عنوان پایان‌نامه

ارائه چارچوبی جهت انتخاب تکنولوژی در شرکت صنایع کارتن غدیر



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۸۸ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "ارائه چارچوبی جهت انتخاب تکنولوژی در شرکت صنایع کارتن غدیر" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت صنعتی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 42505
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۸۸

    با پیچیده شدن وتنوع تکنولوژی های گوناگون و همچنین متنوع شدن نیاز ها، نگرش اقتضایی به مقوله تکنولوژی اهمیت دوچندانی یافته است. در قرن نوزدهم میلادی، که تب استفاده از تکنولوژی های روز و پیشرفته بالا گرفته بود، شخصی به نام شوماخر برای اولین بار ایده تناسب تکنولوژی را مطرح ساخت و به بررسی تکنولوژی هایی پرداخت که گرچه در حد متوسط قرار داشتند، ولی با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگی خاص مناسب بودند. وی با این ایده به گسترش تکنولوژی هایی پرداخت که گرچه به لحاظ منحنی عمر در منطقه زوال بودند، ولی در بعضی مناطق محروم، حکم نوشدارو را داشتند. پس از آن و با پیشرفت های چشمگیر در علم و تکنولوژی، ایده تناسب تکنولوژی با نیاز ها و محیط داخلی و خارجی سازمان اهمیت فراوانی یافت به نحوی که انتخاب تکنولوژی به تصمیم گیری پیچیده ای تبدیل شد که نیازمند مشارکت تمامی افراد سازمان بود. امروزه، انتخاب، تامین و انتقال تکنولوژی به سراسر سازمان را درگیر ساخته، و این موضوع را به نوعی تصمیم گیری گروهی بدل ساخته است. این امر باعث شده تا پژوهشگران مختلف، هر یک به زعم خود به بررسی این موضوع پرداخته و راهکار های خاصی را برای انتخاب اصلح در بین تکنولوژی های موجود بپردازند که در بخش ادبیات تحقیق به چند نمونه از این راهکار ها پرداخته شده است. در این تحقیق سعی شده است تا تلفیق چند مفهوم، و بر پایه تصمیم گیری چند شاخصه، چارچوبی برای ارزیابی و رده بندی گزینه های تکنولوژی پرداخته شود. بدین ترتیب که در مرحله اول با انتخاب خبرگان، به تصمیم هر یک از آنها وزن اختصاص یافته است، مساله ای که در مطالعات دیگر کمتر بدان توجه شده است. این امر بدان جهت اهمیت دارد که میزان اهمیت تصمیم خبرگان با توجه به میزان تحصیلات، تجربه و تخصص متفاوت است. در مرحله بعد با توجه به اهداف و استراتژی های مورد نظر مدیریت به تبیین دقیق هدف، در انتخاب تکنولوژی می پردازد. سپس به شناسایی گزینه ها از طریق روش های مختلف پرداخته می شود. برای سیستم ارزیابی در این چارچوب از یک روش دو مرحله ای بهره گرفته شده است. در مرحله اول مدیریت سازمان بر اساس خطوط قرمز اساسی محدودیت های اساسی برای آن سازمان مشخص می کند و در حقیقت گزینه هایی که از این خطوط قرمز پا را فراتر می نهند را حذف می کند. و اما در مرحله دوم به رده بندی گزینه هایی پرداخته می شود، که از فیلتر اول عبور کرده اند. شاخص ها و وزن دهی آنها در مرحله دوم با نظر سنجی از خبرگان انجام می شود، و در نهایت رده بندی گزینه ها با توجه به امتیازات و اوزان اختصاص یافته، با یک متد تصمیم گیری چند شاخصه به نام MAPPAC و با استفاده از نرم افزاری به نام SANNA انجام می شود.
    Abstract
    Regarding to today’s variety and complexity of technologies, and also diversity of needs, attitudes to technology selection issue has changed. Also with dramatic advances in science and technology appropriateness of technology regarding to the needs of internal and external environment has becomes important recently. so that the technology has become a complex decision that requires the participation of all people of an organization. Today, selection, supply and transfer of technology in organization has become such a type of group decision-making problem. The study is tries to combine several concepts and several indexes base on decision making, and presenting a framework for assessment and classification of the technology options. Thus at the first stage suitable experts for technology selection have been selected. Then base on desired goals and strategies purposes of technology selection has defined. Then alternatives has defined trough various methods. This framework contains a double layer assessment method. At the first layer some alternatives eliminated regarding to some critical limitations that had defined by the management of the organization. But at the second layer remaining alternatives ranked by the criteria and their weights that had defined by the experts and using MAPPAC multiple criterion decision making method and also using SANNA software.