عنوان پایاننامه
بررسی تاثیر سطوح مختلف کراتین منو هیدرات و سطح پروتئین جیره بر عملکرد و کیفیت لاشه جوجه های گوشتی
- رشته تحصیلی
- مهندسی کشاورزی - علوم دامی - تغذیه دام
- مقطع تحصیلی
- کارشناسی ارشد
- محل دفاع
- کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 571;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 52175
- تاریخ دفاع
- ۱۵ اسفند ۱۳۹۰
- دانشجو
- ارسلان نباتی
- استاد راهنما
- سیدداود شریفی
- چکیده
- این تحقیق به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف کراتین منوهیدرات و پروتئین جیره بر عملکرد و صفات کیفی گوشت در جوجه گوشتی انجام شد. از 320 قطعه جوجه گوشتی راس در یک آزمایش فاکتوریل 4×2 با دو سطح پروتئین (یک سطح طبق کاتالوگ سویه راس و سطح دیگر 10 درصد بالاتر) و چهار سطح کراتین منوهیدرات (صفر، 1/0، 3/0 و 5/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. خوراک مصرفی و افزایش وزن بدن به طور هفتگی اندازه گیری و ضریب تبدیل خوراک محاسبه شد. میزان مصرف و ابقاء نیتروژن و قابلیت هضم انرژی قابل متابولیسم ظاهری در سن 42-25 روزگی اندازه گیری شد. فراسنجه های خونی در 34 روزگی اندازه گیری شد و پایداری گوشت در برابر اکسیداسیون نیز تعیین گردید. نتایج نشان داد که مصرف جیرههای حاوی پروتئین بالاتر، بیشتر بود و افزایش وزن بالاتر و ضریب تبدیل بهتری موجب شدند (05/0 P?). با افزایش سطح کراتین منوهیدرات در جیره وزن زنده افزایش و ضریب تبدیل خوراک بهبود یافت (05/0 P?). انرژی قابل متابولیسم ظاهری جیره با افزایش سطح پروتئین و کراتین منوهیدرات در آن، افزایش یافت (05/0 P?). میزان ابقاء نیتروژن در پرندههای تغذیه شده با جیرههای حاوی سطح بالای پروتئین به همراه سطوح 3/0 و 5/0 درصد کراتین منوهیدرات بالاتر بود (05/0 P?). با افزایش مقدار پروتئین جیره وزن زنده، بازده لاشه، وزن نسبی کبد و سینه افزایش و چربی شکمی کاهش یافت (05/0 P?). افزایش سطح کراتین منوهیدرات در جیره وزن زنده، بازده لاشه و وزن نسبی سینه و ران را افزایش داد (05/0 P?). ظرفیت گوشت سینه و ران در نگهداری آب در پرندههای تغذیه شده با جیرههای حاوی سطح بالای پروتئین و سطوح 3/0 و 5/0 درصد کراتین منوهیدرات بالاتر بود (05/0 P?). pH گوشت سینه و ران و میزان تولید مالون دی آلدئید در گوشت سینه تحت تأثیر سطح پروتئین و کراتین منوهیدرات جیره قرار نگرفت. با افزایش مقدار پروتئین جیره، میزان اسید اوریک خون افزایش یافت (05/0 P?). غلظت کراتینین خون جوجههایی که در جیره خود کراتین منوهیدرات دریافت نمودند بالاتر از جوجههای تغذیه شده با جیره فاقد کراتین منوهیدرات بود (05/0 P?). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که تکمیل جیره جوجههای گوشتی با کراتین منوهیدرات موجب بهبود عملکرد و افزایش راندمان استفاده از انرژی و پروتئین جیره و کیفیت گوشت میشود. سطح بالاتر از نیاز پروتئین در جیره تأثیری بر اثر گذاری کراتین منوهیدرات بر عملکرد و صفات کیفی گوشت ندارد. مطالعات بیشتر در این خصوص ضروری است. واژگان کلیدی: جوجه گوشتی، عملکرد، کیفیت گوشت، کراتین منوهیدرات
- Abstract
- This experiment was conducted to investigate effects of different levels of creatine monohydrate and protein in diet on performance and meat quallity of broiler chickens. A total of 320 day old Ross broiler chicks were used in a 2×4 factorial arrangement of dietary treatments comprised two levels of protein (Ross recommendation and 10% higher than recommendation) and four levels of creatine monohydrate (0, 0.1, 0.3 and 0.5 % of diet) in a completely randomized design with four replicates and 10 chicks per each. Feed intake and body weight were measured weekly and feed conversion was calculated. Dietary apparent metabolizable energy and nitrogen retention were assayed at 25-42 d of age. Blood samples were taken at 34 day of age and were analyzed for biochemical traits and immune system. The concentration of MDA was measured in breast meat after induced oxidation by ferrous sulphate and ascorbic acid. The results showed that chicks fed on diets containing high level of protein had more feed intake and weight gain and showed better feed conversion ratio (P<0.05). Body weight gain and feed conversion improved by increasing in dietary creatine monohydrate (P<0.05). Dietary apparent metabolizable energy and nitrogen retention was higher in birds fed on diets containing high level of protein and creatine monohydrate (0.3 and 0.5 %; P<0.05). Carcass yield, relative weight of liver and breast increased and abdominal fat decreased in birds fed on diets containing high protein, (P<0.05). Also, increase in dietary creatine monohydrate boosted carcass yield, and relative weight of the breast and thigh (P<0.05). Water holding capacity of the breast and thigh meat increased by increasing in dietary protein and creatine monohydrate. Also different levels of protein and creatine monohydrate had no significant effect on the pH and MDA contents of breast and thigh meat after slaughtering. The serum concenteration of ureic acid was higher in birds fed on diet containing high protein (P?0.05), while the dietary creatine monohydrate increased the blood creatinine (P?0.05).The results obtained in this experiment indicate that supplementation broiler diet by creatine monohydrate improve growth performance, utilization of dietary energy and protein and meat quality. Also dietary protein at levels more than broiler requirement does not affect the efficacy of the creatine monohydrate on performance and meat quality. Further studies are needed on this subject. Key Word: Creatine monohydrate, Broiler chicks, Performance, Meat quality