عنوان پایان‌نامه

بررسی میزان هیومیک اسید بر خواص کمی و کیفی گندم رقم زاکروس در تهران و لرستان



    دانشجو در تاریخ ۰۶ اسفند ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی میزان هیومیک اسید بر خواص کمی و کیفی گندم رقم زاکروس در تهران و لرستان" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 53372;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 594
    تاریخ دفاع
    ۰۶ اسفند ۱۳۹۰

    این تحقیق به‌منظور بررسی تیمارهای مختلف هیومیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد و برخی صفات کیفی گندم نان، رقم زاگرس در دو منطقه تهران (پاکدشت) و لرستان (کوهدشت) آزمایشی در سال زراعی 89-88 بصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارهای مورد بررسی در این آزمایش شامل، سطوح مختلف غلطت هیومیک اسید (H)، زمان¬های مختلف مصرف هیومیک اسید (T) و نوع مصرف هیومیک اسید (U) بودند. در تجزیه مرکب بین دو منطقه کوهدشت و تهران تیمار سطوح غلطت هیومیک اسید بر ارتفاع بوته، طول سنبله، وزن هزار دانه، تعداد دانه در سنبله، زیس¬توده، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک، نشاسته و پروتئین در سطح یک درصد و اما بر صفات تعداد سنبله در متر مربع، شاخص برداشت اثر معنی¬داری نداشت. همچنین تیمار زمان مصرف هیومیک اسید بر وزن هزار دانه، عملکرد دانه، عملکرد بیولوژیک و پروتئین در سطح یک درصد اما بر صفات ارتفاع بوته، طول سنبله، تعداد دانه در سنبله، تعداد سنبله در متر مربع، زیس¬توده، شاخص برداشت و نشاسته اثر معنی¬داری نداشت، البته تیمار نوع مصرف هیومیک اسید بر وزن هزار دانه و نشاسته در سطح یک درصد و بر عملکرد دانه، در سطح پنج درصد اثر معنی¬داری نشان داد اما روی صفات ارتفاع بوته، طول سنبله، دانه در سنبله، تعداد سنبله در متر مربع، زیس¬توده، عملکرد بیولوژیک، شاخص برداشت و نشاسته اثر معنی¬داری نشان نداد. با توجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق اینطور به نظر می¬رسد که برای تولید حداکثر عملکرد گندم رقم زاگرس با استفاده از هیومیک اسید، بهتر است از مقدار 6 کیلوگرم در هکتار هیومیک اسید در زمان خوشه¬دهی و بصورت محلول¬پاشی استفاده کرد. در بین دو منطقه تهران (پاکدشت) و لرستان (کوهدشت) نیز منطقه کوهدشت شرایط مساعدتری برای استفاده از هیومیک اسید برای حصول عملکرد بیشتر گندم را نشان داد. کلمات کلیدی: گندم، هیومیک اسید، عملکرد و اجزاء عملکرد دانه، پروتئین، نشاسته
    Abstract
    This study reviews the various treatments Hiuomic acid on yield , yield components and quality traits of bread wheat Zagros region in Tehran (Pakdasht) and Lorestan (Kuhdasht) 89-88 as a test crop in a factorial experiment in randomized complete block design with three replications. in this experiment Treatments included, different levels Hiuomic acid concentration (H), time of consumption (T) and type of Hiuomic acid (U) respectively. Analysis between the two treatments in the regions , Tehran and Kuhdasht, the levels of Hiuomic acid concentration , Plant height, spike length, grain weight, grain number per spike, the usual mass, grain yield, biological yield, starch and protein was significant (1%), characteristics of the number of spikes per square meter and harvest index had no significant effect.Also the time of usage significant (1%) effect on grain weight, grain yield, biological yield and protein level, but on a percentage of plant height, spike length, number of grains per spike, spike number per square meter, the usual mass, harvest index and starch had no significant effect.The consumption treatment showed significant on grain weight and starch (1%) and grain yield (5%), but plant height, spike length, grains per spike, spike number per square meter, the usual mass, biological yield, harvest index and starch showed no significant effect.According to the results of this study it appears that to produce the maximum yield of wheat cultivar Zagros , by using of Hiuomic acid is better used 6 kg Hiuomic acid per hectare in the flowering (heading) and spraying.Between the two regions , Tehran (Pakdasht) and Lorestan (Kuhdasht) , Kuhdasht showed the favorable conditions for to achieve greater performance with using Hiuomic acid. Keywords: wheat, Hiuomic acid, yield and yield components, protein, starch