عنوان پایان‌نامه

بررسی میزان آمادگی شرکتهای تولیدکننده نرم‌افزار در صنعت IT ایران برای پیاده‌سازی دورکاری



    دانشجو در تاریخ ۱۵ اسفند ۱۳۹۰ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "بررسی میزان آمادگی شرکتهای تولیدکننده نرم‌افزار در صنعت IT ایران برای پیاده‌سازی دورکاری" را دفاع نموده است.


    رشته تحصیلی
    مدیریت اجرایی
    مقطع تحصیلی
    کارشناسی ارشد
    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52283
    تاریخ دفاع
    ۱۵ اسفند ۱۳۹۰
    استاد راهنما
    امیر مانیان

    دورکاری رویکردی مفید و اثربخش است که در دنیا به عنوان یک جایگزین مناسب برای افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها، کاهش آلودگی، کاهش رفت و آمد و هماهنگی بین ساعات زندگی و کار مورد توجه قرار گرفته است. همچنین مزیت هایی چون برابری شهروندان (از نظر جنس، نژاد، مذهب، شرایط جسمی و ... )، گسترش ارتباطات، کمک به رفع تبعیض و بی عدالتی های اجتماعی و شغلی باعث گردیده تا ملت ها اهمیت ویژه ای برای توسعه دورکاری در دنیا قائل شوند. پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان آمادگی شرکت های تولیدکننده نرم افزار در صنعت IT ایران به منظور پیاده سازی دورکاری انجام شده است. نوع تحقیق بر اساس هدف کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده‌ها توصیفی می‌باشد. به منظور بررسی موضوع چهار شاخص تناسب شغل با دورکاری، زیرساخت های فنی، مدیریتی و منابع انسانی طی دو پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفته است. در پرسشنامه اول میزان اهمیت فاکتورهای تعیین شده در هر یک از چهار شاخص مذکور سنجیده و سپس توسط پرسشنامه دوم وضعیت شرکت های تولیدکننده نرم افزار که از وزارت صنایع و معادن مجوز فعالیت دارند بررسی شد که بدین ترتیب امتیاز هر زیرساخت مشخص گردید. در نهایت با توجه به میزان اهمیتی که توسط خبرگان برای فاکتورهای هر یک چهار از شاخص اصلی تعیین شده بود، میزان اهمیت هر یک از شاخص های اصلی مشخص و با لحاظ نمودن امتیاز کسب شده در هر زیرساخت، امتیاز صنعت محاسبه گردید. بر اساس نتایج حاصل شده مشاغل موجود با کسب بیشترین میزان اهمیت در اجرای دورکاری تناسب لازم برای پیاده سازی دورکاری را دارا می باشند ضمن آنکه شرکت های مورد بررسی از حیث دسترسی به زیرساخت های فنی، مدیریتی و منابع انسانی به ترتیب با درجه اهمیت دوم، سوم و چهارم نیز آمادگی لازم را برای پیاده سازی دورکاری را دارند. در مجموع شرکت های تولید کننده نرم افزار در صنعت IT ایران آمادگی لازم برای پیاده سازی دورکاری را دارا می باشند. به طوریکه صنعت مورد بررسی امتیاز 999/2 را از حداکثر پنج و حداقل یک امتیاز به خود اختصاص داده که نشان دهنده آن است که سازمان ها در شرایطی کاملاً متوسط با اجرای راهبردهایی به منظور تقویت شاخص های مورد ارزیابی می توانند از مزایای انجام بخشی از فعالیت ها از راه دور بهره مند گردند که در این تحقیق به برخی از آنها اشاره شده است. واژگان کلیدی: دورکاری، آمادگی، صنعت IT
    Abstract
    Teleworking is a new form of felixble working that is used as an appropriative alternative for increasing productivity, reduction in travel time and pollution, work / home balance; can be introduced. This research aims to survey the readiness of software companies in IT industry of Iran for implementing Telework. for this purpose surveying 4 aspects “proportion of jobs to teleworking; Technical, employee and supervision characteristics” with 2 questionnaire. In the first one have surveyed the relative importance of factors .the second one have surveyed status of the industry and it’s point about mentioned factors. Finally compute the score of the industry in this field. The obtain results shows that there is not any reson to reject the readiness of software companies to implementing Telework.