عنوان پایان‌نامه

تعیین ارزش غذایی کنگر علوفه ای واستفاده از آن در تغذیه بره های در حال رشد



    دانشجو در تاریخ ۱۰ تیر ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "تعیین ارزش غذایی کنگر علوفه ای واستفاده از آن در تغذیه بره های در حال رشد" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 59816;کتابخانه پردیس ابوریحان شماره ثبت: 719
    تاریخ دفاع
    ۱۰ تیر ۱۳۹۲

    هدف از این مطالعه تعیین ارزش غذایی علوفه کنگرفرنگی به روش¬های آزمایشگاهی و درون تنی، همچنین استفاده از پاسخ عملکردی برای مقایسه این علوفه با یونجه در جیره بره¬های در حال رشد بود. برای تعیین ارزش غذایی از علوفه کنگرفرنگی و یونجه خشک شده، نمونه برداری و آسیاب شد و در آزمایش تجزیه پذیری به روش کسیه نایلونی، قابلیت هضم به روش تلی و تری و آزمون تولید گاز استفاده شد. در این آزمایش از 14 رأس بره ماده لری-بختیاری با میانگین وزن اولیه 9/2±30 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 2 جیره و 7 تکرار استفاده شد. جیره¬ها شامل جیره شاهد (30 درصد یونجه) و جیره آزمایشی (30 درصد علوفه کنگرفرنگی) بود. مقدار تجزیه پذیری ماده خشک، ماده آلی، پروتئین و الیاف نامحلول در شوینده خنثی علوفه کنگر و یونجه اندازه گیری شد. پتانسیل تجزیه پذیری، نرخ تجزیه پذیری و بخش سریع التجزیه ماده خشک و ماده آلی علوفه کنگر بیشتر از یونجه بود(05/0>P). همچنین پتانسیل تجزیه پذیری و نرخ تجزیه پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی علوفه کنگر نسبت به یونجه بیشتر بود(05/0>P). اما پتانسیل تجزیه پذیری و نرخ تجزیه پذیری پروتئین یونجه نسبت به علوفه کنگر بیشتر بود(05/0>P). میزان قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی علوفه کنگر نسبت به یونجه بیشتر بود(05/0>P). مقدار تولید گاز و پتانسیل تولید گاز تحت تأثیر نوع علوفه قرار نگرفت، فراسنجه¬های اندازه¬گیری شده مربوط به تولید گاز بین علوفه¬ها تفاوتی نداشت. میزان قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی جیره حاوی علوفه کنگر نسبت به جیره حاوی یونجه بیشتر بود(05/0>P). اما قابلیت هضم پروتئین و الیاف نامحلول در شوینده خنثی در یونجه نسبت به علوفه کنگر بیشتر بود(05/0>P). قابلیت هضم چربی خام بین جیره¬ها تفاوتی نداشت. pH، اسیدهای چرب فرار و نیتروژن آمونیاکی شکمبه تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. مصرف ماده خشک در بره-هایی که جیره حاوی علوفه کنگر دریافت کرده بودند بیشتر بود(05/0>P). اما افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی در بین تیمارهای آزمایشی تفاوتی نداشت. میزان کلسترول و تری گلیسیرید در تیمار حاوی علوفه کنگر نسبت به یونجه کمتر بود(05/0>P) اما میزان گلوکز و پروتئین تام خون تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. در هیچ یک از صفات اندازه گیری شده مربوط به لاشه در بین تیمارهای آزمایشی تفاوتی وجود نداشت. به نظر می‌رسد استفاده از علوفه کنگرفرنگی در جیره بره¬ها تأثیر منفی بر عملکرد و فراسنجه¬های آن ندارد. کلمات کلیدی : بره پرواری، کنگرفرنگی، قابلیت هضم، عملکرد
    Abstract
    This study investigated effects of replacing artichokes in a lamb diet on growth performance, nutrient digestibility, gas production parameters, rumen fermentation, blood metabolits, fatty acid composition and carcass quality in Lori - Bakhtiari ewe lambs, which lasted 10 weeks, lambs were allocated to 2 treatments (n=7, randomized complete design) with an average body weight of 30 kg (S.D = 3.1 kg) at the beginning of the experiment. Lambs in each group received individually a total mixed rations(control diet: 30 % alfaalfa hay, 15% straw, 55% concentrate and experimental Diet: replacing alfaalfa hay by artichoke hay). DM intake for lambs fed contain ed artichoke were higher (P < 0.05) compared with lambs fed the control diet. Final weight, BW gain or feed conversion ratio were not affected by treatments. Digestiblity DM and organic matter was improved by replacing artichoke, compared to control treatment(P< 0.05), whereas digestible CP and digestible NDF Decreased by replacing artichoke, compared to control treatment (P<0.05). replacing alfa alfa increased gas volume (b) compared to control diets(P < 0.05), whereas rate of gas production (c)was not affected (P>0.05) differences between diets. There was not affected (P>0.05) differences between diets in term of metabolizable energy (ME), net energy (NE) (MCal/kg DM) and organic matter digestibility (OMD). Slaughter weight, and weights of lean, neck, shoulder, rack–loin, leg, lung, liver, abdominal fat and heart were not affected by the experimental diets. Results of the current study indicate that we could be use of Artichoke hay in feedlot lambs feeding. Word key: artichoke, digestibility, performance, growing lamb