عنوان پایان‌نامه

ارزیابی و انتخاب پروژ های توسعه ای فولاد با استفاده از رویکرد ترکیبی تئوری سیستم های خاکستری تئوری مجموعه های مبهم و برنامه ریزی آرمانی صفر و یک




    رشته تحصیلی
    مدیریت صنعتی - تولید
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52102
    تاریخ دفاع
    ۳۰ بهمن ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    حسین صفری

    سازمان های توسعه ای براساس ماموریت خود و برای دستیابی به اهداف بلند مدت تعریف شده، اقدام به تعریف پروژه های توسعه ای متعدد می نمایند. محدودیت منابع موجب می شود که سازمان ها نتوانند بر روی تمامی پروژه ها سرمایه گذاری کرده بنابراین نیاز است که پس از ارزیابی، یک مجموعه از مناسب ترین آن ها را انتخاب نمایند. مطالعات فنی و اقتصادی که در مورد پروژه ها صورت می گیرد به ارزیابی پروژه ها از دیدگاه فنی و اقتصادی می پردازد. برای انجام ارزیابی دقیق تر پروژه ها، علاوه بر انجام مطالعات فنی و اقتصادی نیاز به استفاده از روش ها و تکنیک های دیگری است که بتواند پروژه های توسعه ای مختلف را بر اساس ماهیت و نوع پروژه و به صورت تخصصی تر ارزیابی نماید. این کار مستلزم استفاده از نظرات خبرگان و متخصصان مربوطه می باشد. از آنجا که در بسیاری از مواقع قضاوت های تصمیم گیرندگان در امر ارزیابی همراه با عدم اطمینان بوده و نمی توان این قضاوت ها را با مقادیر عددی و به صورت دقیق بیان نمود، بکارگیری روش هایی که بتواند ابهام موجود در قضاوت های انسانی را به شکلی دقیق و مناسب لحاظ کند، بسیار مطلوب خواهد بود. لذا در این پژوهش از تئوری سیستم های خاکستری در کنار تئوری مجموعه های مبهم استفاده شده است. روش کار به این صورت می باشد که ابتدا شاخص های مناسب برای ارزیابی پروژه های توسعه ای فولاد استخراج و با استفاده از تئوری خاکستری به تعیین وزن برای آن ها پرداخته می شود سپس فرایند ارزیابی پروژه ها بر اساس شاخص های کیفی و با بکارگیری رویکرد تصمیم گیری مبتنی بر مجموعه های مبهم اجرا می شود. نتایج به دست آمده از فرایند در قالب یک محدودیت به مدل آرمانی صفر و یک اضافه شده و در نهایت مدل آرمانی با در نظر گرفتن این محدویت و محدودیت های مربوط به شاخص های کمی به انتخاب پروژه های ارجح می پردازد.
    Abstract
    Development organizations define various development projects according to their mission for achieving long term goals. Organizations can not invest in all projects due to resource constraint so they assess the projects to choose a set of most appropriate ones. Technical and economic studies assesses projects according to technical and economic aspects. For more accurate evaluation of projects in addition to technical and economic studies, need to use other methods and techniques to assess various development projects based on the nature and type and provide more specialized assessment. This requires the judgement of specialists and experts. Whereas in many cases, judgement of decision makers in evaluation has some uncertainty, so the judgement can not be expressed with the exact numerical values. methods that take into account the ambiguity in human judgement, accurately and appropriately would be very desireable so in this study grey systems theory with vague sets theory are used.The procedure is like this, first appropriate indices for evaluation of development projects of steel is extracted and the weights are determined by using grey theory, then the evaluation process according to qualitative indices is executed by using decision making approach based on vague sets. The results of the process is added to ZOGP in the form of a constraint and finally, the ZOGP selects the best projects by considering this constraint and constraint of quantitative indices.