عنوان پایان‌نامه

ارزیابی هوشمندانه بلوغ سازمانی در پیاده سازی مدیریت دانش



    دانشجو در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارزیابی هوشمندانه بلوغ سازمانی در پیاده سازی مدیریت دانش" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 56137
    تاریخ دفاع
    ۱۶ اسفند ۱۳۹۰
    دانشجو
    نیما سرابی
    استاد راهنما
    علی محقر

    در عصر کنونی که به عصر "اطلاعات و دانش" موسوم شده است بزرگترین شرکت های دنیا، برتری اصلی خود را نه در دارایی های عمرانی و مالی و حتی بازار های بزرگ، بلکه به وسیله سرمایه دانشی خود کسب نموده اند. این مسئله منجر به خلق مفهوم جدیدی تحت عنوان مدیریت دانش گردیده است. مدیریت دانش فرایندی است که به سازمان ها در شناسایی، انتخاب، سازماندهی، انتشار و انتقال اطلاعات مهم و مهارت هایی که بخشی از سابقه سازمان هستند و عموماً به صورت ساختار نیافته در سازمان وجود دارند، یاری می رساند. امروزه سازمان ها به دنبال تعریف یک سیستم مدیریت دانش مناسب و اداره آن به یک روش کارساز هستند. اما اجرای موفق مدیریت دانش نیازمند اطلاع سازمان از وضعیت کنونی خود، شناسایی عوامل کلیدی موفقیت و شناخت روابط بین این عوامل می باشد تا از این طریق برنامه ریزی های لازم را در جهت بهبود این سیستم در سازمان اتخاذ کند. عوامل کیلیدی مؤفقیت عبارتند از مشخصه ها، شرایط و متغیرهایی که اگر درست مدیریت شوند می توانند به مقدار قابل ملاحظه ای شانس اجرای پروژه ها را بهبود بخشند. در این تحقیق سعی شده است پس از شناسایی مهمترین عوامل کلیدی موفقیت در اجرای مدیریت دانش از طریق مرور ادبیات، رابطه بین این عوامل با یکدیگر نیز از طریق روش نقشه های شناختی فازی مورد بررسی قرار گرفته و روابط میان آن ها استخراج گردد. در مدل های نقشه های شناختی فازی تجارب انباشته افراد با دانش موجود در حوزه ای که مدل برای آن ترسیم شده است یکپارچه می شود و بر مبنای آن ها روابط میان عوامل تشلیل دهنده نظام به وجود می آید. در این تحقیق با استفاده از این روش و استفاده از خبرگان این امر در صدد مشخص کردن میزان تأثیر هر یک از این عوامل بر عوامل دیگر هستیم. سپس با استفاده از ارتباطات به دست آمده و روش ANP اهمیت هر یک از عوامل و شاخص ها را تعیین می کنیم. در نهایت با استفاده ازاطلاعات جمع آوری شده و ارزیابی سازمان در خصوص هر یک از این عوامل، وضعیت کنونی سازمان با استفاده از یکی از مدل های بلوغ موجود در این زمینه مشخص شده و پیشنهاداتی در خصوص بهبود این وضعیت ارائه می گردد. این تحقیق می تواند کمک بزرگی به سازمان هایی باشد که قصد پیاده سازی مدیریت دانش را دارند تا امکان مؤفقیت آن ها را در این امر به میزان قابل توجهی افزایش دهد
    Abstract
    In recent years, which is known as the age of “information & knowledge”, the greatest companies in the whole world have achieved their biggest success by their knowledge not by their wealth, property & not even by their markets. This has created a new concept which is called “Knowledge Management”. Knowledge management is a process which help organizations to identify, choose, organize, publish and transfer information and skills which are part of these organizations background. Nowadays companies & organizations try to define and run an appropriate knowledge management in an efficient way. To make a proper plan to develop knowledge management, information about current statues, identification of critical success factors and the relation between them isquite necessary. Critical success factors include indexes, situation and variables, if these factors manage well the chance of implementing project successfully will increase. In this paper following to identifying the most important success factors in implementation of knowledge management by analyzing literatures we tried to find relationships between them by using fuzzy cognitive maps. In fuzzy cognitive maps people’s experience will be added to existing knowledge of defined model area in order to define relationships between constituent elements of system. In this paper by using this technic and knowledge of experts in this area we tried to define the effect of each element on others and then determining the importance of each factor by equations and ANP method. At last by evaluating organization and using gathered information current status of the organization will be defined by one of the maturity models and also Some suggestions for improving the status will be provided. This paper is a good help to those organizations which want to implement knowledge management.