عنوان پایان‌نامه

مقایسه اثر استفاده از روشهای مختلف فرآوری بر ارزش غذایی کرم خاکی Eisenia fetida به عنوان منبع پروتئینی جدید در آبزی پروری



    دانشجو در تاریخ ۳۱ شهریور ۱۳۹۲ ، به راهنمایی ، پایان نامه با عنوان "مقایسه اثر استفاده از روشهای مختلف فرآوری بر ارزش غذایی کرم خاکی Eisenia fetida به عنوان منبع پروتئینی جدید در آبزی پروری" را دفاع نموده است.


    محل دفاع
    کتابخانه مرکزی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی شماره ثبت: 5900;کتابخانه مرکزی -تالار اطلاع رسانی شماره ثبت: 63153
    تاریخ دفاع
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۲
    استاد راهنما
    مهرداد فرهنگی

    صنعت آبزی پروری یکی از صنایع حائز اهمیت در تولید غذا محسوب می شود. توسعه روزافزون این صنعت، سبب توجه بیشتر به مبحث تغذیه آبزیان و استفاده از منابع غذایی جدید در این صنعت شده است. یکی از منابع پروتئینی که اخیرا توجه زیادی را در صنعت پرورش آبزیان به خود جلب کرده مبحث انواع کرمهای خاکی بخصوص کرم Eisenia fetida است. این پروژه با هدف تولید یک منبع پروتئینی حیوانی جدید جهت استفاده در جیره غذایی آبزیان با استفاده از یک طرح کاملا تصادفی دو تیمار فراوری کرم خاکی شامل کنسانتره، ایزولیت و یک تیمار شاهد هریک در دو تکرار مورد بررسی قرار گرفت. تیمار کنسانتره با استفاده از 200 گرم کرم خاکی و الکل ایزوپروپانول به نسبت یک به دو در سه مرحله (مرحله ابتدایی در دمای اتاق و دو مرحله بعد در دمای 75 درجه سانتیگراد با مدت زمان متفاوت در بنماری) تولید شد. تیمار ایزولیت با استفاده از 200 گرم کرم و آب 4 درجه سانتیگراد با نسبت 1 به 6 هموژن و میزان اسیدیته آن با استفاده از هیدروکسید سدیم 5/5 مولار در حد 5/11 تنظیم و بعد از سانتریفیوژ، لایه جامد میانی نمونه ها جدا گردید. در مرحله بعد میزان اسیدیته با افزودن اسید کلریدریک 5/5 مولار در حد 5/5 تنظیم و بعد از سانتیریفیوژ مجدد لایه جامد میانی نمونه ها جدا شد. در نهایت هر سه تیمار با فریز داریر خشک شدند. در انتها، شاخصهای شیمیایی شامل خاکستر، رطوبت، چربی خام، انرژی خام، پروتئین خام، پروفیل اسیدهای آمینه ضروری و غیر ضروری و گوگردار، شاخص اسیدهای آمینه ضروری و نمره شیمیایی و همچنین شاخصهای فیزیکی از جمله ظرفیت نگهداری آب و روغن و ظرفیت امولسیون سازی اندازگیری تیمارها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که تیمار کنسانتره نتایج مطلوب و معنی داری را در ارتباط با تعدادی از فاکتورهای شیمیایی از جمله کاهش درصد میزان چربی خام (42/0±10/2)، افزایش درصد میزان پروتئین خام (47/0± 97/67)، افزایش درصد اسیدهای آمینه گوگرد دار (94/2±10/13) در مقایسه با تیمار شاهد و ایزولیت از خود نشان داد )05/0‍(P<. در رابطه با شاخصهای فیزیکی، بیشترین میزان ظرفیت نگهداری آب به تیمار کنسانتره (28/0±80/2)، بیشترین میزان ظرفیت جذب روغن به تیمار ایزولیت (35/0± 35/3) و بیشترین میزان ظرفیت امولسیون سازی بعد از تیمار شاهد، به تیمار کنسانتره (49/0± 85/6) تعلق گرفت )05/0‍(P<. نتایج حاکی از آن است که منابع پروتئینی کنسانتره و ایزولیت کرم خاکی می توانند به عنوان ماده غذایی مناسبی در جیره غذایی آبزیان مورد استفاده قرار گیرند.
    Abstract
    Aquaculture industry in food production is one of the most important industries. Development of the industry has been resulted in increased attention to the topic of nutrition of aquaculture and using new food sources in the industry. One of the source of protein that has recently been attracting much attention in the aquaculture industry is the discussion of worms especially earthworms Eisenia fetida. So in this project by using a completely randomized plan we select two treatment groups of earthworms including (concentrates, isolates) and one control group which every one repeated in two analyses. The treatment groups of earthworms including (concentrate) using 200 grams of earthworms as well as isopropanol alcohol in ratio of ½ in three times (Initial phase at room temperature and the two next phases at 75 ° C degree with different time in water bath) was produced. The treatment groups of earthworms including (isolate) using 200 grams of earthworms as well as with water (4 ° C) degree and homogenized in a ratio of 1/6 and pH using sodium hydroxide and 5/5 mM at pH:11/5, and after centrifugation, the solid intermediate layer was isolated. Then with the addition of hydrochloric acid acidity 5/5 mM at pH :5/5 and then recentrifugation solid intermediate layer was isolated. Eventually, all three were treated with freeze-dryer . Finally the chemical characteristics of ash, moisture, crude fat, crude energy, crude protein, essential and non-essential amino acid profile and sulfur- containing amino acids as well as essential amino acid index and chemical score and the physical indicators such as oil and water holding capacity and capacity emulsification treatments were measured. The results indicate that the concentrate treatment and outcome were significantly related to a number of factors, including chemical reduction of EE (42/0 ± 10/2), increased the percentage of crude protein (47/0 ± 97 / 67), increasing the percentage of sulfur-containing amino acids (94/2 ± 10/13) compared with control treatments & isolate showed) (P <.05/0 ). In relation to physical parameters, the maximum water holding capacity of the treated concentrate (28/0 ± 80/2), the maximum amount of oil holding capacity of the control treatment isolite (35/0 ± 35/3) and the highest emulsification capacity after treatment controls, the treated concentrate (49/0 ± 85/6) was awarded) (P <. 05/0) results indicate that protein concentrate resources and isolate earthworms can be used as a nutrient used in aquaculture diets to be considered. Nevertheless, it is suggested that in the future extensive research in conjunction with the use of earthworms in the diet of a variety of aquatic products of different ages to take action.