشه جوجه های گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 622;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 55105
- تاریخ دفاع
- ۱۰ اسفند ۱۳۹۰
- دانشجو
- علی کیانی
- استاد راهنما
- سیدداود شریفی
- چکیده
- چکیده اثرات سطوح مختلف لایزین و روغن کانولا بر عملکرد، صفات بیوشیمیایی خون، تعداد گلبول¬های سفید خون، اجزای لاشه، صفات کیفی گوشت، پروفایل اسید¬های چرب و حساسیت به اکسیداسیون با استفاده از 240 قطعه (با نسبت مساوی از جنس نر و ماده) جوجه گوشتی سویه تجاری راس در یک آزمایش فاکتوریل(2×3) با دو سطح لایزین(سطح پیشنهادی نژاد راس و 25% بالاتر از سطح پیشنهادی راس) و سه سطح روغن کانولا(یک، سه و پنج درصد) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار مورد بررسی قرار گرفت. افزایش وزن و میزان خوراک مصرفی در دوره¬های آغازین(صفر تا 10 روزگی)، رشد(11 تا 24 روزگی) و پایانی(25 تا42 روزگی) اندازه¬گیری و ضریب تبدیل محاسبه گردید. در 35 روزگی از هر تکرار دو پرنده انتخاب و پس از خونگیری، صفات بیوشیمیایی خون و فراوانی انواع گلبول¬های سفید اندازه¬گیری شدند. در 42 روزگی، 2پرنده از هر تکرار کشتار شدند و وزن لاشه، سینه و ران و اندام¬های داخلی اندازه¬گیری شد. نمونه¬های گوشت سینه از نظر مقدار چربی، پروتئین و پروفایل اسید¬های چرب آزمایش شدند. نتایج نشان داد که جوجه های که جیره های حاوی 5 درصد روغن کانولا دریافت کنند رشد بیشتری داشتند(05/0>P). اثر سطوح مختلف لایزین بر عملکرد جوجه های گوشتی در کل دوره معنی دار نبود. اثر متقابل روغن کانولا× لایزین بر عملکرد معنی دار نبود. با افزایش سطح روغن در جیره بازده لاشه کاهش یافت، ولی تفاوت آن معنی¬دار نبود. چربی محوطه بطنی با افزایش سطح چربی کاهش یافت و بالاترین درصد چربی شکمی را پرندگان تغذیه شده با جیره¬های حاوی یک درصد روغن را داشتند(05/0p<). بالاترین بازده سینه مربوط به پرندگان تغذیه شده با جیره¬های حاوی پنج درصد روغن بود و از این نظر با سطوح دیگر تفاوت معنی¬داری داشت(05/0p<). پرندگانی که جیره¬های حاوی پنج درصد روغن و سطح بالاتر لایزین را دریافت کرده بودند بالاترین میزان تری¬گلیسرید را در سرم خود داشتند. در گوشت پرندگانی که جیره¬های حاوی پنج درصد روغن دریافت کرده بودند محتوای اسید مریستیک و اولئیک بالاتر بود. تغذیه جوجه¬ها با جیره¬های سه و پنج درصد روغن کانولا، محتوای اسید لینولنیک را افزایش داد ولی موجب کاهش میزان اسید آراشیدونیک گوشت شد (05/0p<). محتوای اسید میریستیک در گوشت پرندگانی که جیره¬ حاوی پنج درصد روغن کانولا و لایزین سطح بالاتر را دریافت کرده بودند، بیشتر بود(05/0p<). میزان مالوند آلدهید تولید شده در در زمان 150 دقیقه بعد از القای اکسیداسیون در گوشت پرندگانی که جیره¬های حاوی سه درصد روغن + لایزین سطح پیشنهادی و پنج درصد روغن + 25% بالاتر از سطح پیشنهادی دریافت کردند، بیشتر از پرندگان سایر تیمارها بود. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که استفاده از روغن کانولا تا سطح پنج درصد و لایزین بالاتر از نیاز(25 درصد) در جیره جوجه¬های گوشتی موجب بهبود عملکرد رشد، بازده لاشه و سینه و افزایش ذخیره اسیدهای چرب امگا3 در گوشت سینه می¬شود. واژه¬های کلیدی: اسید چرب امگا3، جوجه های گوشتی، روغن کانولا، لایزین
- Abstract
- Abstract This experiment was carried out to investigate the effects of graded level of lysine and canola oil in diets on carcass characteristics, biochemical traits, immune system, meat quality and growth performance in broilers chicks. A total of 240 day old Ross broiler chicks were used in a 3×2 factorial arrangement with canola oil (1, 3 and 5%) and lysine(recommended and 25% higher than the recommended) in completely randomized design with 4 replicates and 10 birds per each. Body weight and feed intake were recorded at starter (0-10 d), grower (11-24d) and finisher (24-42d) and feed conversion ratio were calculated. At 35 of age, two birds of each replicate were selected and the sample of blood were taken and assayed for biochemical parameters and immune system. At 42 d of age, two birds of each replicate were selected and were slaughtered and carcass yield, the weight of breast, thigh and internal organs were measured. Samples of meat were prepared and analyzed for ether extract, protein and fatty acid profile. The results showed that the birds fed diets containing 5% canola oil were heavier than those of birds fed on other diets(P<0.05). The dietary lysine had significant effect on feed intake and diets with 25% lysine higher than recommended, increased feed intake, significantly (P<0.05). The canola oil × lysine interaction effects on performance were not significant. Carcass yield was decreased by increasing canola oil in diets, numerically. The relative abdominal fat weight decreased by increasing the levels of canola oil in diets and birds fed on diets containing one present of oil had the lowest abdominal fat(P<0.05). The breast yield was higher in birds that fed on 5% canola oil diets (P<0.05). The triglycerides in serum of birds fed 5 % canola oil + high lysine diets were highest among all experimental birds. Among all treatment birds, those fed diets containing 5 % canola oil had the highest meristic acid and oleic acid content in their meat. Broilers fed diets containing 3 or 5% canola oil possessed the higher content of linolenic acid and lower content of arachidonic acid in their meat(P<0.05). Birds fed on 5% canola oil + high lysine diets had the higher content of meristic acid in meat (P<0.05). The amount of malondialdehyde in meat at 150 min after induced oxidation, were higher in meat of birds fed on 3% canola oil + recommended lysine or 5%canola oil+ high lysine(P<0.05). The results of the present experiment indicated that the diets containing canola oil (5%) and lysine at 25% higher than requirement, improve the growth performance, carcass and breast yield of broiler, and increase the accumulation of Omeg-3 fatty acids in breast meat. Key words: Omeg-3 fatty acid, Broiler, Canola oil, Lysine